نام انگلیسی گیاه استئوسپرموم Osteospermu و از خانواده ی Asteraceae است. این گیاه بومی آفریقا و مناطق گرمسیری می باشد.
نام های دیگر این گیاه عبارتند از داوودی آفریقائی، گل مینای آفریقائی و دارای 50 گونه مختلف است که 35 گونه ی آن متعلق به آفریقا می باشد.
استئوسپرموم دارای رنگ های صورتی، قرمز، سفید، بنفش و زرد است.
نگهداری از استئوسپرموم
نور مورد نیاز:
استئوسپرموم در روز حداقل 6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد، به عبارتی این گل، به نور کامل آفتاب احتیاج دارد. اگر نور کافی به این گیاه نرسد، گلدهی تحت تاثیر قرار می گیرد و میزان آن کم می شود. در فصل تابستان محیط های سایه-آفتاب نیز مناسب است.
آبیاری مناسب:
این گیاه در برابر خشکی مقاوم می باشد و نیاز آبی متوسطی دارد. توجه داشته باشید که در اوایل کاشت گیاه، چون گیاه تازه و جوان است نیاز آبی بیشتری دارد اما زمانی که سن گیاه بیشتر شد زمان آبیاری را طولانی تر می کنندتوجه کنید که بین دو مرحله آبیاری خاک گیاه باید خشک شود.
دما و رطوبت مورد نیاز گیاه استئوسپرموم:
بهترین دما برای نگهداری از استئوسپرموم دمای بین 10 الی 30 درجه ی سانتی گراد است. ایده آل ترین بازه دمایی برای پرورش این گیاه بین 20 الی 24 درجه سانتی گراد خواهد بود.
رطوبت مناسب برای مینای افریقایی، رطوبت نسبی متوسط هوا یعنی بین 40 تا 70 درصد است. این گیاه در مکان های گرم، آفتابی و ساحلی و همچنین تابستان های گرم به خوبی رشد می کند اما محیط های بیابانی را تحمل نمیکند.
خاک و کوددهی مناسب استئوسپرموم:
خاکی حاصلخیز، سبک و دارای زهکشی مناسب برای این گیاه لازم است. بهترین ترکیب خاک برای این گیاه در صورتی که در گلدان کاشته شود، دو قسمت خاک باغچه، یک قسمت خاک برگ پوسیده و یک قسمت پیت ماس می باشد.
این گیاه را می توانید در فصل رشد توسط کود های کامل تقویت کنید.
توصیه می کنیم مقاله ی (ژینورا) را مطالعه کنید.
هرس کردن گیاه استئوسپرموم:
در فصل گلدهی جدا کردن گل های پژمرده باعث افزایش گلدهی این گیاه می شود. در صورتی که نوک ساقه ها را ببرید به صورتی که یک جفت برگ از انتهای ساقه جدا شوند، شما به رشد بیشتر گیاه و گلدهی بیشتر آن کمک کرده اید. البته در صورتی که این گیاه را به صورت چند ساله نگهدارید برای جلوگیری از بلند شدن بیش از اندازه ی ساقه های آن و تشویق آن برای گلدهی، ساقه های گیاه را در اواخر بهار و یا اوایل تابستان تا حدود نصف ارتفاع آنان کوتاه کنید و یا اینکه سه تا پنج جفت برگ روی هر ساقه باقی گذاشته و مابقی را قطع کنید. در این حالت این گیاهان دوباره رشد کرده و در پاییز گلدهی بیشتری خواهد داشت.
تکثیر کردن:
بهترین ترکیب خاک برای کاشت بذر استئوسپرموم:
20 درصد ماسه+ 60درصد خاک باغچه+ 20 درصد کود حیوانی
از ترکیب زیر هم میتوانید برای کاشت بذر این گل استفاده کنید:
30 درصد کوکوپیت + 50 درصد پیت ماس + 20 درصد پرلیت
- ابتدا یک سبد پلاستیکی میوه یا گلدانی با دهانه بزرگ اما عمق نسبتا کم تهیه کنید.
گلدان را با ترکیب خاکی که در بالا ذکر شده پر کنید و آن را آب بدهید تا خاک به طور کامل نشست کند. - بذر ها را روی خاک ریخته و به اندازه ی 0/5 سانتی متر کود پوسیده و سرند شده را روی آن های بریزید و دوباره آبیاری کنید.
- در صورتی که کود دامی در دسترس نداشتید از ورمی کمپوست استفاده کنید و در صورتی هیچ یک از آن ها در دسترس نبود از تکیب خاکی که گفته شد روی بذر ها بریزید.(اما بهتر است از کود دامی استفاده کنید تا جوانه ها به خوبی رشد کرده و قوی شوند) حتما کود دامی ای که استفاده میکند چند ساله، کهنه، پوسیده، خشک و سرند شده باشد. هرگز از کود دامی استفاده نشود.
- بعد از اینکه جوانه های گیاه مورد نظر چهار یا شش برگ در آوردند یا حدود 5 تا 8 سانت رسیدند آنها را از خزانه در آورده و در جای اصلی بکارید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!