کود سولفات پتاسیم

کود سولفات پتاسیم حاوی دو عنصر ضروری پتاسیم و گوگرد برای رشد گیاهان است که در صنایع مختلفی مانند کشاورزی به عنوان کود مورد استفاده قرار می گیرند. از این ترکیب به دلیل حلالیت بالای که دارد می توان در زمان قبل از کاشت محصولات زراعی و یا همراه با کود اوره به صورت سرک استفاده نمود. از این کود در کشت های غلات و سیب زمینی استفاده بیشتری می شود.

مصرف کود سولفات پتاسیم

پتاسیم برای تکمیل بسیاری از عملکردهای اساسی در گیاهان از جمله فعال کردن واکنش های آنزیمی، سنتز پروتئین ها، تشکیل نشاسته و قندها و تنظیم جریان آب در سلول ها و برگ ها مورد نیاز است. گاهی غلظت K (پتاسیم) در خاک برای حمایت از رشد گیاه سالم بسیار کم است.

سولفات پتاسیم منبع عالی K برای تغذیه گیاهان است. بخش پتاسیم از K₂SO₄ هیچ تفاوتی با سایر کودهای پتاسیمی متداول ندارد. با این وجود سولفات پتاسیم منبع مهمی از S نیز دارد که گیاهان برای سنتز پروتئین و عملکرد آنزیم ها به آن نیاز دارند. مانند پتاسیم، گوگرد نیز می تواند برای رشد کافی گیاه بسیار مورد نیاز باشد.

علاوه بر این، در برخی از خاک ها و محصولات زراعی از مصرف Cl اضافی باید خودداری شود. در چنین مواردی K₂SO₄ یک منبع K بسیار مناسب است. سولفات پتاسیم فقط یک سوم KCl محلول است. بنابراین به اندازه کلرید پتاسیم برای افزودن به خاک از طریق آب آبیاری حل نمی شود و در صورتی ترجیح داده می شود که نیاز به S اضافی باشد.

کود سولفات پتاسیم به صورت گرانول هایی در اندازه های مختلف تولید می شود. ولی تولید کنندگان معمولا ذرات ریز (کوچکتر از 0.015 میلی متر) تولید می کنند تا قدرت انحلال این کود برای آبیاری یا اسپری شاخ و برگ افزایش یابد.

برخی از پرورش دهندگان اسپری شاخ و برگ ها با K₂SO₄ را روش مناسبی برای استفاده از K و S اضافی در گیاهان می دانند. با این حال، اگر غلظت بیش از حد زیاد باشد، می تواند باعث آسیب برگ ها شود.

مطالعه ی مقاله ی (کود فسفر) را به شما پیشنهاد میدهیم.

روش و زمان استفاده از کود:

سولفات پتاسیم به بهبود تولید محصولاتی مانند گندم، ذرت، پنبه، یونجه و بادام زمینی کمک می کند. از آنجاییکه اکثر گیاهان پتاسیم مورد نیاز خود را در مراحل اولیه رشد جذب می­کنند، بنابراین بهترین زمان کوددهی هنگام کاشت محصول و یا در مراحل اولیه رشد است.

برای اثر بخشی بهتر این کود در درختان میوه توصیه می شود مصرف آن به بعد از گلدهی و در طول دوره رشد میوه موکول شود. شایان ذکر است که کودهای پتاسیم کاملا در آب قابل حل بوده و در بعضی موارد دارای شاخص نمک بالا هستند. در نتیجه هنگامی که به دانه و یا پیوند نزدیک می­ شوند ممکن است به جوانه زنی گیاه آسیب برسانند.

توجه داشته باشید که این آسیب ها در خاک­های شنی، تحت شرایط آب و هوایی خشک و در غلظت بالای کود بیشتر رخ میدهند. بنابراین بهترین مکان برای قرارگیری کود در خاک با فاصله 1.5 اینچ از زیر دانه و به فاصله 3 اینچ از کنار آن است.

از دیگر نکات مهمی که باید در رابطه با کود سولفات پتاسیم به آن توجه کنید این است که مصرف پاییزه پتاسیم در خاک های لومی شنی، شنی یا خاکهای آلی توصیه نمی شود زیرا بارش های این فصل به راحتی باعث شست و شوی کود می شود.

مقالات مشابه

خزه اسفاگنوم-smartpot
خاک سیلت-smartpot
خاک هوموس-smartpot.ir
خاک پرلیت-smartpot.ir
خاک برگ-smartpot.ir
کوددهی گیاهان
کوددهی به گیاهان-smartpot
علائم کمبود فسفر در گیاهان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − هفت =