کشت بدون خاک زعفران

یک از روش های کشت زعفران، کشت آیروپونیک یا کشت بدون خاک زعفران است. در این روش زمین کشاورزی و خاک برای پرورش محصول نیاز ندارید. در این روش ریشه گیاهان در هوا معلق هستند و مواد مغذی به طور متداوم به آن از طریق اسپری کردن آب و مواد معدنی می رسد.

کشت بدون خاک زعفران

زعفران یکی از گرانترین ادویجات است که همه ما می شناسیم، با گذشت زمان و افزایش سطح زعفران کشت شده. این گیاه ارزشمند همچنان موقعیت خود را حفظ کرده و نقش اصلی را ایفا می کند. زیرا کشت زعفران برای همه کشورها ارزشمند است. به طوری که کشت زعفران، ارزش افزوده بالا و سود بالای حاصل از صادرات آن غریزه تولید کننده است. کشورهای صنعتی امروزه تلاش می کنند تا بتوانند زعفران را در کشورهای خود پرورش داده و به این سود بالا دست یابند.

چین یکی از کشورهایی است که به شدت به دنبال رشد این گیاه گرانبها است. به همین دلیل، استفاده از روش های مدرن و صنعتی مانند سیستم های گلخانه ای و سیستم های هیدروپونیک به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.

یکی از بزرگترین مزایای کشت گلخانه ای و هیدروپونیک استفاده از حداکثر فضا و سطح زیر کشت از طریق کلاس و تراکم بالای کشت که با روش کشت هیدروپونیک امکان پذیر شد. اگر مساحت زیرزمین شما، به عنوان مثال، 3000 متر مربع، می توانید از 10 هزار متر مربع، و علاوه بر این از طریق افزایش سطح کشت حجم تولید را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد، که حدود 7 برابر بیشتر از کشت معمولی است.

اولین تجربه:

این پروژه برای اولین بار در سراسر جهان در چین در تبت در سال 2006 توسط یک جوان چینی به نام آقای بین انجام شد. که آموزش خود را در زمینه کشاورزی به پایان رسانده بود و غیر اصولی به نظر می رسید، ایجاد شد. اما بین تسلیم نشد و با پشتکار خود توانست به محصولات با کیفیت و کارآمد دست یابد. پس از تحقیقات و مطالعات زیاد توسط محققان و مهندسان چینی، این پروژه در سال 2012 به نمایندگی از رئیس جمهور چین به دلیل محصول بهداشتی و با کیفیت بالا ملی شد. در حال حاضر این پروژه در کشورهایی مانند اسپانیا، ایتالیا و ژاپن در حال اجرا است.

ماه ژوئن، پس از زرد شدن علف، گیاه پیاز را از زمین جدا کرده و در محیط مناسب و خنک ذخیره می کنیم.

در اول سپتامبر، پیازهای با وزن بیش از 10 گرم روی کف چوبی قرار می گیرند و در محیط گلخانه قرار می گیرند. دما، نور و رطوبت مناسب را تنظیم می کنیم شرایط محیط در زمان های مختلف تغییر می کند.

در ماه اکتبر، پیاز شروع به جوانه زنی می کند و شاخه های زیادی در اطراف پیاز زعفران ظاهر می شود که به استثنای 2 یا 3 شاخه اصلی، باید پیاز را جدا کنیم. این امر باعث افزایش توانایی پیاز در گلدهی و تولید محصولات بیشتر می شود.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

اصولی کشت بدون خاک زعفران:

  1.  خرید پیازهای زعفران در خرداد الی مرداد.
  2. انتقال به انبار با دمای مشخص تا شهریور.
  3. انتقال از انبار به سالن کشت در ابتدای شهریور.
  4. جوانه‌زدن و حذف جوانه های هرز در مهر و‌ آبان.
  5. گلدهی و‌برداشت محصول در آبان و‌ آذر.
  6. انتقال پیازهای برگدار به زمین باز.
  7. کوددهی محلول پاشی برگ پیازها تا اواخر اسفند.

مزایای کشت:

نکته جالب و خوب در مورد این روش این است که آب لازم برای رشد فقط از رطوبت محیط تأمین می شود. یعنی پیاز زعفران تماس مستقیم با آب ندارد، زیرا هنگام برخورد با آب باعث رشد ریشه ها می شود. خطر پوسیدگی پیاز، بالا می رود و باعث انتقال بیماری ها می شود، پس از برداشت زعفران، پیازها ضدعفونی شده و جوانه های اضافی برداشته و در محل کشت قبلی قرار می گیرد که در سال بعد تکرار می شود. از آنجا که ما در کشور دچار بحران آب هستیم، این نوع گیاه به دلیل مصرف بسیار کم آب، بهترین گونه گیاهی برای مقابله با بحران آب کشور است.

به دلیل استفاده از پیازهای بزرگ و مرغوب بدون بیماری، که در بهترین شرایط محیطی و دمایی نگهداری می شوند، عملکرد و عملکرد محصول بسیار بیشتر از روش کشت سنتی است. که معمولا 7 کیلوگرم در هکتار است. در روش سنتی، اما در این روش جدید 23 الی 25 کیلوگرم در هکتار است.

مقالات مشابه

نخل مرداب-smartpot.ir
سانسوریا-smartpot.ir
گل برفی-smartpot.ir
علت مرگ گیاهان-smartpot.ir
ریشه زاج آمریکایی-smartpot.ir
درخت لیمو-smartpot.ir
افرا ابلق-smartpot.ir
افرا ژاپنی_smartpot.ir
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 − شش =