انواع علف کش

علف کش چیست؟

کنترل رشد علف‌های هرز همواره یکی از دغدغه‎های کشاورزان هنگام کشت محصولات کشاورزی مختلف به ویژه گیاهانی مانند گندم می‎باشد. علف‎های هرز گیاهان بی‎ارزشی هستند که بر روی زمین رشد می‎کنند و باعث آسیب رسانی یا ایجاد اثرات نامطلوب بر روی گیاهان می‎شوند. روش‎ های زیادی نظیر روش مکانیکی، بیولوژیکی، شیمیایی و… برای کنترل رشد علف‎ های هرز وجود دارد. اما بهترین و موثرترین راه استفاده از انواع علف کش است. علفکش می‎تواند طیف وسیعی از علف‎های هرز و پوشش گیاهی ناخواسته را بدون تأثیر بر محصولات کشاورزی از بین ببرد.

معرفی انواع علف کش

علف کش نابواس:

نابواس (ستوکسیدیم) با نام Sethoxydim در بازار یک علف کش سیستمیک و انتخابی متعلق به سیکلوهگزان دیون است که به صورت امولسیون روغنی برای مقابله با علف های هرز نازک برگ در مزارع چغندر قند، پیاز و کلزا مورد استفاده قرار می گیرد.

مکانیسم اثر علف کش نابواس:

این علف کش از سطح برگ به سرعت جذب می شود و به وسیله آوند چوب و آبکش در گیاه جا به جا می شود و همچنین در بافت مریستمی جمع می شود. نابواس برای جلوگیری از فعالیت آنزیم کربوکسیلاز استیل کوانزیم A به کار می رود. این آنزیم در یک مرحله از سنتز اسیدهای چرب فعال است. 

مدیریت کاربرد:

سم پاشی را باید در مراحل 3 تا 5 برگی شدن علف های هرز انجام دهید. توجه داشته باشید که دمای محیط در زمان سم پاشی نباید از 10 درجه ی سانتی گراد کمتر باشد. نابواس بازدارنده رشد علف های هرز باریک برگ است و روی پهن برگ ها تاثیر نمی گذارد.
پژمردگی و کلروز برگ و به دنبال آن نکروزه شدن یا قهوه ای شدن از علایم تاثیر این علف کش است. علف های هرز تحت تاثیر به سرعت از ناحیه طوقه جدا می شوند.

مقدار و موارد مصرف:

برای جلوگیری از زیاد شدن علف هرز سوروف، پولاف وحشی، ارزن وحشی و قیاق مزارع چغندر قند از این سم به مقدار 3 لیتر در هر هکتار استفاده کنید. برای از بین بردن این این علف ها و ارزن ها در مزارع پیاز هم 2 تا 3 لیتر در هکتار از این سم استفاده کنید.

ملاحظات عمومی استفاده از علف کش نابواس:

  • هنگام سمپاشی از تجهیزات حفاظت شخصی مانند دستکش، کلاه، ماسک و چکمه استفاده کنید تا مواجهه شما با علف کش به حداقل برسد.
  • در صورت تماس سم با پوست و چشم ها محل را با آب فراوان شستشو دهید.
  • هنگام سمپاشی از خوردن و اشامیدن و کشیدن سیگار خودداری کنید.
  • در صورت بروز علائم مسمومیت مانند تهوع، اختلال در بینایی، سردرد و سرگیجه و لرز با در دست داشتن برچسب سم به مراکز درمانی مراجعه کنید.
  • برای آلوده نکردن محیط آبزیان از آلوده کردن آب های جاری با شستن ظروف سمی خودداری کنید.
  • ماندگاری این علف کش 14 روز است و برای حشرات از جمله زنبور عسل و محصولات کشاورزی ایمن است.
  • سم را در جای خشک و خنک و به دور از دسترس کودکان، نور مستقیم آفتاب و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

علف کش گلایفوزیت:

علف کش گلایفوزیت با نام انگلیسی (Glyphosate) روی برگ گیاهان استفاده می شود و علف های هرز پهن برگ و علف هایی که در مزارع با دیگر محصولات رقابت می کنند را از بین میبرد. این علف کش اولین بار در ایلات متحده مورد استفاده قرار گرفت.

مکانیسم اثر گلایفوزیت:

گلایفوزیت علف کشی سیستمیک است که پس از سبز شدن علف های هرز از آن استفاده می کنند. این سم از طریق برگ ها و قسمت های سبز جذب گیاه می شود و روی آنزیم ها تاثیر می گذارد و روی اسید های آمینه و سایر ترکیبات شیمیایی داخلی اختلال ایجاد می کند.

لازم به ذکر است اثر گلایفوزیت یک هفته تا ده روز پس از سمپاشی کامل می‌ شود. برای مشاهده کارایی لازم باید عمل سمپاشی در دوره رشد و فعالیت گیاه هرز انجام شود.

روش مصرف:

برای افزایش تاثیر این علف کش و کاهش دوز مصرف آن می توانید به گلایفوزیت 5 درصد فری گیت یا 2 درصد سولفات آمونیوم اضافه کنید.

همچنین آبیاری گیاهان در مناطقی که خیلی گرم و خشک هستند می‌ تواند به بهبود اثرگذاری این سم کمک کند.

مقدار مصرف علف کش گلایفوزیت:

استفاده ی 4 الی 12 لیتر در هکتار از این سم برای از بین بردن علف های هرز یک ساله در درختان میوه مناسب است.

همچنین برای از بین بردن علف های هرز یکساله و دائمی در نیشکر مقدار 1 الی 2 درصد کافی است.

نکات ایمنی زمان استفاده از علف کش گلایفوزیت:

  1. اگر چه این سم خیلی سمیت کمی برای انسان دارد اما لازم است در زمان سمپاشی حتما از وسایل ایمنی مانند کلاه، ماسک، عینک و لباس های پوشیده استفاده شود.
  2. در معرض این سم قرار گرفتن موجب تهوع، اسهال و استفراغ می گردد.
  3. تحقیقات انجام شده در خصوص اثر این علف کش روی حیوانات نشان می دهد این سم باعث اختلال در سیستم عصبی و ایمنی، نقص های مادرزادی، بروز سرطان و آسیب زدن به DNA نمی شود.

علف کش کلودینافوپ پروپارژیل:

علف کش کلودینافوپ پروپارژیل در بازار با نام تجاري تاپيك Topik (8%EC) وجود دارد. تاپیک علف كش سيستميك و انتخابي از گروه آريلوكسي فنوكسي پروپيونيك اسيدها است. و به صورت امولسيون (EC 8%)  فرموله مي‌ شود. زیرا خاصيت ابقايي در خاك ندارد، بنابراين روي علف‌ هاي هرزي كه پس از سمپاشي مي‌ رويند بي‌ اثر خواهد بود.

نيمه عمر آن در دماي 25 درجه سانتي گراد و pH=7 حدود 64 ساعت است. در محيط‌ هاي اسيدي نسبتا پايدار (در دماي 50 درجه سانتي گراد) ولي در محيط قليايي هيدروليز مي‌ شود. اين تركيب براي انسان و پستانداران سميت ضعيف دارد ولي براي ماهيان خطرناك است.

مکانیسم اثر:

این علف کش پس از سمپاشی از طریق اندام های هوایی و تا حدودی ریشه جذب شده و از طریق آوندهای چوب و آبکش به قسمت های مختلف گیاه منتقل می شود و با ممانعت از سنتز اسیدهای چرب باعث گیاه سوزی علف هرز را از بین می برد. این سم پس از محلول پاشی باعث زردی و پژمردگی برگ ها شده و در نهایت باعث نکروزه شدن آن می شود.

این علف کش  از رشد ریشه و اندام های هوایی جلوگیری کرده و باعث می شود بوته از طوقه به راحتی جدا شود. تاثیر سمپاشی ظرف یک تا سه هفته ظاهر می شود و خود را به شکل پوسیدگی گره ها و کلروز شدن برگ های جوان و قسمت های روینده نشان می دهد.

مقدار و موارد مصرف علف کش کلودینافوپ پروپارژیل:

علف کش تاپیک را با توجه به نوع علف هرز و مرحله رویشی (از مرحله 3 برگی تا حداکثر تا پایان پنجه زنی)  به میزان 0.6 تا 0.8 لیتر در هکتار می توان مورد استفاده قرار داد. این علف کش به خوبی گرام های نازک برگ یکساله را در مزارع کشت گندم از بین می برد.

به هیچ عنوان این علف کش را در مزارع جو مورد استفاده قرار ندهید.

موارد مصرف:

تاپیک به منظور كنترل علف­ های­ هرز نازک برگ يكساله مزارع گندم استفاده مي‌ شود. اين تركيب بعد از 3 برگي شدن گندم و پس از سبز شدن علف هرز (حداكثر تا پايان پنجه زني آن ها) به كار مي‌ رود.

ملاحظات عمومی هنگام استفاده از علف کش کلودینافوپ پروپارژیل:

هنگام سمپاشی از تجهیزات حفاظتی مانند ماسک، عینک، کلاه و دستکش استفاده کنید تا امکان تماس سم با بدن شما به حداقل برسد. در صورت آلوده شدن هر قسمت از بدن با سم فورا محل را با آب و صابون شستشو داده و پس از پایان عملیات سمپاشی حتما دوش بگیرید.

در صورت بروز علائم مسمومیت از قبیل تار شدن بینایی، مشکل در تنفس، تهوع، سردرد و سرگیجه فورا با در دست داشتن برچسب علف کش به مراکز درمانی مراجعه کنید. سم را در بسته بندی اصلی در جای خشک و خنک و به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی نگهداری کنید.

علف کش کلوپیرالید:

کلوپیرالید علف کشی از گروه پیریدین کربوکسیلیک اسیدها می باشد که از طریق برگ و ریشه جذب شده، در آوند ها حرکت کرده و در بافت مریستمی تجمع می یابد.

کاربرد کلوپیرالید در کلزا در مرحله 2 تا 6 برگی و برای چغندرقند از مرحله کوتیلدونی تا 8 برگی می باشد.

دوزهای بالای این علف کش موجب پیچیدگی برگ های چغندرقند نیز می شود. از این جهت، کاربرد آن در مزارع چغندرقند باید با احتیاط باشد.

بقایای کلوپیرالید در کاه و کلش ممکن است به محصول بعدی آسیب وارد آورد .سیب زمینی، آفتابگردان، یونجه، سویا، نخود،لوبیا، کاهو و هویج از جمله محصولات زراعی هستند که نباید بعد از مصرف کلوپیرالید کشت شود.

موارد مورد نیاز برای استفاده:

  • مقدار مصرف علف‌ كش 5/0 تا 8/0 ليتر در هكتار به صورت پس رويش.
  • بهترين زمان كاربرد لونترل جهت كنترل خارلته زماني است كه اين علف هرز در مرحله روزت تا قبل از ظهور جوانه و رشد فعال باشد. اين زمان براي ساير علف‌ هاي هرز در مرحله گياهچه تا شروع رشد فعال در گياه است.
  • كاربرد اين علف‌ كش در كلزا در مرحله 2 تا 6 برگي، براي چغندر قند از مرحله كوتيلدوني تا 8 برگي، براي غلات از مرحله 3 برگي تا مرحله ظهور برگ پرچم، برای ذرت بعد از مرحله 3 برگی و براي توت فرنگي بلافاصله بعد از برداشت و يا 7 تا 10 روز قبل از چيدن، توصيه مي‌ شود.
  • اين سم به صورت نمك مونو اتانول آمين عرضه مي‌ شود.
  • وقوع بارندگي بعد از 4 تا 6 ساعت از سم‌پاشي تأثيري بر اثر علف‌ كش نخواهد داشت.
  • لونترل را می توان در زراعت چغندرقند دراختلاط با بتانال، گلتیکس و پیرامین استفاده کرد. علاوه بر این اختلاط این علف‌کش با گالانت و گالانت سوپر نیز امکانپذیر است.
  • کاربرد لونترل به همراه سیتوگیت درجه تاثیر آنرا افزایش می دهد.

ملاحظات عمومی در استفاده از علف کش کلوپیرالید:

  • دوزهای بالای این علف‌ کش موجب پیچیدگی برگ‌ های چغندرقند نیز می‌ شود. از این جهت، کاربرد آن در مزارع چغندرقند باید با احتیاط باشد.
  • کاربرد کلوپیرالید در اختلاط با توفوردی برای مزرعه یولاف و به دلیل احتمال خسارت به محصول توصیه نمی‌ شود.
  • تحت شرایط سرد و یا خشک، کنترل خارلته با این علف‌ کش کاهش می‌ یابد.
  • سیب زمینی، آفتابگردان، یونجه، سویا، نخود، لوبیا، کاهو و هویج از جمله محصولات زراعی هستند که به این سم حساس می‌ باشند. از این جهت، نباید تا یک سال بعد از مصرف کلوپیرالید این گیاهان را کشت نمود.

علف کش فنوکساپروپ پی اتیل:

علف کش فنوکساپروپ پی اتیل، سمی سیستمیک است که از طریق برگ جذب شده و علف های هرز گرامینه را از بین می برد. فنوکساپروپ را میتوان برای کنترل علف های هرز گندم و جو مصرف کرد. این علف کش در شالیزار هم قابل مصرف است.

مکانیسم اثر:

فنوكساپوپ پي اتيل علف كشي است كه از طريق جلوگيري از سنتز بيولوژيكي اسيد هاي چرب باعث كنترل علف هاي هرز باريك برگ مي‌ شود. همچنين از تشكيل بعدي غشاء سلولي در نقاط رويشي علف ­هاي هرز جلوگيري به عمل مي‌ آورد و نهايتا منجر به مرگ گياه هرز مي‌ گردد. اين علف كش توسط برگ و بافت­ هاي سبز گياه هرز جذب و به هر دو روش آكروپتالي و بازيپتالي (به طرف بالا و پايين) به نقاط رويشي در برگ، ساقه و ريشه يا ريزوم منتقل مي‌ گردد.

طریقه مصرف:

براي استفاده از این علف کش توسط سمپاش ­هاي تراكتوري از نازل­ هاي خط پاش با زاويه 80 درجه و با فشار 3 الی 5.2 بار (اتمسفر) كه توليد قطرات 250 الی 300 ميكرومتري مي‌ نمايد استفاده کنید. براي اخذ نتيجه بهتر لازم است سمپاشي نازل ­ها را در زاويه 45 درجه نسبت به سمت حركت تراكتور انتخاب کنید. سرعت حركت تراكتور بين 5 تا 8 كيلو متر در ساعت و حجم محلول سمپاشي 100 الی 300 ليتر در هكتار در نظر گرفته شود.

بهترین زمان برای مصرف این سم در مزارع گندم و جو بعد از رویش در مرحله پنجه زدن علف­های هرز، و به مقدار 0.8 تا 1 است.

ملاحظات استفاده از علف کش فنوکساپروپ پی اتیل:

  1. علف هاي هرز 3 تا 5 برگي شاداب و فعال باشند و درجه حرارت شب از 7 درجه سانتي گراد كمتر نباشد.
  2. مقدار آب مصرفي بين 100 تا 300 ليتر در هكتار بوده و بيشتر نباشد.
  3. با سموم ديگر مخلوط نشود مخصوصا سموم هورموني اثر آن را كاهش مي دهد.
  4. از سمپاشي پشتي يا پشت تراكتوري و نازل هاي بادبزني استفاده شود.
  5. در مزارعي كه كلودينافوپ يا ديگر سموم گروه A اثر بخشي ندارند اين علف‌ كش نيز اثر نخواهد كرد.
  6. مقدار مصرف آن بسته به شرايط محيطي و رشد علف‌ هاي هرز 0.5 الی 1 ليتر در هكتار است.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

علف کش سولفوسولفورون:

اين علف كش در بازار با نام تجاري آپيروس (Apyrus 75% WG) وجود دارد. علف کش سولفوسولفورون از گروه سولفونيل اوره است كه داراي خاصيت انتخابي و تا حدي سيستميك مي‌ باشد. اين علف‌ كش جهت كنترل علف ­هاي هرز نازك برگ و پهن برگ در مزارع گندم مصرف مي‌ شود. اين تركيب حساسيت پوستي ايجاد نمي‌ كند و نيمه عمر آن بين 20 تا 60 روز بسته به  PH و مواد آلي خاك متغير است.

مکانیسم اثر:

سولفوسولفورن از طريق برگ، پس از 4 ساعت به طور كامل جذب شده و وارد شيره آوند هاي آبكش مي‌ شود. اين علف كش مانع فعاليت آنزيم ALS مي‌ گردد كه اين آنزيم مسئول توليد سه اسيد آمينه ضروري (اسيد آمينه‌هاي لوسين، ايزولوسين و والين) است. اين اسيد آمينه‌ ها در تشكيل ساختار ديواره سلولي دخالت دارند. از اين رو اين علف كش باعث توقف تقسيم سلولي و رشد علف هرز مي‌گردد. خاصيت انتخابي آپیروس (سولسولفورون) به دليل متابوليسم سريع آن در گياه اصلي است.

میزان مصرف علف کش سولفوسولفورون:

از این علف کش برای از بین بردن علف های هرز و باریک در میان گندم ها به میزان 26.6 گرم در هکتار استفاده کنید. این کار را از ابتدای پنجه زنی گندم تا انتهای این دوره انجام دهید.

توجه کنید كه از مصرف این سم در ساعات آفتابي گرم روز بايستي اجتناب نمود.

مقدار آب مصرفي همراه با اين علف كش، با سمپاش پشت تراكتوري 200-150 ليتر و با سمپاش پشتي 400-300 ليتر در هكتار است.

موارد مصرف:

بروموس، بيدگياه، دم روباهي كشيده، يولاف وحشي، جو موشك، خوني واش، ارزن وحشي، قياق، گندمك، خردل وحشي، سلمك، تربچه وحشي، گندمك، بي تي‌راخ و…

ملاحظات:

سولفوسولفورون باید لزوما همراه یک سورفکتانت غیر یونی مانند سیتووت مصرف گردد. از کاشت چغندرقند، آفتابگردان و سورگوم در فصل بعد در مزرعه اجتناب شود. جو و یولاف زراعی به این علف کش حساس هستند.

توجه:
از مصرف سولفوسولفورون در مزارع جو خودداري شود.

علف کش تریفلورالین:

کاربرد علف کش تریفلورالین (ترفلان) در بیشتر گیاهان به صورت پیش کاشت یا پیش رویش، آمیخته با خاک است. کاربرد پیش کاشت ترفلان در برخی گیاهان مثل چغندرقند، سیب زمینی، گوجه فرنگی، طالبی، خیار و هندوانه، موجب بروز خسارت به محصول خواهد شد. در این گیاهان باید تریفلوراین در مراحل بعد از رویش گیاه و یا بعد از نشاء استفاده شود.

مکانیسم اثر:

تریفلورالین علفكشي است انتخابي و اين علف كش با ورود به بذر جوانه زده علف هرز، از تقسيم سلولي در هيپوكوتيل و همچنين از توسعه سيستم ريشه‌ اي جلوگيري مي‌ نمايد. تري فلورالين مي‌ بايست قبل از كاشت و قبل از رويش علف ­هاي هرز در سطح خاك پاشيده شود. تا عمق 5 الی 10 سانتي متري خاك مخلوط گردد. بدين ترتيب بذر علف ­هاي هرز متعدد را پس از جوانه زدن در خاك از بين مي‌ برد ولي روي علف­ هاي هرزي كه قبل از پاشش آن در خاك سبز شده‌اند، تاثير ندارد.

زمان استفاده علف کش تریفلورالین:

علف‌ کش تریفلورالین را باید دو هفته قبل از کاشت به کار ببرید و آنرا با خاک مخلوط کنید. بهترین نتیجه سم‌پاشی روی سطح بستر مناسب با دانه‌بندی محکم در شرایط عدم وجود سرما، باقی مانده محصولات قبلی و علف‌ های هرز پایدار حاصل می‌ شود. می‌ توان ترفلان را برای افزایش طیف کنترل در غلات زمستانه به صورت تیمار سطحی و بدون آن که با سایر علف‌ کش‌ ها مخلوط شود به کار برد. حداكثر دفعات سم‌پاشی این علف‌کش یکبار در سال، در هر محصول می‌ باشد.

فاصله بین مصرف علف‌ کش تریفلورالین (ترفلان) و کاشت بعدی 12 ماه می‌ باشد. مصرف آن روی خاک‌ های شنی، باتلاقی و یا خاک‌هایی که بیشتر از 10 درصد ماده معدنی دارند، به هیچ وجه توصیه نمی‌ شود. آخرین نوبت سم‌ پاشی در محصولات مختلف، متفاوت می باشد. معمولا این تاریخ، در غلات GS13 قبل از مرحله 4 برگی، در چغندرقند تا مرحله شش یا هشت یا 10 برگی و در سایر محصولات قبل از کاشت می‌ باشد. زمین را باید پس از مصرف علف‌ کش در چغندرقند چنگک زد. این علف‌ کش جذب ذرات خاک شده و در سطوح پایین کمتر شسته می‌ شود. حرکت جانبی علف‌ کش تری فلورالین (ترفلان) در خاک ناچیز است.

علف کش پایریدیت:

علف کش‌ ها به دلیل کارایی و صرفه اقتصادي نقش محوري در مدیریت علف‌ هاي‌ هرز ایفا می‌ کنند. این علف کش‌ هایی که جهت کنترل علف‌ هاي‌ هرز نخود استفاده می‌ شود در دنیا و همچنین ایران محدود است. علف کش‌ هاي ثبت شده در این زراعت علف کش لینورون و علف کش پایریدیت می‌ باشند که لینورون به دلیل مشکلات زیست محیطی هم اکنون استفاده نمی‌ شود.

زمان مصرف علف کش پایریدیت:

پایریدیت با نام تجارتی لنتاگران (60% EC) به میزان 2 تا 5/2 لیتر در هکتار پس از سبز شدن نخود، و زمان 2 تا 4 برگی علف‌ هاي‌ هرز پهن برگ نخود.

آزمایش:

به منظور بررسی کارآیی اختلاط علف‌ کش پایریدیت با چند علف‌ کش باریک‌ برگ‌ کش در کنترل علف‌ های‌ هرز نخود آزمایشی انجام شد. این آزمایش در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت بلوک‌ کامل تصادفی با سه تکرار و در سال زراعی 1395-1394 صورت گرفت.

عوامل مورد بررسی در این آزمایش شامل کاربرد علف‌ کش‌ های پایریدیت، کلتودیم، ستوکسیدیم، هالوکسی‌فوپ‌ متیل و سیکلوکسیدیم به صورت خالص بود. و علاوه بر این کاربرد علف‌ کش پایریدیت به صورت مخلوط با باریک‌ برگ‌ کش‌ های کلتودیم، ستوکسیدیم، هالوکسی‌فوپ‌ متیل و سیکلوکسیدیم در مقدار توصیه‌ شده بررسی شد.

نتایج:

نتایج نشان داد که اختلاط علف‌ کش‌ ها موجب افزایش کنترل علف‌ های‌ هرز نسبت به کاربرد خالص هر کدام شد. با این وجود، به دلیل غالبیت علف‌ های هرز پهن‌ برگ در مزرعه مورد مطالعه، بین تیمارهای کاربرد مخلوط علف‌ کش‌ ها و پایریدیت به تنهایی اختلاف معنی‌ داری از نظر آماری مشاهده نشد.

در بین تیمارها، کاربرد مخلوط پایریدیت و کلتودیم دارای بیشترین عملکرد دانه (945 کیلوگرم در هکتار) و کاربرد مخلوط پایریدیت و سیکلوکسیدیم بیشترین عملکرد زیست‌ توده (3700 کیلوگرم در هکتار) نخود را به خود اختصاص دادند.

با این حال با توجه به امن‌ بودن مصرف تمامی علف کش های مخلوط این آزمایش و نبود اثرات سوء بر گیاه نخود و همچنین با توجه به فلور غالب مزرعه مورد نظر می‌ توان از هر کدام از علف‌ کش‌ های این آزمایش استفاده کرد.

علف کش پرتیلاکلر:

پرتیلاکلر علف کش انتخابی از گروه کلراستامید بوده که طیف وسیعی از علف های هرز باریک برگ و پهن برگ را در مزارع نشایی برنج از بین می برد. این سم علف کشی از گروه کلرواستامیدها می باشد که به سرعت توسط هیپوکرتیل، مزوکوتیل و کلئوپتیل گیاه جذب و به مقدار کمتری جذب ریشه ای دارد.

پرتیلاکلر یک متوقف کننده تقسیم سلولی محسوب می گردد که این عمل در اثر کلرواستامید که از سنتز زنجیره های بلند اسیدهای چرب جلوگیری می نماید رخ می دهد.

مکانیسم اثر:

این علف کش پس از محلول پاشی به سرعت توسط هیپوکرتیل، مزوکوتیل و کلئوپتیل گیاه جذب می شود. جذب ریشه ای این سم نیز به مقدار کم  صورت می گیرد. این علف کش با توقف تقسیم سلولی و جلوگیری از سنتز اسیدهای چرب با زنجیره های بلند رشد علف های هرز را متوقف کرده و آنها را از بین می برد.

مقدار مصرف:

در صورت استفاده از این سم برای از بین بردن علف های هرز پهن برگ در برنج، شما باید به مقدار 1/5 تا 2 لیتر در هکتار و

در مواقع 4 الی 7 روز پس از نشاء قبل از 2 برگه شدن سوروف از این سم استفاده کنید.

ملاحظات استفاده از علف کش پرتیلاکلر:

  1. هنگام استفاده از این علف کش حتما از تجهیزات حفاظتی مانند ماسک، دستکش، عینک و لباس محافظ استفاده کنید. در صورت تماس علف کش با پوست فورا محل را با آب فراوان شستشو دهید.
  2. در صورت بروز علائم مسمومیت از جمله تهوع، سردرد، سرگیجه  و اختلال در بینایی حتما همراه با برچسب سم به مراکز درمانی مراجعه کنید.
  3. علف کش را در جای خشک و خنک به دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی در بسته بندی اصلی نگهداری کنید.
  • کاربرد این علف کش در مزارع کشت برنج به صورت مستقیم  ممکن است به محصول آسیب وارد کند. پس از سمپاشی آب مزرعه را 72 ساعت بسته نگهدارید و اگر آب کم شد به آرامی آب را وارد مزرعه کنید.
  • این علف کش برای ارگانیسم های آبزی بسیار سمی و خطرناک است و ممکن است اثرات طولانی مدتی در محیط های آبی به جا بگذارد. بنابراین از آلوده کردن آبهای جاری به هر نحوی خودداری نمایید. ریفیت روی گیاهان غیر هدف باعث گیاه سوزی نمی شود و به سرعت در خاک تجزیه می شود.

علف کش پاراکوات:

علف کش پاراکوات (Paraquat) که با نام تجاری گراماکسون نیز شناخته می شود یک علف كش تماسی و غير انتخابی برای از بین بردن علف های هرز است. پاراکوات با نفوذ به برگ ها و ساقه سبز گياه عمل کرده و جز سموم خطرناک با جذب پوستی است.

پاراکوات بصورت فرمولاسیون محلول قابل حل در آب بوده که در تماس با خاک به سرعت بی اثر و غیر فعال می شود. این ترکیب در الکل به مقدار کم ولی در آب بخوبی حل شده و در حالت محلول توسط نور ماورای بنفش تجزیه می شود. همچنین در دمای 300 درجه سانتی گراد تجزیه می شود.

پاراکوات روی قسمت های خشبی گیاه مؤثر نیست ولی سریعا به برگ ها و ساقه سبز گیاه نفوذ کرده و اثر خود را اعمال می کند. به گونه ای که بارندگی 30 دقیقه پس از سمپاشی بر کارایی پاراکوات بی اثر است. اما بهتر است زمان سمپاشی طوری انتخاب شود که تا 4 ساعت پس از سمپاشی احتمال بارندگی نباشد. گرچه پاراکوات از نظر میزان سمیت جزء سموم خطرناک است و از طریق پوست هم جذب می شود ولی برای زنبورعسل بی خطر است.

مکانیسم اثر:

پاراکوات علف كشي است كه علاوه بر اثر تماسي كمي اثر جابجايي داشته (در آوند چوب) و به غشاي سلولي و سيتوپلاسم آسيب وارد مي‌ كند. اين تركيب در محيط دوام زيادي ندارد ولي سريعا توسط قسمت‌ هاي سبز گياه جذب شده و سريع اثر مي‌ كند. اثر تماسي آن مربوط به كاتيون پاراکوات است و آنيون‌هاي آن اثر ندارند. پاراکوات در گياه موجب توليد اكسيژن فعال مي‌ شود.

کاربرد:

علف کش پاراکوات یکی از رایج ترین علف کش ها است که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد. اما در هنگام مصرف یا استنشاق می تواند باعث مسمومیت کشنده شود.

این سم به صورت مایعی با غلظت های مختلف در دسترس است. آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده پاراکوات را به عنوان استفاده محدود طبقه بندی می کند. این بدان معنی است که می تواند فقط با مجوز استفاده شود.

پاراکوات یک ماده شیمیایی سمی است که به طور گسترده به عنوان علف کش در درجه اول برای کنترل علف های هرز و علف های مداخله کننده با محصولات کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.

موارد مصرف علف کش پاراکوات:

از آنجا كه این سم فقط در محل تماس اثر مي‌ كند در هنگام سمپاشي بايستي توجه شود تا تمام قسمت‌ هاي سبز گياه هدف با ذرات سم پوشش داده شود. و از برخورد ذرات سم با محصول زراعي مجاور جدا خودداري شود. اگر آب مورد استفاده گل آلود بوده و حاوي املاح سنگين باشد كاهش كارايي سم را خواهيم داشت. غالبا توصيه مي‌ شود كه براي نتيجه بهتر عمل سمپاشي در بعد از ظهر انجام شود.

همچنين بايد دقت نمود تا ذرات سم روي محصولات مجاور علفهاي هرز پاشيده نشود. به همين دليل بهتر است سمپاشي در دوره‌ اي انجام شود كه ارتفاع علف‌هاي هرز ۱۵ سانتي متر يا كمتر باشد.

پاراکوات براي كنترل علف‌ هاي هرز پهن برگ و نازك برگ در باغات درختان ميوه هسته دار و دانه دار، مو، و مركبات و مزارع يونجه، شبدر و اسپرس عليه سس و همچنين علف­ هاي هرز نيشكر و سيب‌ زميني استفاده مي‌ شود. در مزارع يونجه از سال دوم به بعد براي كنترل گياه انگل سس، قبل از برداشت محصول به عنوان برگ ريز به كار مي‌ رود.

علف کش بوتاکلر:

علف کش بوتاکلر (Butachlor) یک سم سیستمیک و انتخابی است که برای کنترل علف های هرز یکساله در مزارع برنج کاری مورد استفاده قرار می گیرد. این سم متعلق به سموم خانواده استانیلیدها (آمیدها) است که با ممانعت از سنتز پروتئین از رشد علف های هرز جلوگیری می کند.

برای مقابله با علف های هرز در مزارع برنج، سموم علف کش فراوانی در بازار موجود است که با نحوه های مختلف از رشد این گیاهان ناخواسته جلوگیری کرده و به بهبود بازدهی مزارع کمک می کنند.

مکانیسم اثر:

با ممانعت از سنتز پروتئین، از تقسیم سلولی جلوگیری میکند و از سنتز اسیدهای چرب با زنجیره بسیار بلند نیز ممانعت به عمل می آورد.
اثر این سم به میزان آب در دسترس گیاه بستگی دارد. لذا برای کسب نتیجه مطلوب تر مصرف آن بعد از بارندگی، آبیاری و در زراعت های برنج بعد از غرقاب نمودن توصیه می شود.

مقدار و نحوه مصرف علف کش بوتاکلر:

مقدار مصرف بوتاکلر برای کنترل علف های هرز باریک برگ یک ساله و برخی از پهن برگ ها در مزارع برنج 3 تا 4 لیتر در هکتار است. این سم باید 4 تا 7 روز پس از نشا کاری قبل از دو برگی شدن سوروف مورد مصرف قرار بگیرد. این علف کش به صورت پیش رویش در مزارع کاشت برنج و خزانه برنج مورد استفاده قرار می گیرد.

بوتاکلر به ميزان 1 تا 4.5 لیتر در هكتار در مزارع جو، پنبه، بادام‌ زمينی ، چغندر و برخی ارقام كلم قابل استفاده است. برای آماده سازی علف کش ابتدا مقدار توصیه شده سم را در آب حل نموده و در مخزن سمپاش بریزید. سپس همزن سمپاش را روشن کرده و مخزن آنرا پر از آب پرکنید.

شرایط نگهداری از علف کش بوتاکلر:

سم را دور از دسترس اطفال و حیوانات در بسته بندی اصلی، در انبارهای دربسته، به دور از آفتاب، رطوبت و مواد غذایی انسان و دام نگهداری کنید درجه حرارت نگهداری بین 4 تا 30 درجه سانتی گراد می باشد.

توجه: در صورت باز شدن درب سم زمان و دوام سم کاهش می یابد. از نگهداری سم بصورت محلول آبی خودداری نمایید.

ملاحظات استفاده از علف کش:

هنگام استفاده از سم از لباس های محافظ، دستکش، ماسک، کلاه و عینک استفاده کنید.

در صورت مشاهده علائم مسمومیت از جمله سردرد، سرگیجه، حالت تهوع فورا با همراه داشتن برچسب سم به پزشک مراجعه کنید. درصورت تماس سم با بدن و صـورت فورا محل را با آب و صابون چندبار شستشو دهید و به سرعت لباس های آلوده شده به سم را عوض کنید.

در صورت خوردن سم به فرد فقط آب بخورانید و از خوراندن مواد چربی دار مثل شیر و روغن به وی خودداری کنید و مسموم را به هوای آزاد منتقل کنید. پادزهر بوتاکلر خوراندن آب و وادار کردن مسموم به تهوع و تجویز آتروپين تحت نظر پزشك است. درصورت تماس سم با چشمها آنها را 15 دقیقه با آب تمیز و فراوان شستشو دهید.

علف کش بنتازون:

علف کش بنتازون از گروه بنزوتياديازينون كه داراي خاصيت تماسي و انتخابي بوده و جهت كنترل علف­ هاي هرز پهن برگ يكساله و چند ساله و خانواده اويار سلام در مزارع سويا، لوبيا، نخودفرنگي، شبدر، يونجه، ذرت، گندم، جو و برنج مصرف مي‌گردد.

بنتازون به سرعت تجزيه شده و ميزان باقيمانده اين سم در محصولات سمپاشي شده كمتر از  PPM 0/005 است. نيمه عمر بنتازون در شاليزار 38 روز است. جابه‌ جايي اين سم در خاك به كندي بوده و بسته به نوع خاك متفاوت است و حداكثر به يك سانتي متر زير سطح خاك مي‌ رسد. براي ماهيان سميتي ندارد.

ميزان حلاليت اين تركيب در دماي 25 درجه سانتي گراد 13 ميلي‌ گرم در يك ليتر آب و در دماي 20 درجه سانتيگراد، 69 گرم در يك ليتر زايلن 73 گرم دريك ليتر استون، 6.5 گرم در يك ليتر ان هگزان و 920 گرم در يك ليتر كلروفورم مي‌ باشد.

مکانیسم اثر:

بنتازون علف کشی است تماسی و انتخابی که عمدتا از طریق برگ جذب می شود و بصورت پس از رویش (Post emergence) بر روی علف های هرز سبز شده موثر بوده و تاثیری بر روی علف های هرزی که پس از سمپاشی سبز شوند ندارد. نحوه عمل این سم بدین صورت است که بعد از سمپاشی از طریق برگ، ساقه و ریشه جذب شده و طی مدت 7 تا 10 روز (با توجه به دما، رطوبت نسبی محیط، سن علف های هرز، لطافت و شادابی آنها) با مختل نمودن انتقال الکترون در فتوسنتز و مهار سنتز کلروفیل II باعث مرگ علف های هرز می گردد. از علائم تاثیر این علف کش بروز تغییرات مورفولوژیکی مانند سفید شدن و زرد شدن برگ ها می باشد.

سازگاری و اختلاط:

بنتازون با اکثر علف کش ها قابل اختلاط بوده از جمله مي توان آنرا بصورت مخلوط با آترازين در کشت ذرت، مخلوط با پروپانيل در برنج و همچنين همراه با باريک برگ کشها مصرف نمود. بنتازون را می توان به عنوان علف کش تکمیلی جهت کنترل علفهای هرز باقیمانده پس از مصرف علف کشهای قبل از کاشت مانند سونالان به کار می رود. همچنین می توان آن را به همراه علف کشهایی که پس از سبز شدن محصول اصلی و علفهای هرز مصرف می شوند ( نظیر توفوردی یا باریک برگ کشها) مورد استفاده قرار می گیرد.

علف کش ای پی تی سی:

ای پی تی سی علف کشی سيستميک و انتخابی از گروه تيوکاربامات است، که دارای اثر بازدارندگی رشد جوانه های انتهايی می ­باشد. جذب آن توسط کلئوپتيل و ريشه انجام شده و از طريق آوندهای چوبی به برگ و ساقه انتقال می­يابد. این علف کش با ایجاد اختلال در سنتز اسیدهای چرب و رشد جوانه­ های انتهایی باعث از بین رفتن علف ­های هرز می­گردد. علائم تاثیر این علف کش به صورت فنجانی و نکروزه شدن علف ­های هرز پهن برگ و توقف رشد در گونه­ های باریک برگ بروز می­کند.

مکانیسم اثر:

این علف کش به محض سمپاشی توسط کلئوپتيل و ريشه جذب شده. و از طريق آوندهای چوبی در برگ ها و ساقه ها و کل ساختار گیاه پخش می شود. مکانیسم اثر این سم اختلال در سنتز اسیدهای چرب و رشد جوانه­ های انتهایی است که در نهایت موجب نابودی علف­ های هرز می ­گردد.

پس از سمپاشی شما شاهد فنجانی و نکروزه شدن علف­ های هرز پهن برگ و توقف رشد گیاهان باریک برگ خواهید بود که موفقیت آمیز بودن سمپاشی را نشان می دهد.

مقدار و موارد مصرف ای پی تی سی:

  • قبل از کشت 3 تا 6 لیتر در هکتار برای مزارع یونجه، شبدر، اسپرس.
  • قبل از کشت مخلوط با خاک 4 تا 6 لیتر در هکتار برای مزارع ذرت.
  • به غیر از موارد فوق مصرف این علف کش توصیه نمی شود.

ملاحظات:

هنگام سمپاشی از لباس محافظ ، ماسک، دستکش و عینک استفاده کنید و در طول سمپاشی از خوردن و اشامیدن و سیگار کشیدن خودداری کنید تا احتمال مسمومیت به حداقل برسد.

در صورت تماس سم با بدن به سرعت لباس ها را تعویض کرده و محل را با آب و صابون شستشو دهید. در صورت بروز علائم مسمومیت مانند سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، اسهال و اختلال در بینایی با در دست داشتن برچسب سم فورا به مراکز درمانی مراجعه کنید. پادزهر این علف کش آتروپین است که توسط پزشک برای شما تجویز می شود.

سم را در بسته بندی اصلی خود، در انبارهای سر پوشیده و خشک و خنک در دمای 30-0 درجه سانتی گراد نگهداری کنید.

علف کش اولتیما:

علف کش اولتیما از گروه سولفونيل اوره كه شامل دو علف كش نيكوسولفورون و ريم سولفورون است. اولتيما از طريق ريشه و برگ جذب میشود. و به صورت سيستميك در گياه حركت كرده و با جلوگيري از فعاليت استولاكتيك سنتتاز در مريستم ها رشد سلول هاي جوان را متوقف مي سازد.

این سم علف کش از طريق ريشه و برگ جذب شده و به صورت سيستميك در گياه حركت كرده. همچنین با جلوگيري از فعاليت استولاكتيك سنتتاز در مريستم ها رشد سلول هاي جوان را متوقف مي سازد.

اطلاعات بیشتر در رابطه با استفاده از علف کش:

مصرف متوالی علف کش های ثبت شده در کشور منجر به تغییر فلور علف های هرز، عدم کنترل بعضی علف های هرز با این علف کش ها و بروز پدیده مقاومت در بین علف های هرز در کشور گردیده است. لذا معرفی و ثبت علف کش های جدید با طیف علف کشی گسترده تر و نحوه تاثیر متفاوت یا خطر کمتر امری ضروری است.

از این رو به منظور بررسی کارایی علف کش جدید اولتیما در مقایسه با علف کش های ثبت شده برای مزارع ذرت کشور شامل کروز (نیکوسولفورون) و…  آزمایشی در سال زراعی 1386 در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در استان کرمانشاه به اجرا در آمد.

در این آزمایش هر کرت آزمایشی به دو قسمت سمپاشی شده و سمپاشی نشده تقسیم شد و خصوصیاتی مانند درصد کاهش تعداد و وزن خشک علف های هرز به تفکیک گونه در قسمت سمپاشی شده نسبت به قسمت سمپاشی نشده، نمره دهی چشمی بر اساس روش EWRC، درصد افزایش عملکرد در قسمت سمپاشی شده نسبت به قسمت سمپاشی نشده و عملکرد دانه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج نشان داد که از بین علف کش های جدید، دز 175 گرم در هکتار از اولتیما (نیکوسولفورون+ ریم سولفورون) به عنوان یک علف کش دو منظوره با کارایی بهتر بر روی باریک برگ ها برای ثبت به عنوان علف کش جدید در مزارع ذرت قابل توصیه است.

نکات مورد توجه هنگام استفاده:

  • از مصرف اولتيما بر روي ذرت شيرين خودداری شود.
  • از به کار گیری اولتيما بر روي ذرت سمپاشي شده بوسيله حشره كش هاي ارگانوفسفره اجتناب گردد.
  • روش اندازه گرفتن ماده موثره در سم فرموله: HPLC
  • روش محاسبه ماده موثره در باقيمانده: HPLC-MS/MS

علف کش اگزادیازون:

اگزادیازون در بازار با نام تجاري رونستار (Ronstar 12% SL, 25% EC) وجود دارد. علف کش اگزادیازون از گروه اكساديازول است. كه داراي خاصيت تماسي، انتخابي و بازدارنده عمل فتوسنتز بوده و براي كنترل علف ­هاي هرز مزارع برنج به صورت پس رویشی و در مزارع پياز به صورت بعد از كاشت و قبل از سبز شدن علف‌ هاي هرز مورد استفاده قرار مي‌ گيرد.

اين علف كش در بدن پستانداران طي 72 ساعت عمدتا از طريق ادرار، دفع و حذف مي‌ شود. همچنين به سرعت توسط ذرات كلوئيدي و هوموس موجود در خاك با آبشويي يا انتقال جذب مي‌ شود. نيمه عمر آن در خاك 3 تا 6 ماه است ولي بافت خاك را به هم نمي‌ زند.

مکانیسم اثر:

اين علف کش از طريق مهار آنزيم پروتوپورفيرينوژن اکسيداز ( Protoporphyrinogen oxidase) عمل مي کند. بدين ترتيب از رشد و نمو علف هاي هرزي که جوانه زده اند جلوگيري نموده و به دليل دوام در طي فصل، منجر به پژمردگي و توقف رشد آنها مي گردد. اگزاديازينون سريعا در گياه هرز نفوذ نموده و از طريق ساقه و برگ علف هرز جذب و متابوليز مي گردد. همچنین باقيمانده آن در گياه تجمع نمي يابد.

مقدار و موارد استفاده از علف کش اگزادیازون:

این علف کش در ایران برای کنترل علف های هرز باریک برگ،  پهن برگ و جگن ها در مزارع برنج مورد استفاده قرار می گیرد. برای کنترل پس از رویش علف های هرز مزارع برنج  از جمله سوروف، اویارسلام ، لویی، قاشق واش، تیرکمان آبی، سیرپوس، عدسک آبی و سل واش اگزادیازینون %12  SL و  EC 12%  به مقدار 3 تا 4 لیتر در هکتار مورد مصرف قرار می گیرد.

فرمولاسیون  EC 25% را به مقدار 3 لیتر در هکتار می توان بعد از کاشت و قبل از سبز شدن علف های هرزی مانند  پیچک، انواع تاج خروس، سوروف و انواع ارزن وحشی در مزارع پیاز استفاده می شود.

سازگاری و اختلاط:

برخي از گياهان زينتي از جمله ميخك تا حدي به اين علف‌ كش متحمل بوده. و مي‌ بايستي جي استار به صورت پس رويشي مصرف گردد. قابل اختلاط با اكثر علف كش ­هاي رايج و توصيه شده مي‌ باشد ولي قبل از هرگونه اختلاط، بايد آزمايش اختلاط‌ پذيري صورت گيرد.

علف کش اکسی فلورفن:

علف کش اکسی فلورفن با اثر تماسی و حلالیت کم در آب می باشد. این سم با نام تجاری گل (Goal) و فرمولاسیون (EC 24%) تولید و فرموله می شود. اکسی فلورفن از گروه دی فنیل اترها بوده که دارای اثر بازدارندگی بر روی پروتوپورفیرینوژن اکسیداز (PPo) می باشد. این علف کش عمدتا از طریق اندام های هوایی گیاه و مقداری نیز توسط ریشه جذب میشود. اکسی فلورفن سبب ایجاد کلروز، نکروز، خشک شدن اندام های گیاه و در نهایت مرگ گیاه می شود. این علائم در شرایط نور سریع تر اتفاق می افتد. ماندگاری این علف کش در خاک (نیمه عمر علف کش) 30 تا 70 روز است.

کاربرد ها:

  • کنترل علف‌ های هرز پهن‌ برگ و باریک برگ مزارع پیاز
  • دوام طولانی در خاک دارد که طول این مدت بستگی به‌شدت نور، درجه حرارت و نوع خاک دارد. برای دوام بیشتر این علف‌ کش، نور کم و درجه حرارت پایین لازم است.
  • علائم عمومی تأثیر اين علف‌ کش شامل زرد شدگی و بافت‌ مردگی است كه بسته به شرايط يک تا دو هفته بعد از سم‌ پاشی ظاهر می‌ شود.
  • برای بعضی زراعت‌ ها مانند سویا و پسته ممکن است تأثیر فیتوتوکسیسیته (سمیت سلولی) دیده شود.

روش مصرف:

  1. پس از مصرف اين علف كش روی خاک، نبايد سطح خاک را برهم زد و رطوبت سطح خاک و يا بارندگی مختصر اثر آن را افزايش می دهد.
  2. زمانی مصرف شود که علف های هرز تازه روییده و بوته های پیاز نیز از حالت قلاب خارج و برگ دوم ظاهر شده باشد. مقدار آب مصرفی باید بیش از 200 لیتر در هکتار باشد.
  3. از افزودن سورفکتانت به محلول سم خودداری نمایید.
  4. فشار سمپاش بیش از 1.5 بار نباشد و قطرات ذرات سم نیز بالای 250 میکرون باشد.
  5. به منظور جلوگیری از پدیده مقاومت این سم در تناوب با سایر علف کش ها مصرف شود.
  6. دستورالعمل مصرفی با توجه به شرایط عمومی گیاه گفته شده است. با توجه به شرایط محیطی و نوع گیاه و شرایط آن جهت مصرف صحیح مقدار سم با کارشناس منطقه مشورت نمایید.

علف کش استوکلر:

علف کش استوکلر دارای نام تجاری سورپاس یا آسنیت نیز در بازار شناخته می شود. این سم از رشد علف های هرز جلوگیری می کند. و علائم آن در ارقام مختلف گیاهان متفاوت است و باید غلظت آن را برای هر گیاه جهت اثرگذاری بهتر با آزمایش مشخص کرد.

مکانیسم اثر:

این سم متعلق به گروه سموم کلرواستانیلید با اثرات غیر سیستمیک و انتخابی است که می توان آن را به صورت پیش رویش و پیش از کاشت مورد استفاده قرار داد.

استوکلر با جلوگیری از سنتز پروتئین از تقسیم سلولی جلوگیری می کند و مانع سنتز اسیدهای چرب با زنجیره بلند می شود. این سم عمدتا از راه اندام های هوایی گیاه جذب می شود ولی جذب آن از طریق ریشه های در حال جوانه زدن نیز امکان پذیر است.

پس از مصرف این علف کش گیاه دیگر نمی تواند رشد خود را از سر بگیرد زیرا در پروتئین سازی گیاه اختلال ایجاد شده است. بیشترین تاثیر این علف کش بر علف های هرز برگ پهن است و اغلب اوقات برای کنترل گیاهان برگ پهن یک ساله در مزارع مورد استفاده قرار می گیرد.

موارد استفاده:

از بین بردن علف‌ هاي هرز در مزارع ذرت، 4 تا 5 لیتر در هکتار اسنیت، بادام زميني، سويا، سيب زميني و نيشكر.

روش مصرف:

این علف کش با نام تجاری آسیت به مقدار 4 تا 5 لیتر در هكتار و نوع سورپاس به میزان 2.7 تا 3.5 لیتر در هکتار قبل از کاشت محصول به شکل مخلوط با خاک و یا پس از کاشت و قبل از رویش علف های هرز مورد مصرف قرار می گیرد.

برای اثرگذاری بهتر علف کش استوکلر را قبل از رویش علف های هرز روی خاک مرطوب بپاشید. در صورتی مرطوب نبودن خاک می توانید پیش از کاشت، علف کش را بطور سطحی و حداکثر 5 سانتی متر با خاک مخلوط نمایید. بهترین روش سمپاشی جهت کسب نتایج بهتر 10 تا 20 میلی متر آبیاری بارانی بلافاصله پس از مصرف سم است.

جهت آماده سازی علف کش برای سمپاشی ابتدا قوطی سم را تکان دهید تا محتویات آن بهم بخورد. سپس نصف مخزن سمپاشی را پر از آب نموده و مقدار توصیه شده سم را درون مخزن بریزید و کامل با آب مخلوط کنید. سپس مخزن را کاملا با آب پر کنید.

مقالات مشابه

گل سینادنیوم-smartpot.ir
ستون فقرات شیطان
آکالیفا
بنت قنسول
کروتون
مرجان
پدیلانتوس
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 + هجده =