شفلرا یکی از گیاهان آپارتمانی مقاوم است. نگهداری از این گیاه شرایط سختی ندارد و به راحتی می توانید این گیاه را در خانه نگهداری کنید. این گیاه علاوه بر زیبایی که دارد تصفیه کننده ی هوا هم هست و می تواند هوا را پاکیزه نگهدارد، اما با این توصیف باید توجه داشته باشید که این گیاه ممکن است در معرض بیماری های شفلرا قرار بگیرد.
اتواع بیماری شفلرا
ریزش برگ ها:
شما این گیاه زیبا را از گلخانه یا گلفروشی می خرید، دقت هم می کنید که سالم ترین گیاه را انتخاب کنید. همه چیز خوب و عالی است، اما وقتی آن را به خانه می آورید، هر روز برگ های آن شروع به ریزش می کنند.
این حالت در برخی موارد برای شفلرا عادی است به طوری که برگ های قدیمی می ریزند و برگ های جدید رشد می کنند. اما گاهی به دلیل آبیاری زیاد ممکن است برگ های جدید و نورسته نیز بریزند. در این صورت باید آبیاری را کمتر کنید.
زرد شدن برگ ها:
زیاده روی در آبیاری ممکن است باعث زرد شدن برگ های شفلرا شود. در این صورت سوراخ های زهکشی انتهای گلدان را بررسی کنید.
کمبود مواد مغذی هم باعث زرد شدن برگ ها می شود اما برگ ها در این صورت نمیریزند.
برای حل این مشکل، گیاه را کوددهی کنید.
پوسیدگی ریشه، یکی از بیماری های شفلرا:
این مشکل یک عفونت قارچی است که از رطوبت و آبیاری بیش از حد به وجود می آید و در بدترین حالت می تواند منجر به مرگ گیاه شود. علائم پوسیدگی ریشه می تواند مانند برگ های زرد، بوی فاسد شده از خاک، خاک مرطوب و همچنین نرم شدن ریشه ها و پیدا شدن شاخه های سیاه باشد.
در صورت مشاهده ی این علائم گیاه را از گلدان بیرون بیاورید، خاک و ریشه های پوسیده را جدا کنید و گیاه را در گلدان و خاکی جدید بگذارید.
مطالعه ی مقاله ی (بونسای شفلرا) را به شما پیشنهاد می دهیم.
یکی از بیماری های شفلرا، آویزان شدن برگ ها:
تشنگی و کم آبی باعث آویزان شدن برگ ها می شوند. برای رفع این مشکل گلدان شفلرا را به مدت 15 دقیقه درون تشت آب قرار دهید.
سوختگی برگ شفلرا:
تابش نور شدید خورشید باعث به وجود آمدن این مشکل می شود. در این صورت باید گیاه را به مکانی با نور کمتر منتقل کنید تا از نور غیر مستقیم آفتاب استفاده کند. شفلرا در سایه نیز تا حدودی می تواند به رشد خود ادامه دهد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!