سیر و خواص آن

سیر با نام علمی Allium sativum متعلق به خانواده ی Alliaceae است. این گیاه مفید، گیاهی علفی و دائمی است که تا ارتفاع 40 سانتی متر رشد می کند. قسمت زیر زمینی این گیاه متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محاصره شده در غشاهای نازک و ظریف به رنگ خاکستری مایل به سفید می‌باشد. برگ‌ های این گیاه باریک و نواری شکل و سبز رنگ تیره است، گل‌های آن کوچک و صورتی رنگ بوده که به صورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می‌شود. سیر ها منبعی از مواد مغزی و خواص هستند. در این مقاله می توانید اطلاعات مورد نیاز را درباره ی سیر و خواص آن مطالعه کنید.

سیر و خواص آن

  • کاهش فشار خون:

    فشار خون بالا زنگ خطری برای بیماری‌های قلبی و عروقی است. طبق آمار علت 70 درصد از سکته های مغزی، حملات قلبی و نارسایی مزمن قلبی و فشارخون بالا است. بنابراین کنترل و پیشگیری از فشار خون برای ادامه حیات بسیار مهم است. سیر یکی از خوراکی‌هایی است که در درمان و کنترل فشار خون بالا بسیار مؤثر است.

  • تقویت سیستم ایمنی بدن:

    سیر حاوی ترکیباتی است که در دسته آنتی‌اکسیدان‌ها قرار می‌ گیرند. آنتی‌ اکسیدان‌ ها سموم را از بدن خارج کرده و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهند که این موضوع در جلوگیری از ابتلا به بیماری‌‌های مختلف مفید است‌. همچنین محققان به این نتیجه رسیده‌اند که سیر به افزایش انواع سلول‌هایی که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند، کمک می‌کند.

  • کاهش ابتلا به سرطان:

    سیر حاوی دیالی‌ سولفید است که از استرس اکسیداتیو جلوگیری می‌کند. سلنیوم موجود در آن هم با سرطان مبارزه کرده و از جهش DNA جلوگیری می‌کند. اگر می‌خواهید احتمال ابتلا به سرطان را در خود کاهش دهید، در کنار دنبال کردن سبک زندگی سالم، سیر را در رژیم غذایی خود اضافه کنید.

  • درمان عفونت های ادراری و کلیوی:

    معمولا از آب‌ کرن‌بری برای درمان عفونت‌های دستگاه ادراری استفاده می‌شود، اما سیر هم در این زمینه می‌تواند مفید باشد. براساس تحقیقات علمی دانشمندان، سیر در مبارزه با باکتری‌ ای‌کولی در دستگاه ادراری مؤثر بوده و به درمان عفونت‌ کلیه کمک می‌کند.

  • درمان سرماخوردگی:

    سالیان طولانی است که از سیر برای درمان آسم و سرماخوردگی استفاده می‌شود. اگر روغن سیر را اطراف بینی، گلو و ریه‌ها ماساژ دهید، گرفتگی‌های سینه‌ برطرف می‌شود. همچنین دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که سیر می‌تواند حساسیت شدید مرتبط با آسم را به تأخیر بیندازد و به درمان سرماخوردگی کمک کند.

مطالعه ی مقاله ی (اکالیپتوس) را به شما پیشنهاد میدهیم.

معایب خوردن سیر:

  1. حالت تهوع
  2. استفراغ
  3. سوزش معده
  4. بوی بد دهان
  5. اسهال
  6. تشدید خونریزی
  7. تغییرات بینایی
  8. اگزما و سوزش
  9. سردرد
  10. بالا بردن فشار خون
  11. عامل زایمان زودرس در بانوان باردار

گالری تصاویر سیر و خواص آن

مقالات مشابه

گیاهان بومی البرز-smartpot.ir
سبزه عید با تخم شربتی-smartpot.ir
سبزه عید با هسته پرتقال-smartpot.ir
پامچال-smartpot.ir
گل های زمستانی-Smartpot.ir
گل های پاییزی-Smartpot.ir
پیوند-گل-رز-Smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =