مارچوبه

نام علمی مارچوبه Asparagus و از خانواده ی Liliaceae است. این گیاه بومی اروپا، آفریقای شمالی، غرب آسیا و مناطق گرمسیری است.

مارچوبه گیاهی سرشار از مواد مغذی و ویتامین های مختلف است و محصول آن معمولا در فصل بهار ( فروردین و اردیبهشت ) برداشت می‌شود.

این سبزی خارق العاده خواص بسیار زیادی برای سلامتی جسم دارد و می‌ تواند از بسیاری از بیماری های سخت مانند سرطان، دیابت و … جلوگیری کند.

خواص مارچوبه

  1. سرشار از آنتی اکسیدان ها
  2. بهبود سلامت گوارش
  3. کمک به کاهش وزن
  4. کاهش خطر ابتلا به دیابت
  5. تضمین سلامت قلب و…

نگهداری از مارچوبه

نور مورد نیاز:

مارچوبه در شرایط آفتابی بهتر رشد می کند. از آنجایی که مارچوبه در اوایل بهار می آید، بهتر است مکانی انتخاب کنید که در نزدیکی درختانی باشد که هنوز برگ ندارند. فقط مطمئن شوید که بستر کاشت مارچوبه، توسط گروهی از درختان یا یک ساختمان در سایه قرار نگیرد.

آبیاری مناسب مارچوبه:

مارچوبه نیاز به آبیاری منظم دارد و بهتر است بستر کاشت گیاه همواره و به ویژه در طول فصل رشد گیاه، مرطوب باشد. البته از آبیاری بیش از اندازه گیاه خودداری کنید، زیرا باقی ماندن آب در پای گیاه و غرقابی شدن خاک، مشکل پوسیدگی ریشه را به همراه خواهد داشت. توصیه می‌شود در تابستان خاک این گیاه را همیشه مرطوب نگه دارید و در زمستان هفته‌ ای دو بار گیاه را آبیاری کنید.

خاک و کوددهی:

مارچوبه خاک خنثی تا کمی اسیدی با  5/6 تا 6 ph را می‌ پسندد. خاک باید زهکشی بالا و مناسبی داشته باشد تا گیاه مستعد پوسیدگی ریشه نشود.

گیاه را در طول فصل رشد (بهار و تابستان)، به صورت هفتگی، با استفاده از کود مایع رقیق شده مخصوص گیاهان آپارتمانی، تغذیه کنید.

دمای مورد نیاز:

مارچوبه، گرما را دوست دارد و به محیط گرم و مرطوب برای رشد بهینه نیاز دارد. مطلوب‌ ترین دما برای رشد این گیاه دمای 30 درجه سانتی گراد است. توصیه می‌ شود مارچوبه را از معرض باد‌های سرد مانند باد کولر دور نگه دارید.

مطالعه ی مقاله ی (تربچه) را به شما پیشنهاد میدهیم.

رطوبت مناسب:

این گیاه نیاز به رطوبت 50 تا 70 درصدی محیط برای رشد دارد و لازم است روزانه توسط آب فاقد املاح غبارپاشی شود. برای تامین رطوبت گیاه میتوانید از آب مقطر یا آب جوشیده ولرم استفاده کنید و یا از روش جزیره‌ای برای تامین رطوبت مورد نیاز گیاه کمک بگیرید.

کاشت مارچوبه:

کشت مارچوبه از طریق بذر و دانه صورت میگیرد.

  • ابتدا در فصل بهار یک دانه از مارچوبه را در گلدانی می کارند تا از آن نهال به وجود آید.
  • توجه داشته باشید که خاک گلدان حاصلخیر باشد و خاک آن را مرطوب نگه‌ دارید تا دانه جوانه بزند.
  • دمای مورد نیاز کاشت دانه حدود 25 درجه سانتی‌گراد می‌باشد. زمانی که دانه شما جوانه زد دمای فضا را کاهش دهید دمای مورد نیاز در این برهه حدود 21 درجه سانتی‌گراد می‌باشد.
  • زمانی که ارتفاع مارچوبه به حد معینی در حدود 30 سانتی متر رسید آن را به زمین اصلی منتقل کنید.
  • به گل های نر و ماده گیاه توجه داشته باشید، چرا که گل های نر دارای گل‌ های بلند و بزرگی می‌ باشند و گل های ماده معمولا کوتاه و کوچک هستند.
  1. برای کاشت مارچوبه شیاری به عمق 20 سانتیمتر و عرض 30 سانتیمتر حفر کرده و کف آن به گونه ای خاک بریزید که تپه ای به ارتفاع 10 سانتیمتر در کف شیار ایجاد گردد.
  2. قطعات تاج انتخاب شده برای کاشت در راس این تپه و به فاصله 38 سانتیمتر از همدیگر قرار داده و روی آنها با خاک سبک کمپوست و مخلوط با کود پوسیده و شن بریزید.

برداشت:

برداشت مارچوبه هنگامی که ساقه های جوان روشیده از روی ریزوم ها به ارتفاع 15-12 سانتی متر رسیدند تا 5-2.5 سانتیمتر زیر خاک قطع کنید. قطع ساقه ها، این ساقه ها به جز ساقه های خوراکی و در حقیقت اندام هوایی گیاه است. با قیچی تیز کلیه ساقه ها را تا 2.5 سانتیمتری خاک قطع کنید.

گالری تصاویر مارچوبه

مقالات مشابه

لیلیوم-smartpot.ir
لاله واژگون-smartpot.ir
چمن_smartpot
بامبو چتری
گندمی
برگ عبایی
مارچوبه
هوستا
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفده − شش =