وجود گیاهان در خانه باعث، زیبایی و طراوت بیشتر خانه می شود. اما گاهی عواملی وجود دارند که باعث مرگ و از بین رفتن گیاهان می شوند. در این مقاله می توانید چند علت مرگ گیاهان را مشاهده کنید و مانع از بین رفتن گیاهان زیبایتان شوید.
علت مرگ گیاهان
آبیاری نامناسب:
آبیاری نامناسب گیاه می تواند یکی از دلایل اصلی در مرگ گیاه باشد. گاهی آبیاری گیاه را فراموش می کنیم و بعد از چند روز آن را آبیاری می کنید که این کار باعث خشک شدن و از بین رفتن گیاه می شود. از طرفی برخی تصور می کنند آبیاری زیاد برای گیاه مفید است و به رشد بیشتر آن کمک می کند اما آن ها نمیدانند که این کار باعث مرگ گیاه می شود. آبیاری زیاد و مرطوب ماندن خاک گیاه باعث پوسیدگی ریشه می شود. در صورتی که بوی بدی از طرف گلدان به مشام شما می خورد باید بدانید ریشه ی گیاه دچار پوسیدگی شده، در این صورت باید گیاه را از خاک خارج کنید و اگر متوجه له شدن یا قهوه ای بودن ریشه شدید باید هر چه سریع تر از گیاهتان قلمه تهیه کنید.
زهکشی نامناسب:
یکی دیگر از علت های مرگ گیاهان، زهکشی نامناسب گلدان است. زمانی که شما گیاه را آبیاری می کنید و گلدان زهکشی مناسبی ندارد، پس از گذشت مدت زمانی سطح خاک شک می شود و شما تصور می کنید گیاه به آبیاری بیشتر نیاز دارد، اما باید بدانید که آب در صطح زیرین گلدان جمع شده و همین امر باید مرگ گیاه می شود.
پس از هر دوره آبیاری دقت کنید که آب اضافی از گلدان خارج شود.
علاوه بر زهکشی گلدان زهکشی خاک نیز تاثیر زیادی در سلامت گیاه دارد. اگر زمان آبیاری گیاه متوجه شدید که آب پس از گذشت 15 الی 20 ثانیه هنوز در خاک جذب نشده است باید بدانید که زهکشی خاک گیاه مناسب نیست.
آبیاری کم گیاه:
آبیاری کم گیاه نیز می تواند یکی از دلایل مرگ گیاه باشد اما این عامل به ندرت پیش میاید و بیشتر برای کسانی که به گیاهان خود اهمیت نمیدهند رخ می دهید. پژمردگی گیاه یکی از نشانه های بروز این مشکل است. اما جای نگرانی نیست و شما می توانید با قرار دادن گلدان این گیاه به مدت زمان چند دقیقه در تشتی پر از آب، آب مورد نیاز گیاه را تامین کنید.
مطالعه ی مقاله ی (روش های مختلف تکثیر سانسوریا) را به شما پیشنهاد میدهیم.
وجود آفت و بیماری:
در صورتی که مطمئن هستید گیاهتان از به دلیل آبیاری نامناسب از بین نرفته است باید دنبال بیماری ها و آفات باشید. برخی از حشرات وجود دارند که باعث مرگ گیاهان می شوند. برخی از این حشرات با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند اما برخی دیگر مانند شپشک آرد آلود که به صورت توده های سفید پشت برگ های گیاه وجود دارند به راحتی دیده می شوند. کنه تار عنکبوتی نیز به راحتی دیده نمی شود اما شما می توانید با کمی دقت تار های به جا مانده از آن را روی برگ گیاهان مشاهده کنید. حشره پولک دار نیز نوعی از آفت های گیاه از که به راحتی دیده می شود.
کوددهی زیاد:
یکی از اصلی ترین علت های مرگ گیاهان کوددهی زیاد است. همانطور که گفته شد برخی از افراد تصور می کنند که آبیاری زیاد باعث رشد بیشتر گیاه می شود و باعث مرگ گیاه می شوند. اما برخی دیگر نیز فکر میکنند کوددهی زیاد باعث رشد بیشتر گیاه می شود. کوددهی زیاد نه تنها باعث تقویت گیاه و رشد بیشتر آن نمیشود بلکه باعث از بین رفتن آن می شود.
کوددهی زیاد باعث افزایش مقدار نمک اشباع شده در خاک می شود. به همین دلیل توصیه می شود هر دو الی سه ماه یکبار گیاهتان را با هیومیک اسید آبیاری کنید تا میزان شوری خاک کاهش پیدا کند. یکی دیگر از راه های کاهش میزان شوری خاک قرار دادن گلدان به مدت 30 ثانیه زیر آب است.
نور و دما:
بیشتر گیاهان آپارتمانی به دمای 18 الی 25 درجه سانتی گراد نیاز دارند، با افزایش نور و دمای محیط گیاهان به آبیاری بیشتر و همچنین رطوبت بیشتر نیاز دارند. توجه داشته باشید که گیاهتان را یکباره زیر نور مستقیم آفتاب قرار ندهید زیرا این امر باعث مرگ گیاه می شود. بهترین نور برای گیاهان آپارتمانی نور فیلتر شده است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!