کود اوره

کود آوره، از انواع کودهای نیتروژن است که قیمت بالایی ندارد و نسبت NPK (نیتروژن-فسفر-پتاسیم) در آن برابر با 0-0-46 است. با اینکه اوره به‌ طور طبیعی در بدن انسان و حیوانات تولید می‌ شود، اوره مصنوعی نیز توسط آمونیوم غیرهیدرات، تولید می‌ شود. کود اوره می‌ تواند بیشترین مقدار نیتروژن را با کمترین قیمت در اختیار کشاورز قرار دهد، هنگام استفاده از این کود در خاک باید مراقب بعضی از نکات باشید، تا از طریق واکنش‌ های شیمیایی، نیتروژن از بین نرود.

 کودهای شیمیایی بر اساس مواد سازنده (عمدتا نیتروژن، فسفر و پتاسیم) به انواع مختلفی تقسیم می شوند و هدف از افزودن آنها به خاک را می توان جبران کمبود عنصر مورد نیاز برای رشد گیاه دانست.

انتخاب کود شیمیایی مناسب مستلزم شناخت ویژگی ها و خواص خاک می باشد، این شناخت معمولا از طریق نمونه برداری از خاک مورد نظر و تعیین پارامتر های مهم از قبیل PH، مقدار نیتروژن، فسفر و… انجام می شود.

اطلاعات بیشتر در رابطه با کود اوره

نیتروژن در گیاهان:

نیتروژن یکی از عناصر ضروری برای رشد و نمو گیاهان است که موجب بهبود رشد و عملکرد می شود. کمبود این عنصر سبب کاهش سرعت رشد و زردی گیاهان خواهد شد. کود های ازته جز با اهمیت ترین و پرمصرف ترین کود های کشاورزی هستند زیرا در تولید پروتئین و اسید نوکلئیک های حیاتی در بافت های گیاهان نقش مهمی ایفا می کنند. با وجود اینکه 78 درصد اتمسفر کره زمین را نیتروژن تشکیل می دهد ، اما گیاهان قادر به جذب آن نیستند و باید آن را به نیتروژن آلی تبدیل کنیم تا توسط گیاهان قابل جذب شود.

کود آوره:

به دلیل وجود نیتروژن بالا در کود اوره، این کود در بازار ارزش خاصی دارد. از اوره هم در کشاورزی و هم افزودنی خوراک دام ها استفاده می کنند. کاربرد اصلی آن تامین نیتروژن گیاهان است و باعث سرسبز دیده شدن گیاهان می شود. از طرفی به فرایند فتوسنتز کمک ویژه ای می کند. این محصول تنها تامین کننده ی نیتروژن است نه فسفر و پتاسیم پس در درجه ی اول برای رشد شکوفه ها از آن استفاده می کنند.

مطالعه ی مقاله ی (کود ازت) را به شما پیشنهاد میدهیم.

روش مصرف:

این کود را به تنهایی یا در ترکیب با سایر کودها به صورت جامد یا محلول در آب می توان استفاده کرد. به دلیل غلظت بالای نیتروژن لازم است قبل از استفاده با خاک یا ماسه ترکیب شود همچنین نباید از آن در خاک هایی با آب های مازاد یا مرطوب استفاده کرد. به دلیل حلالیت بالای این محصول در آب، زمانی که روی خاک پاشیده شود می توان با آبیاری آن را به عمق خاک منتقل کرد.

معمولا گیاهان تنها چند روز فرصت دارند تا از نیتروژن موجود در این کود استفاده کنند. زیرا پس از استفاده از این کود در خاک ها، واکنش های شیمیایی رخ داده و یون های آمونیوم (+NH4) تولید می شود. توجه داشته باشید سرعت این واکنش شیمیایی به رطوبت خاک بستگی دارد.

زمانی که اوره حل می شود در نواحی اطراف آن pH خاک بالا رفته و آمونیاک تولید می شود. این نواحی می توانند برای چند ساعت سمی باشند و این آمونیاک توانایی از بین بردن دانه ها و ریشه ی نهال ها را دارد. به همین دلیل این محصول نباید در تماس مستقیم با دانه ها و ریشه ها باشد.

مقالات مشابه

خزه اسفاگنوم-smartpot
خاک سیلت-smartpot
خاک هوموس-smartpot.ir
خاک پرلیت-smartpot.ir
خاک برگ-smartpot.ir
کوددهی گیاهان
کوددهی به گیاهان-smartpot
علائم کمبود فسفر در گیاهان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 5 =