نکروز درختان به پدیده ای گفته می شود که سلول ها یا بافت های یک موجود زنده می میرند یا تجزیه می شوند. در گیاه، با وقوع نکروز، برگها، ساقه ها و سایر بخش ها دچار تیرگی و خمیدگی می شوند. نکروز گیاه را ضعیف می کند در نتیجه گیاه در مقابل بیماری ها و آفت ها حساسیت بیشتری دارد.
به عبارتی دیگر، به قهوه ای رنگ شدن و از بین رفتن سلول ها در اثر عوامل مختلف و بیماری ها در اندام های سبز گیاهان بخصوص برگ ها نکروز گفته می شود.
اطلاعات بیشتر در رابطه با نکروز درختان
دلایل به وجود آمدن نکروز:
- بیماری ها
- استفاده از سم ها و کودهای با دوز بالا در محلول پاشی ها
- تغییرات هورمونی و برهم خوردن تعادل هورمونی در گیاهان در اثر کمبود برخی از عناصر تاثیر گذار در تعادل هورمونی مثل پتاس
علائم نکروز:
علائم مرتبط با نکروز شامل لکه های برگ، سوختگی، دلمه، پوسیدگی، میرایی، آنتراکنوز، پژمردگی و شانکر است، علائم مرتبط با هیپرپلازی عبارتند از: چاقو، گال، زگیل و پیچ خوردگی برگ.
مطالعه ی مقاله ی (عسلک) می تواند برای شما مفید باشد.
علل بروز:
اساسی ترین عامل بروز کلروز و از دست دادن سبزینگی در گیاهان کمبود عناصر آهن و پتاسیم است. اما مسئله مهم تر این است که آهن چهارمین عنصر فراوان در خاک های زراعی است.
همه عناصر موجود در خاک برای ریشه قابل جذب نیستند. و به دلایل شرایط محیطی اطراف ریشه و خود ریشه، قابلیت جذب آهن به مرور کاهش می یابد. در سال های اول کشت، درختان کمبود آهن خود را بروز نمی دهند. ولی با گذشت زمان در باغاتی مثل درختان سیب که ماندگاری درختان بیشتر (چند دهه) می باشد، کمبود آهن یا همان کلروز به وفور مشاهده می شود.
اصلاح نکروز در درختان:
اگر برای اصلاح شرایط کلروتیک به واکنش سریع نیاز باشد، زمانی که درخت در برگ کامل است، ممکن است محلول پاشی با سولفات آهن یا محلول کلات آهن استفاده شود. مقدار پنج پوند سولفات آهن در 100 گالن آب (2.5 اونس سولفات آهن در سه گالن آب) توصیه می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!