کود حیوانی

کود حیوانی یا سمانه، فضولات حیواناتی مانند گوسفند، گاو، اسب و مرغ می باشد. از آن جایی که این فضولات دارای مواد مفید و آلی فراوانی در کشاورزی هستند با نام کود حیوانی شناخته شده و برای تقویت خاک از آن ها استفاده می شود.

مزایای کود حیوانی:

  • موثر در بافت خاک.
  • منبع خوب تامین غذایی برای گیاه می باشد.
  • سبب افزایش تولید در محصول می شود.

نحوه و زمان استفاده از کود حیوانی

نحوه مصرف کود حیوانی:

کودها را در مزرعه به صورت یکنواخت پخش کرده و بعد از آن به وسیله شخم در زیر خاک ببرید. در یک هکتار مقدار 10 تن کود حیوانی سوخته مناسب است. این کار در ملک های پیشرفته و در برخی شرکت های دولتی در ایران با استفاده از دستگاهی که در کف تریلر و پشت بندها مکانیزه گشته، که کود را به طور یکنواخت در مزرعه پخش می کند.

عمق مورد مصرف برای خاک بستگی به نوع خاک و نوع کود و شرایط اقلیمی دارد. که با توجه به تناسب قیمت کود حیوانی میتوان آن را به آسانی تهیه کرد.

زمان مصرف کود:

به طور کلی استفاده از کود ها در زمان کاشت گیاه تاثیر بهتری بر روند رشد گیاه دارد. در مورد کود حیوانی هم همین امر صدق می کند. کود های حیوانی که از مرحله تخمیر گذشته اند، هم زمان با کاشت گیاه باید از آن ها استفاده کرد. می توان گفت در فصل بهار مواد مفید و غذایی داخل کود ها تاثیر بیشتری از فصل پاییز روی گیاهان داشته است. طبق تحقیقاتی که صورت گرفته در خاک هایی با بافت ریز هستند هدر رفت کود ها کمتر بوده است. در این گونه خاک ها استفاده از کود اگر در زمان پاییز یا زمستان قبل از یخبندان ها  هم صورت بگیرد مشکلی رخ نمی دهد، اما در خاک های شنی و سبک و یا زمین های که شیب دار هستند و احتمال فرسایش خاک می باشد زمان کود دهی بهتر است همان موقع کاشت گیاه باشد.

مطالعه ی مقاله ی (کود آهن) را به شما پیشنهاد میدهیم.

انواع کود حیوانی:

  • کود اسبی: کود اسبی که معروف به کود گرم است حرارت زیادی تولید کرده و با سرعت زیادی تخمیر می شود، کود اسبی هم مانند کود گوسفندی خشک است. این کود حیوانی دارای منبع زیادی از ازت می باشد. برای گیاهان ریشه ای، گلدار، صیفی و همچنین سبزی هایی که رشد سریع ولی عمر کوتاهی دارند از این کود استفاده می شود. کود اسبی دارای بذر های علف هرز می باشد زیرا اسب از علف های هرز تغذیه می کند و دستگاه گوارش آن توانایی نرم کردن و هضم آن ها را ندارد. پس قبل استفاده از کود اسبی باید این بذر ها را از بین برد.
  • کود مرغی: کود مرغی از مقدار کربن بالایی برخوردار است. این کود غنی از مواد غذایی می باشد. مصرف این کود باید با احتیاط و به مقدار خیلی کم باشد. بهتر است این کود با سایر کود های حیوانی دیگر مخلوط شود تا باعث سوختگی گیاه نشود.
  • کود گاوی: کود گاوی که از آن به عنوان کود سرد یاد می کنند دارای رطوبت 80 درصدی و مقدار آب موجود در آن بیشتر از کود اسبی است. این کود حیوانی به آرامی و با سرعت بسیار کم تجزیه شده و حرارت آن به سرعت بالا نمی رود. جدا سازی مواد غذایی و مفید از کود گاوی تا مقدار 50 درصد ممکن است، بیشتر از 18 هفته زمان ببرد. کود گاوی بذر های علف هرز کمتری دارد زیرا گوارش گاو به گونه ای است که غذا را به خوبی هضم کرده و کارایی بیشتری در هضم غذا دارد.
  • کود گوسفندی: سرعت تجزیه ی کود گوسفندی نسبتا بالا است و این کود زود تجزیه می شود. این کود برخلاف کود گاوی از نظر حرارت تولیدی گرم است. کود گوسفندی رطوبتی ندارد و بسیار خشک است.

مقالات مشابه

خزه اسفاگنوم-smartpot
خاک سیلت-smartpot
خاک هوموس-smartpot.ir
خاک پرلیت-smartpot.ir
خاک برگ-smartpot.ir
کوددهی گیاهان
کوددهی به گیاهان-smartpot
علائم کمبود فسفر در گیاهان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 5 =