کود سولفات مس

کود سولفات مس به عنوان میکرو مغذی نقش کلیدی در فعالیت­ های آنزیمی، فتوسنتز، تنفس، متابولیسم کربوهیدرات­ ها و پروتئین­ ها دارد. کمبود آن به تلقیح، تولید میوه و دانه صدمه زده و باعث سرخوشکیدگی درختان، افزایش حساسیت غلات به خوابیدگی و بادزدگی خوشه­ ها می­ شود.

این کود نام های دیگری مانند کات کبود، گوهر آبی و زاج کبود دارد بیشتر این نام گذاری ها بخاطر رنگ این ماده است. سولفات مس به شکل کریستالی و یا مایع به رنگ آبی روشن و شفاف است. علاوه بر مصرف کودی در مزارع مصارف دیگری مانند رنگرزی نیز دارد.

کاربرد سولفات مس

از کاربرد سولفات مس در کشاورزی می توان به خاصیت ضد قارچی و ضد میکروبی بودن آن اشاره کرد. کود دهی ریشه درختان و گیاهان و بوته ها با استفاده از محلول سولفات مس سبب خواهد شد که ویروس های میکروبی و قارچی که باعث لکه برداشتن برگ ها، زنگ زدن آن ها و زخم شدن پوسته سیب می شود، جلوگیری کند.

همچنین سولفات مس در تشکیل کلروفیل برگ ها و افزایش سرعت فتوسنتز و کمک به تشکیل ویتامین A، افزایش سرعت پروتئین سازی، انتقال مواد مغذی و کربوهیدرات ها به ساقه ها و برگ های گیاه و افزایش سرعت میوه دهی نقش دارد. ‏این ماده به صورت کاتیون های دو بار مثبت جذب گیاهان می‌شود. و نقش زیادی در فعالیت آنزیم ها و بیوسنتز گیاهان دارد، همینطور با ترشح هورمونی به نام اتیلن به زود رسیدن میوه ها کمک خواهد کرد.

مطالعه ی مقاله ی (کود مولیبدات آمونیوم) را به شما پیشنهاد میدهیم.

علائم کمبود کود سولفات مس در گیاهان:

  1. علائم کمبود مس در برگ های جوان تر درختان و گیاهان نمایان خواهد شد. گیاهانی مانند یونجه، جو، گندم، پیاز، برنج، کاهو و انواع درختان میوه ها و مرکبات تحت تاثیر کمبود سولفات مس قرار خواهند گرفت. در مقابل گیاهانی مانند نخود، لوبیا، سیب‌ زمینی و سویا کمترین حساسیت را نسبت به کمبود مس از خود نشان می‌ دهند.
  2. از علایم کمبود مس در گیاهان و برگ های درختان می‌ توان به پلاسیدگی و ریزش برگ های کوچک و انتهایی اشاره کرد. همچنین در غلات نیز با علائمی همچون مارپیچ شدن برگ ها، سوختگی نوک آن ها، ظهور برگ ها به صورت سبز کمرنگ و عدم رشد کامل سنبله ها اشاره کرد.
  3. از علائم کمبود مس در درختان مرکبات همچون پرتقال نارنگی نارنج و … می‌ توان به خشکی و ریزش جوانه ها، پلاسیدگی و ریزش برگ های کوچک تر و تجمع صمغ و شیره بر روی میوه ها اشاره کرد. حتی در برخی مواقع ترشحات صمغ بسیار بالا بوده و با ترکیدگی  میوه ها رو به رو خواهیم شد.

میزان و روش مصرف:

  • در زمان مشاهده علائم فقر مس در گیاهان مصرف شود.
  • تا زمان برطرف شدن کامل علائم کمبود، بین 2 الی 3 نوبت می توان مصرف کرد.
  • زمان مناسب در ساعات اولیه و پایانی روز می باشد.
  • خوداری از محلول پاشی در گیاهانی که در روند گلدهی می باشند.

مقالات مشابه

خاک هوموس-smartpot.ir
خاک پرلیت-smartpot.ir
خاک برگ-smartpot.ir
کوددهی گیاهان
کوددهی به گیاهان-smartpot
علائم کمبود فسفر در گیاهان
کوددهی گیاهان
کوددهی گیاهان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شانزده − هفت =