انواع قارچ خوراکی

قارچ ها یکی از بهترین و خوشمزه ترین مواد هستند که در بسیاری از غذا ها از آن ها استفاده می شود. انواع قارچ ها بسیار زیاد است اما تنها 20 نوع از آن ها خوراکی هستند که در بعضی از مناطق و با آب و هوای و شرایط خاصی رشد می کنند.

یکی از ویژگی های قارچ خوراکی درمان برخی بیماری ها است. البته هنگام استفاده از قارچ ها باید توجه کنیم که از قارچ های سمی استفاده نکنیم.

شناسایی قارچ های سمی

طعم، رنگ و شکل ظاهری هیچ وقت نمی توانند سمی بودن قارچ ها را مشخص کنند. شناسایی قارچ های سمی حتی برای کارشناسان نیز بسیار دشوار است.

  • به هیچ وجه اقدام به چیدن قارچ ها نکنید و حتما آن ها را از مراکز خرید تهیه کنید.
  • برخی از افراد به قارچ های خوراکی حساسیت دارند و خوردن قارچ برای این افراد به طور کامل قدغن است.
  • برخی از قارچ های سمی با پخته شدن، خاصیت سمی بودن خود را از دست می دهند و قابل خوردن هستند اما بیشتر قارچ ها سمی حتی با پخته شدن هم سمی هستند.
  • بعضی از قارچ های خوراکی زمان استفاده با مشروبات الکلی خاصیت سمی بودن پیدا می کنند.
  • برخی از قارچ ها که برای انسان ها قابل خوردن هستند برای حیوانات ایجاد مسمومیت می کنند و برعکس.
  • برخی از قارچ ها که تازه روییده اند خوراکی هستند اما با پیر و بالغ شدن سمی می شوند.

انواع قارچ های خوراکی

  • قارچ دکمه ای سفید:

    این نوع قارچ در بسیاری از مراکز خرید یافت می شود و عموم مردم از آن در انواع سوپ، پیتزا و… استفاده می کنند. بافت این گوشت سفت و محکم است و طعمی گوشتی و ملایم دارد. قارچ هایی که به طور خودرو در طبیعت یافت رشد می کنند سفید رنگ نیستند اما قارچ هایی که در مزارع کاشته می شوند کاملا سفید رنگ هستند. این قارچ شباهت زیادی به قارچ آمانیتا دارد که یکی از سمی ترین و کشنده ترین قارچ ها است.

  • قارچ قهوه ای:

    این قارچ در واقع همان قارچ دکمه ای سفید است اما آن را دیر تر برداشت کرده اند و بالغ تر و قهوه ای رنگ شده است. رنگ قهوه ای قارچ ها نشان دهنده ی کهنه بودن آن ها نیست. به طور کلی قارچ دکمه ای پس از بالغ شدن قهوه ای رنگ می شود و هرچه دیر تر برداشت شود رنگ آن قهوه ای تر می شود.

  • قارچ پورتابلو: 

    این قارچ نیز همان قارچ دکمه ای است که از مرحله ی اول و دوم گذشته و کلاهکی بزرگ و باز دارد. اما تیغه های زیر کلاهک همواره اسنجام خود را حفظ کرده اند. طعم این قارچ از قارچ دکمه ای بیشتر است اما همواره گوشتی و آبدار است. این گونه را می توانید گریل یا کباب کنید اما استفاده از آن داخل سوپ ها را پیشنهاد نمیدهیم. زیرا ظاهر سوپ را زشت می کند.

  • قارچ شاه صدف:

    این نوع قارچ که به آن ارینجی نیز گفته می شود دارای ساقه های ضخیم و کلاهکی به نسبت کوچک است. این قارچ طعم گوشت دارد به همین دلیل گیاه خواران و افرادی که رژیم دارند از این قارچ به عنوان گوشت استفاده می کنند.

  • قارچ انوکی: 

    این قارچ برای مدت کوتاهی است که در ایران یافت می شود زیرا ایران شرایط مورد نیاز این قارچ را برای کشت نداشت. ظاهر این قارچ خوشه ای و دسته ای است. طعمی بسیار ملایم دارد به طوری که ممکن است طعم آن را در غذا ها حس نکنید. خوردن خام این قارچ نیز ممکن است. گاهی انوکی روی تنه ی درخت های گیلاس چینی، شاتوت و خرمالو رشد می کند.

  • قارچ شیتاکه:

    این قارچ علاوه بر نوع وحشی نوع پرورشی هم دارد و در ایران یافت می شود. این قارچ قیمت بالایی دارد اما به دلیل خواص و ویژگی هایی که دارد در میان مردم بسیار محبوب است. لبه های شیتاکه زیر کلاهک آن پیچ خورده اند و کلاهک آن نسبت به ساقه ی باریکی که دارد بزرگ است. شیتاکه ها اندازه های مختلفی دارند و هر چه اندازه ی آن ها بزرگ تر باشد طعم قوی تر و بافتی محکم تر دارند. به طور کلی هر چه اندازه ی شیتاکه کوچک تر باشد طعم آن بهتر است.

  • قارچ مورل:

    این قارچ را به راحتی می توان از روی ظاهرش شناخت. قارچ مورول دارای ظاهری مخروطی و اسفنج مانند است. رنگ این قارچ زرد، قهوه ای سوخته و بژ روشن تا تیره است. در ایران تنها ممکن است این قارچ را در شمال کشور پیدا کنید، در بازار های محلی این قارچ را کرکونوسه می نامند.

  • قارچ مرغ چوب:

    این قارچ با نام های رقص ابری یا رقص پروانه ای نیز شناخته می شود. رنگ این قارچ قهوه ای مایل به خاکستری تیره تا سیاه است. این قارچ در مناطق شمالی و جنگل های خزان دار رشد می کند. این قارچ برای درمان مشکلاتی مانند فشار خون، گلوکز، انسولین و چربی های بد نظیر کلسترل، تری گلیسریدها و فسفولیپیدها بسیار مفید است.

مطالعه ی مقاله ی (قارچ گانودرما) را به شما پیشنهاد می دهیم.

نکات قابل توجه هنگام خرید قارچ:

  1. سعی کنید قارچ های فله ای خریداری کنید.
  2. قارچ ها را بررسی کنید تا کهنه و تازگی آن ها را متوجه شوید.
  3. در هر خرید تنها به اندازه ی نیازتان قارچ بخرید تا اضافه ی آن را نگه ندارید که کهنه شود.
  4. قارچ تازه رطوبت کمی دارد اما خیس نیست.
  5. قارچ تازه حالت اسفنجی ندارد اما سبک و انعطاف پذیر است.

گالری تصاویر انواع قارچ های خوراکی

مقالات مشابه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − دو =