در چند دهه ی اخیر علاقه افراد به نگهداری از گیاهان در خانه و آپارتمان بسیار افزایش یافته، از در صورتی بود که در گذشته افراد گیاهان را در باغچه ها نگهداری می کردند. نگهداری از گیاهان در آپارتمان به زیبایی محیط بسیار کمک می کند و حتی برخی از آن ها باعث تصفیه ی هوای محیط می شوند اما باید توجه داشته باشید برخی از گیاهان سمی بوده و باید دور از دسترس کودکان و حیوانات خانگی قرار بگیرند.
در این مقاله می توانید انواع گیاهان سمی را بشناسید.
انواع گیاهان سمی
فیلودندرون:
ساقه و برگ های این گیاه سمی هستند و از طریق بلعیدن، جوییدن و ریختن شیره ی گیاه روی پوست مسمومیت ایجاد می شود. عامل خطر این گیاه، کریستال اگزالات کلسیم است.
این گیاه دارای برگ هایی قبلی شکل و زیبا است اما در هنگام نگهداری از این گیاه باید مراقب باشید که توسط حیوانات خانگی و کودکان به خصوص کودکان زیر 7 سال بلعیده نشود، زیرا در این کودکان خطر مرگ را ایجاد می کند.
مسمومیت حیوانات خانگی توسط این گیاه به صورت تشنج، تورم و درد به وجود می آید؛ در کودکان نیز مسمومیت به صورت اسهال، تهوع، تورم، سوزش و مشکلات گوارش خود را نشان می دهد.
در صورتی که متوجه بلعیده شدن این گیاه توسط حیوانات یا کودکان شدید به سرعت باقی مانده ی گیاه را از دور دهان و صورت پاک کنید و در اولین فرصت به پزشک متخصص مراجعه کنید.
پتوس:
تمامی قسمت های این گیاه سمی هستند و از طریق بلعیدن، جویدن و لمس کردن باعث ایجاد مسمومیت می شوند.
این گیاه بیشتر در حیوانات مسمومیت ایجاد می کند اما بهتر است کودکان خود را از این گیاه دور نگهدارید.
مسمومیت این گیاه در حیوانات به صورت سوزش، تنگی نفس، مشکلات معده و مرگ است در کودکان نیز استفراغ، اسهال، تورم گلو و لب و زبان را به دنبال دارد.
اگر متوجه مسمومیت کودک یا حیوان خانگی خود شدید باید هر چه سریع تر به پزشک متخصص مراجعه کنید.
دیفن باخیا:
تمامی قسمت های این گیاه نیز همانند پتوس، سمی است و از راه بلعیدن، تماس با پوست و ریختن شیره روی پوست مسمومیت ایجاد می کند.
این گیاه را با نام عصای بی عقلی هم میشناسند، زیرا در صورت خوردن آن ممکن است تکلم افراد خردسال دچار آسیب شدید شود. دیفن باخیا یکی از خطرناک ترین و سمی ترین گیاهان است که در هر انسان و حیوانی مسمومیت ایجاد می کند.
علائم مسمومیت این گیاه در انسان و حیوان ها به صورت تورم گلو و لب، بی حسی و ترشح بزاق و احساس سوزش است.
در صورتی که مسمومیت در افراد و حیوانات به وجود آمد هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم معده ی بیمار را شست و شو دهند.
سانسوریا:
خاک این گیاه علاوه بر ساقه ها و برگ های آن سمی بوده و از راه بلعیدن و جویدن باید مسمومیت می شود.
علائم مسمومیت در حیوانات به صورت استفراغ، نالیدن، تهوع و افزایش بزاق است و در انسان ها نیز به صورت استفراع و تهوع، درد در قسمت فک و دهان خود را نشان می دهد.
در صورتی که انسان ها توسط این گیاه مسموم شوند نیازی به مراجعه به پزشک نیست و پس از کمی استراحت مسمومیت از بین می رود. اما اگر حسوان خانگی شما مسموم شد بهتر است ان را به پزشک متخصص ببرید.
پاپیتال:
برگ ها و میوه ی این گیاه سمی هستند و از راه بلعیدن، جویدن و لمس شیره ی گیاه مسمومیت ایجاد می کنند.
این گیاه فواید درمانی بسیاری دارد اما از طرفی سمی است. به همین دلیل باید در صورت نگهداری از این گیاه در خانه آن را در دسترس کودکان و حیوانات قرار ندهید. خطر مسمومیت این گیاه برای حیوانات بسیار بیشتر از انسان است.
قرمزی پوست، خارش، تب و اختلال در تنفس از علائم مسمومیت در انسان ها است. استفراغ، اسهال، تورم زبان و دهان و سوزش گلو عبارتند از علادم مسمومیت در حیوانات.
مطالعه ی مقاله ی (گیاهان شگفت انگیز) را به شما پیشنهاد میدهیم.
سینگونیوم:
تمامی قسمت های این گیاه سمی هستند و از راه بلعیدنف جویدن و تمام شیره گیاه با پوست باعث ایجاد مسمومیت می شوند.
این گیاه جز گیاهان سریع الرشد و دارای نگهداری آسانی است اما با این حال بسیار سمی است.
علائم مسمومیت این گیاه در انسان ها و حیوانات عبارت است از: حالت تهوع، افزایش بزاق ، التهابات پوستی، استفراغ و تورم دهان.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!