کود نیترات آمونیوم در کشاورزی به حاصل خیزی خاک کمک می کند. و بازدهی محصولات کشاورزی را افزایش میدهد. اشکال مختلف کود نیترات آمونیوم مایع و خشک (گرانول) و بهصورت بلوره ای می باشد.
نیترات آمونیوم چیست:
فرمول شیمیایی این کود NH4NO3 است. امونیوم نیترات یک ماده بلوری مانند هست. و به آسانی در آب حل می گردد که خاصیت دما زدایی در آب پیدا می کند. البته به شکل مایع نیز تولید میشود.
امونیوم نیترات به طور گسترده ای در تولید کود شیمیایی کشاورزی و مواد منفجره، در معادن و… کاربرد دارد. در واقع، یک کود شیمیایی مصنوعی هست.
ویژگی های کود نیترات آمونیوم
یکی از نیازهای اساسی برای رشد موفق گیاه، نیتروژن است. این ماده مغذی در تولید برگ و سرسبزی یک گیاه موثر است و سلامت کلی آن را تقویت می کند. نیتروژن از اتمسفر حاصل می شود اما جذب این فرم به دلیل پیوند شیمیایی قوی برای گیاهان دشوار است. اشکال ساده تر ازت در کودهای فرآوری شده مانند نیترات آمونیوم گنجانده می شود تا گیاهان بتوانند راحت تر از آن استفاده کنند.
نیتروژن به اشکال مختلفی تولید می شود. این ماده مغذی مهم گیاه توسط گیاهان از طریق ریشه یا از استومای موجود در برگ ها و ساقه ها قابل استفاده است. منابع اضافی نیتروژن اغلب در مناطقی که منابع طبیعی حاوی نیتروژن کافی نیستند به خاک اضافه می شود.
یکی از اولین منابع جامد نیتروژن که در ظرفیت وسیعی تولید می شود نیترات آمونیوم است. استفاده از این ماده به عنوان کود رایج ترین کاربرد آن است، اما طبیعت بسیار فراری نیز دارد که باعث می شود در صنایع خاصی مفید واقع شود.
مطالعه ی مقاله ی (کود کلرید پتاسیم) را به شما پیشنهاد میدهیم.
نحوه استفاده از نیترات آمونیوم:
برای بدست آوردن میزان دقیق نیتروژن در خاک، آزمایش خاک را در مناطق مربوطه انجام دهید. این آزمایش را می توانید با کمک آزمایشگاه آب و خاک ای یا از طریق کیت های تست خانگی انجام دهید.
هنگامی که مقدار نیتروژن در خاک را تعیین کردید، یک نمودار راهنما را پیدا کنید تا میزان توصیه شده نیترات آمونیوم را برای خاک و گیاهان در حال رشد خود را تعیین کنید. کود پخش کن را با گرانول آمونیوم نیترات پر کنید و تراز پخش کننده خود را طوری تنظیم کنید که کود به طور مساوی توزیع شود.
نیتروژن را از آمونیاک و نیترات تامین می کند. روش استاندارد کاربرد با پخش گرانول است. این کود به سرعت در آب ذوب می شوند تا نیتروژن در خاک آزاد شود. میزان مصرف دو سوم تا یک سوم فنجان (157.5 – 315 میلی لیتر) کود نیترات آمونیوم در هر 1000 فوت مربع (93 متر مربع) زمین است.
پس از پخش کود، باید آن را به طور کامل آبیاری کرد. نیتروژن به سرعت از طریق خاک به سمت ریشه های گیاه حرکت می کند تا سریع جذب شود. بیشترین کاربرد کود در باغات سبزیجات و کوددهی علوفه و مراتع به دلیل نیاز بالا به نیتروژن زیاد است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!