اسفناج

نام انگلیسی اسفناج Spinach، نام علمی آن Spinacia oleracea و از خانواده ی Amaranthaceae است. این گیاه بومی ایران و مناطق معتدل است.

اسفناج گیاهی است یکساله و روز بلند که پس از سبز شدن تولید برگ های طوقه ای می کند. به این ترتیب در یک سطح در اطراف ساقه کوتاهی به طول چند میلی متر نزدیک به سطح خاک قرار می گیرند. در طی رشد بعدی این ساقه طویل شده و از آن شاخه های جانبی دیگری از محل برگ های طوقه ای به ساقه اصلی منشعب می شوند.

خواص اسفناج

  1. سلامت قلب
  2. پیش گیری از آکنه
  3. درمان یبوست
  4. افزایش رشد مو
  5. تنظیم خواب
  6. درمان بی خوابی
  7. کاهش وزن
  8. ضد سرطان
  9. سلامت استخوان
  10. جلوگیری از کم خونی
  11. سلامت چشم
  12. استحکام ماهیچه ای و…

نگهداری از اسفناج

نور مورد نیاز:

این گیاه برای رشد به نور زیاد نیاز دارد. بنابراین اگر گیاه را در باغچه میکارید حتما محلی با نور زیاد انتخاب کنید و اگر در گلدان، حتما آن را پشت پنجره در معرض نور زیاد قرار دهید.

آبیاری مناسب اسفناج:

برای این که جوانه های بذر اسفناج سبز شوند، باید رطوبت خاک بالا باشد. در این هنگام میزان آبیاری را زیاد کنید.

دما مناسب:

اسفناج یک سبزی فصل خنک است. هر چند که به آب و هوا حساسیت زیادی نشان نمی دهد. معمولا در مناطق گرمسیری در فصل پاییز و در مناطق سردسیری در فصل بهار کاشته می شود.

مطالعه ی مقاله ی (سبزی جعفری) را به شما پیشنهاد میدهیم.

خاک و کوددهی:

هر چند می توان اسفناج را در انواع خاک ها کشت نمود ولی خاک های خیلی سبک و خیلی سنگین برای رشد گیاه مناسب نیستند. خاک مناسب برای کشت اسفناج، خاک عمیق دارای بافت متوسط، دارای ماده آلی و رطوبت کافی برای اسفناج است. خاک های سبک برای ارقام زودرس و کشت های زمستانه و به طور کلی برای تولید محصول نوبرانه مناسب است.

استفاده از کود حیوانی در زمین هایی که از نظر مواد آلی ضعیف هستند، لازم است. باید کود حیوانی کاملا پوسیده استفاده نمود.

معمولا برای انواع بهاره، کود شیمیایی را به یک باره، قبل از کاشت به زمین می دهند. ولی برای انواع زمستانه 1/3 (یک سوم) ازت را توام با تمام کودهای فسفره و پتاسه در اوایل زمستان هنگام کاشت به زمین می دهند و 2/3 ازت باقی مانده را در دو مرحله دیگر به صورت کود سرک در اختیار گیاه قرار می دهند.

کاشت اسفناج در گلدان:

  1. ابتدا گلدانی به اندازه دلخواه تهیه کنید. گلدان را با خاک مناسب پر کنید. خاک مناسب برای کاشت اسفناج در گلدان، مخلوطی از 60 درصد خاک باغچه، 20 درصد ماسه و 20 درصد کود دامی است.
  2. گلدان را با خاک پر کنید و 2 سانتی متری بالای سطح گلدان را خالی بگذارید.
  3. بذرها را روی خاک بپاشید و روی آنها را با حدود نیم سانتی متر کود دامی یا ورمی‌ کمپوست بپوشانید. اگر کود در دسترس تان نبود، می‌توانید سطح بذرها را با مقداری خاک حاصلخیز گلدان بپوشانید.
  4. گلدان را به طور کامل آبیاری کنید، به طوریکه آب از زهکش کف گلدان خارج شود.
  5. توصیه می‌ شود برای جوانه‌ زنی سریع‌ تر بذر اسفناج، روی گلدان را پلاستیک شفاف بپوشانید و بر روی پلاستیک چند سوراخ بزنید تا تهویه انجام شود. دانه ها 5 تا 9 روز پس از کاشت، جوانه خواهند زد.

برداشت:

برداشت اسفناج موقعی انجام می شود که گیاه به مرحله 5 تا 6 برگی رسیده باشد. در این موقع مزرعه را آبیاری نموده و پس از آن که رطوبت مزرعه کم شد، بوته را ریشه کن کرده و به همین صورت به بازار عرضه می کنند.

گالری تصاویر اسفناج

مقالات مشابه

کاشت گشنیز-smartpot
اسفناج-smartpot
کاشت شوید-smartpot
کرفس-smartpot
کاکوتی-smartpot
کاشت سوسنبر-smartpot
شاه تره-smartpot
ترخون-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 − شش =