درخت سرو، درختی بلند قامت، پرپشت و دارای برگ های سوزنی شکل است. سرو درختی همیشه سبز است که در پاییز خزان نمیکند. میوه ی این درخت کروی شکل و اندازهی فندوق بوده که به آن گردوی سرو می گویند.
درخت سرو را می توان با هرس کردن به شکل های مختلفی تبدیل کرد، همین مسئله باعث شده از این درخت در بسیاری از فضاهای سبز استفاده شود.
انواع مختلف درخت سرو
- سروناز (رزبین): این نوع سرو که بسته به شرایط می تواند تا 20 متر هم رشد کند، بیشتر در استان های شمالی کشور میروید. تاج سرو ناز به شکل مخروط است و ظاهری هرمی شکل دارد و برگ های آن نیز به رنگ سبز تیره هستند. از چوب این درخت به دلیل کیفیت بالا در نجاری و ساختمان سازی استفاده میشود.
- سرو شیرازی: سرو شیرازی درختی بلند و نوک تیز با تاج مخروطی است و برگ های آن سوزنی شکل و به رنگ سبز تیره هستند از سرو شیراز برای زیبا سازی فضای سبز بسیار استفاده میشود. دلیل نامگذاری این نوع سرو به دلیل کاشت گسترده در باغ های شیراز است و از زمان های گذشته به سرو شیراز معروف بوده است.
- سرو سیمین (نقره ای): این سرو از مقاوم ترین درختان سوزنی برگ در جهان است که میتواند طیف گسترده ای از شرایط و زیستگاه ها را تحمل کند. این نوع سرو به طور طبیعی در کوه و صخره های آریزونای آمریکا میروید.
- سرو خمره ای: سرو خمره ای دارای دو نوع توپی و نوکدار است که هر دو نوع آن بومی چین هستند و در چین از آن به عنوان درخت زندگی یاد میشود. نوع پا بلند این درخت در ایران نیز وجود دارد که به سرو تبری معروف است.
- سرو لاوسون: سرو لاوسون یا کاج طلایی از درختان راست قامت و برگریز است. برگ های این درخت در فصل پاییز به رنگ طلایی در می آید و منظره ی زیبایی ایجاد می کند.
نگهداری از درخت سرو
نور مورد نیاز:
انواع درخت سرو برای رشد به نور کامل نیاز دارند. در صورتی که این درخت نور کامل را دریافت نکند، رشد آن کاهش می یابد و گاهی ممکن است رنگ برگ های آن تغییر کند. به طور کلی این درخت را در مکانی بکارید که در روز حداقل 6 ساعت نور خورشید را دریافت کند.
آبیاری مناسب:
درخت سرو در مقابل کم آبی مقاوم است و بهترین زمان برای آبیاری آن زمانی است که خاک آن خشک شده باشد. در دو سال اول کاشت این درخت، آبیاری را به طور منظم انجام دهید این کار باعث استقرار بهتر نهال در خاک می شود. در فصل تابستان که خاک به سرعت بیشتری خشک می شود، آبیاری را دقیق انجام دهید.
کمبود آب برای این گیاه باعث کم شدن رشد درخت و زرد یا قهوه ای شدن نوک برگ های آن می شود. آبیاری بیش از حد نیز باعث پوسیدگی ریشه درخت می شود.
دما و رطوبت مورد نیاز درخت سرو:
در سرو در مقابل سرما مقاوم است اما بهترین رشد را در محیط های معتدل و مرطوب دارد.
خاک مناسب درخت سرو:
این درخت در رابطه با قلیایی یا اسیدی بودن خاک حساسیت زیادی ندارد. به طور کلی می توانید این گیاه را در خاکی با زهکشی بالا بکارید. برای کاشت این درخت در گلدان از مخلوط خاک باغچه، خاک برگ، شن و پیت ماس استفاده کنید.
مطالعه ی مقاله ی (غول پیکر ترین درخت) را به شما پیشنهاد میدهیم.
کوددهی مناسب:
برای تقویت نهال سرو از کود های فسفر دار استفاده کنید، این کود ها باعث گستردگی ریشه در خاک و مقاوم شدن آن می شود. کوددهی به درختان بالغ الزامی نیست.
تکثیر کردن:
یکی از روش های تکثیر سرو از راه قلمه زدن است.
- ابتدا چند شاخه جوان را انتخاب کنید و قلمه های حدودا 20 سانتی متری را از آن ها جدا کنید.
- سعی کنید کمی از انتهای چوبی شاخه ها هم همراه قلمه جدا شود.
- به سر هر یک از قلمه ها هورمون ریشه زایی بزنید و حدود 5 سانتی متر از قلمه را در داخل خاک قرار دهید.
- خاک مورد استفاده میتواند مخلوط خاک برگ و خاک جنگلی همراه با ماسه ی دانه ریز یا مخلوط شن و پیت ماس باشد.
- قبل از کاشتن قلمه بهتر است خاک را آبیاری کنید تا هنگام کاشت مرطوب باشد.
- برای کاشتن قلمه ها مکانی نورگیر انتخاب کنید.
- آبیاری منظم را تا زمان ریشه زایی قلمه ها فراموش نکنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!