نام علمی آریوکارپوس کنفوسیوس Ariocarpus Confucius و از خانواده ی Cactaceae است. این گیاه بومی مکزیک نئولیون و مناطق گرمسیری می باشد.
در گذشته کاکتوس آریوکارپوس را در شاخه کاکتوس مامیلاریا ها قرار داده شده بود. که بعد ها با کشف گونه های دیگر این گیاه این کاکتوس خود به یک نژاد مستقل تبدیل شد.
این گیاه بسیار مقاوم در برابر سر ما و گرما است و علت آن ریشه غده ای آن است.
گلدهی آریوکارپوس در فصل تابستان و پاییز است و به صورت تک پایه می باشد.
نگهداری از آریوکارپوس کنفوسیوس
نور مورد نیاز:
این کاکتوس روزی 5 الی 7 ساعت باید نوردهی شود زیرا این کاکتوس ها به نور بسیار بالای نیاز دارند.
از نور مستقیم خورشید پرهیز شود. از این رو نوردهی در سایه مناسب است.
آبیاری مناسب آریوکارپوس کنفوسیوس:
در طول فصول رشد، برای آبیاری آریوکارپوس اجازه دهید خاک گیاه در بین دو آبیاری خشک شود، سپس گیاه خود را آبیاری کنید. هنگامی که گلدهی گیاه شما به پایان رسید، و بذرهای گیاه در اواخر تابستان نمایان شدند، از آبیاری کردن گیاه خود تا فرا رسیدن بهار خودداری کنید. این گیاه آب را در ریشه های خود برای گذراندن فصول سرد سال ذخیره میکند. دقت داشته باشید کیفیت آب و روش آبیاری آریوکارپوس از اهمیت بالایی برخوردار است.
بهترین آب برای این گیاه آب باران یا آب تصفیه شده است. به خصوص در مناطقی که آب شیر آن ها دارای املاح و کلر فراوان می باشد. از آبیاری بیش از حد آریوکارپوس خودداری کنید. بهترین روش برای آبیاری این گیاه، آبیاری از کف گلدان است. ولی هرگز نباید اجازه داد که گلدان برای مدت طولانی درون آب بماند. زیرا خیس ماندن بیش از حد خاک موجب بروز بیماریهای پوسیدگی خواهد شد.
خاک و کوددهی:
خاک مخصوص کاکتوس که حاوی ماسه باشد همچنین حتما دقت شود خاک باید دارای زهکشی خوبی باشد.
برای تغذیه آریوکارپوس در فصل بهار و اواسط تابستان می توانید با یک کود دارای فسفات و پتاس بالا، آریوکارپوس خود را به مقدار یک چهارم میزان توصیه شده روی بسته کود مورد نظر تغذیه نمایید. در نگهداری آریوکارپوس نیازی به استفاده از کلسیوم های قابل حل در آب نیست و استفاده از کودهای دارای کلسیوم هیدرات می تواند به ریشه های آن صدمه بزند.
تکثیر آریوکارپوس کنفوسیوس:
تمامی گونه های این گیاه در خطر انقراض هستند. بهترین راه برای پرورش آریوکارپوس کاشت بذر آن است. از برش قلمه یا قسمتی از ساقه گیاه در صورت مشاهده در طبیعت خودداری کنید. می توان از پاجوش هم برای تکثیر این گیاه استفاده نمایید. در هر دو روش پرورش باید خاک گیاه را مرطوب نگهداری کنید. هنگامی که اولین نشانه های رشد را مشاهده کردید، می توانید به روال عادی نگهداری آریوکارپوس برگردید.
مطالعه ی مقاله ی (آچینوکاکتوس) را به شما پیشنهاد میدهیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!