پیازچه

نام علمی پیازچه Allium Schoenoprasum و از خانواده ی پیاز ها است. این گیاه بومی ایران و مناطق معتدل است.

پیازچه ترکیبی از پیاز و تره است و ظاهر آن شباهت زیادی به ترکیب پیاز و تره دارد. هر دو قسمت پیازچه خوراکی بوده و می توان از پیازچه در پخت و پز به عنوان چاشنی استفاده کرد.

طعم این سبزی نسبت به پیاز ملایم‌ تر است. ساقه‌ های سبز پیازچه تندی ملایمی داشته و میزان تندی پایه سفید بیشتر است.

خواص پیازچه

  • خواص پیازچه برای سر
  1. تقویت رشد مو
  2. درمان شوره سر
  3. درمان شپش سر
  • خواص پیازچه برای پوست
  1. جوانسازی پوست
  2. درمان جوش و آکنه
  3. روشن تر شدن رنگ پوست
  4. تسریع درمان زخم
  • مفید برای کم خونی
  • مناسب برای کودکان
  • مفید برای کبد
  • مفید برای چشم و…

نگهداری از پیازچه

نور مورد نیاز:

این گیاه نور زیاد و مستقیم را دوست دارد و به خوبی میتواند تحمل کند. بنابراین سعی کنید بعد از آن را کاشت پشت پنجره قرار بدهید و اگر در فصل سرد سال اقدام به کاشت میکنید توجه داشته باشید که سرما به آن نخورد.

آبیاری مناسب:

معمولا این گیاه برای رشد آبیاری متوسط را ترجیح می دهد که با این حال توصیه می شود در فاصله دو آبیاری اجازه دهید سطح بستر به صورت کامل خشک شود و سپس اقدام به آبیاری مجدد نمایید. دقت داشته باشید که افراط در روند آبیاری باعث پوسیدگی ریشه و در نهایت نابودی گیاه شما خواهد شد.

خاک و کوددهی:

بهتر است برای بستر گیاهتان از خاکی سبک و غنی استفاده نمایید که همچنین زهکشی مناسبی هم داشته باشد.

می توانید برای تغذیه گیاهتان هر دو هفته یک مرتبه با استفاده از کود های متعادل مانند 3-3-3 آن را کوددهی نمایید. دقت داشته باشید که برای گلدان 15 سانتی متری یک قاشق غذاخوری کود کافی خواهد بود و همچنین برای گلدان های 25 سانتی متری بهتر است از دو قاشق غذاخوری کود استفاده نمایید.

کود مورد استفاده را بر روی خاک بستر بپاشید و سپس آبیاری را انجام دهید.

کاشت پیازچه:

 انتخاب بذر:

کاشت از طریق بذر پیازچه و پیاز خوراکی میتوانید خیلی راحت در خانه انجام بدهید اما توجه داشته باشید که انتخاب بذر یک اصل اساسی در این کار است. در ایران ۳ نوع پیازچه معروف کشت میشود:

  • پیازچه معمولی
  • پیازچه دائمی برگ پهن
  • پیازچه سفید پیش رس

مطالعه ی مقاله ی (شاهی) را به شما پیشنهاد میدهیم.

کاشت در باغچه:

ابتدا باید زمینی را که میخواهید بذر سبزی در آن بکارید را شخم بزنید و به خاک آن کود دامی اضافه کنید و خاک را خوب به هم بزنید تا کود با خاک ترکیب شود سپس خاک را خوب خورد کرده و سطح خاک را صاف کنید. (اضافه کردن کود دامی کهنه به خاک باعث رشد بهتر سبزی میشود.)

بذرها را بر روی بستری که آماده کرده اید بپاشید، توجه کنید که بذرها خیلی نزدیک به یکدیگر و فشرده پاشیده نشوند بهترین فاصله برای پیازچه 5 سانتی متر است.

حال کافیست بر روی بذرها حدود نیم سانتی متر کود دامی یا خاک بپاشید و به آرامی آن را آب بدهید، بهتر است 10 روز اول با آبپاش آبیاری کنید تا بذرها جابجا نشوند.

حدود 5 تا 10 روز طول میکشد که بذرها سبز بشوند. بعد از اینکه بذرها سبز شده و کمی بزرگتر شدند اگر فاصله برخی پیازچه ها به هم نزدیک است بهتر است برخی ها را از خاک در بیاورید و تراکم را کمتر کنید.

کاشت در گلدان:

برای این کار بعد از خرید بذر گلدانی با حداقل قطر دهانه 15 الی 20 سانتی متر انتخاب کنید و انتهای گلدان را سوراخ کنید و سپس چند عدد سنگ ریزه داخل آن قرار دهید و سپس با خاک ان را پر کنید به نحوی که 5 سانتی متر از بالای گلدان خالی بماند و سپس بذر را روی خاک پخش کنید. (حداقل 2 الی 4 سانتی متر فاصله داشته باشند) و سپس نیم سانتی متر روی بذرها را خاک برگ یا ورمی کمپوست پر کنید و سپس با استفاده از آبپاش آبیاری کنید.

برداشت پیازچه:

جالب است بدانید که پیازچه حدود 30 الی 50 روز پس از کشت آماده برداشت می شوند. پس از آماده شدن پیازچه ها بایستی خاک اطراف را به آرامی شل کنید تا آن ها به راحتی بالا کشیده شوند. توصیه می شود که هنگام برداشت بزرگ ترین را انتخاب کنید و ابتدا از آن ها استفاده نمایید زیرا پیازچه باید فورا برداشت و مصرف گردد.

چنانچه پیازچه ها را برای مدت طولانی نگهداری کنید به سرعت طراوت خود را از دست می دهد و پژمرده خواهد شد. با این وجود اگر قادر به استفاده از تمام پیازچه های برداشت شده نیستید می توانید آن ها را تا یک هفته در فضای یخچال نگهداری نمایید که در این مواقع بهتر است آن ها را نشویید.

گالری تصاویر پیازچه

مقالات مشابه

کاشت گشنیز-smartpot
اسفناج-smartpot
کاشت شوید-smartpot
کرفس-smartpot
کاکوتی-smartpot
کاشت سوسنبر-smartpot
شاه تره-smartpot
ترخون-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 4 =