اکالیپتوس

نام انگلیسی اکالیپتوس Eucalyptus spp و از خانواده ی Myrtaceae است. این گیاه بومی قاره ی استرالیا و مناطق گرمسیری است و در ایران، در فارس و خوزستان وجود دارند.

بیشترین قسمت مورد استفاده اکالیپتوس، برگهای آن است. برگ‌ های خشک شده‌ی این گیاه زیبا در ساختن کاردستی‌ های تزیینی بسیار پرکاربرد هستند. روغنی که از برگ این گیاه گرفته می‌ شود نیز یکی از اصلی‌ترین روغن‌ های درمانی به شمار می‌ رود.

برگ‌های این گیاه برای مصارف مختلف پزشکی و درمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. خاصیت ضد میکروبی دارند و در درمان سرفه و گلو درد موثرند و حتی به عنوان کرم ضددرد هم عمل می‌کنند.

نگهداری از اکالیپتوس

نور مورد نیاز اکالیپتوس:

درختان اکالیپتوس به مکانی با نور مستقیم آفتاب نیاز دارند. و در مکان های سایه و کم نور دارای ساقه های بلند و کشیده استحکامخود را از دست میدهند. این درختان به طور کل با وزش بادهای شدید مشکل دارند و می شکنند و اگر در مناطقی با کمبود نور نیز پرورش یابند، بیش از پیش شکننده و ضعیف بار می آیند.

آبیاری مناسب:

برای اکالیپتوس در حال رشد همواره باید آبیاری متوسطی را در نظر بگیرید اما باید اجازه دهید قبل از آبیاری خاک خشک شود. برای اطمینان از خشکی خاک، می‌ توانید از یک قطعه چوب کمک بگیرید و آن را به اندازه 2 سانتی متر داخل خاک فرو ببرید و یا دست تان را به اندازه یک بند انگشت در خاک قرار دهید و در صورتی که خاک به آن نچسبید، آبیاری را انجام دهید. از زهکش انتهای گلدان مطمئن شوید تا آب اضافی از آن خارج شود و ریشه غرقاب نشود.

از خشکی دادن به گیاه اکالیپتوس خودداری کنید و در صورتی که بر اثر خشکی خاک، برگها خشک شوند، دیگر امیدی به زنده ماندن اکالیپتوس نیست.

خاک مورد نیاز:

گیاه اکالیپتوس خیلی به خاک حساس نیست، اما خب بهتر است خاک زهکشی شده را برای اکالیپتوس انتخاب کنید. و از مخلوط خاک برگ و معمولی استفاده کنید.
راز زهکشی خوب، استفاده از خاک سست و متخلخل است. چنین خاکی هم ریشه را تقویت کرده و هم رطوبت را بدون نیاز به ذخیره کردن آب حفظ می‌کند.
اکالیپتوسی که در باغچه کاشته شده، نیازی به کود ندارد. دلیل این امر، شرایط محیطی خواستگاه آن، یعنی استرالیا و تازمانیا است.

مطالعه ی مقاله ی (آلوئه ورا) را به شما پیشنهاد میدهیم.

کوددهی:

گیاهان اکالیپتوسی که در باغ یا باغچه نگهداری می‌شوند به کوددهی زیادی نیاز ندارند اما گلدانهایی که در خانه نگهداری می‌شوند مواد مغذی کمتری دریافت می‌کنند و برای داشتن رشد بهتر به کوددهی منظم در فصل بهار نیاز دارند. کودهای دارای نیتروژن، فسفر، گوگرد و پتاسیم برای تقویت اکالیپتوس ضروری هستند.

هرس کردن اکالیپتوس:

بهار زمان هرس کردن اکالیپتوس‌هاست. با هرس کردن می‌توانید همواره اندازه گلدان را کنترل کنید، شکل زیبای آن را حفظ کرده و با این کار آن را تقویت کنید. شاخه‌های مرده و شکسته شده را از گیاه جدا کنید و چند سانتی متر از بخش های بالایی گیاه را با قیچی مخصوص ببرید تا باعث تحریک رشد آن شود.

گالری تصاویر اکالیپتوس

مقالات مشابه

اکالیپتوس
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × دو =