کود فسفر متعلق به خانواده ی نیتروژن ( گروه 15 جدول تناوبی) می باشد. این ماده به عنوان یکی از عناصر جهت رشد و نمو گیاهان لازم و ضروری می باشد. رشد جمعیت و نیاز بشر به غذا، اهمیت این کود ها را در سال های اخیر بسیار بیشتر نموده است.
گیاه برای رشد و نمو نیاز به سه عنصر اساسی نیتروژن، فسفر و پتاسیم دارد. در صورت عدم وجود هر کدام از این عناصر گیاه می تواند بازدهی خود را از دست دهد و در نهایت از بین برود. در نتیجه کشاورزان در صورتی که متوجه کمبود هر کدام از این عناصر در خاک گیاه شوند برای رفع کمبود آن از کود های مختلفی استفاده می نمایند.
بهترین زمان مصرف کود فسفر
به صورت کلی زمان شخم زنی از مناسب ترین زمان ها در جهت مورد استفاده قرار دادن کود فسفات می باشد. به عبارتی قبل از کشت محصول از کود فسفر یا فسفات برای محصول استفاده می کنند.
هنگامی که از کود فسفات را مصرف می کنید به مرور زمان جذب گیاه می شود و از درصد پایینی نسبت به شسته شدن برخوردار است. مصرف کود فسفر در زمانی که گیاه در مرحله رشد اولیه قرار دارد بسیار مورد نیاز گیاه است. چراکه در این زمان گیاه برای ایجاد دانه به فسفر بالا نیازمند می باشد.
باید توجه داشت که ظرف مدت 25 روز بعد از نشا کاری عمل کود دهی فسفر باید انجام شود زیرا پس از آن مصرف کود فسفر اثر چندانی نخواهد داشت.
کاربرد:
هر کدام از کودهای شیمیایی، مزایای جداگانه ای برای گیاهان دارند. بنابراین در طول رشد یک گیاه، گل یا درخت، باید از آن با استفاده از کودهای مختلف حفاظت کنیم و آن را به سمت پرورش بیشتر و بهتر سوق دهیم. اما قبل از اینکه یکی از انواع کودهای فسفردار را برای گیاهان خود تهیه کنیم باید بدانیم چه زمانی به استفاده از این کودها نیاز داریم. فواید و کاربردهای این عنصر برای گیاهان بسیار زیاد است.
مطالعه ی مقاله ی (کود مس) می تواند برای شما مفید باشد.
نقش فسفر در گیاهان:
- فسفر جزئی از ساختار اسید نوکلئیک پیچیده گیاهان است که سنتز پروتئین را تنظیم می کند. بنابراین، P در تقسیم سلولی و رشد بافت جدید بسیار مهم است.
- وجود در ساختار دیواره سلولی گیاهان
- نقش در گرفتن و تبدیل انرژی خورشید به ترکیبات گیاهی
- ساختارهای DNA و RNA توسط پیوندهای P به هم مرتبط هستند.
- غلظت فسفر ریشه باعث برقراری تعادل عناصر کم مصرف در برگ می شود
- توسعه و تحریک شدن ریشه
- افزایش ساقه و استحکام ساقه
- شکل گیری گل و تولید بذر
- یکنواخت تر و زودرس تر شدن محصول
- بهبود در کیفیت محصول
- افزایش مقاومت در برابر بیماری های گیاهی
نحوه ی استفاده:
کود فسفر بالا به دلیل داشتن عناصر نیتروژن و پتاسیم در ساختار خود، سبب افزایش کیفیت محصول شده و افزودن آن به خاک هایی که فسفر کمی دارند بسیار ضرورت دارد.
این کود به شکل پودری و دارای حلالیت صد در صد در آب میباشد که میتوان آن را به هر دو صورت محلول پاشی و آبیاری استفاده نمود.
زمان های مهم جهت استفاده از کود فسفر بالا همزمان با آغاز رشد رویشی گیاه و پیش از شکوفه دادن و تشکیل میوه، در طول فصل و پس از برداشت به عنوان چالکود پاییزه و زمستانه می باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!