نام انگلیسی گل ساناز (رز مینیاتوری) rosa chinensis و از خانواده ی Rosaceae است. این گیاه بومی نیمکره شمالی و جنوب غربی چین و مناطق معتدل می باشد.
گل ساناز درختچه ای با ارتفاع 1 متر و برگ های کوچک و دارای 3 تا 5 برگچه است. گل های آن دارای 5 رنگ است که بیشترین رنگ های آن قرمز و صورتی است. گل ها به 2 صورت کم و پر پر هستند.
نگهداری از گل ساناز یا رز مینیاتوری
نور مورد نیاز:
گل ساناز به نوردهی زیادی نیاز دارد و در صورتی که نور مورد نیاز را دریافت نکند، گلدهی آن کم می شود و امکان پریدگی رنگ آن وجود دارد.
این گیاه به نوردهی 6 ساعته و غیر مستقیم نیاز دارد.
آبیاری مناسب:
زمانی که گیاه در دوره ی گلدهی قرار دارد باید آبیاری را به طور منظم و دقیق انجام دهید. برای این کار لازم است خاک گلدان گیاه را چک کنید و در صورتی که خشک بود آبیاری را تمدید کنید. همینطور لازم است که آبیاری را زمانی که گیاه در خواب است کاهش دهید.
نکته قابل توجه این است که بعد از هر آبیاری، آب خارج شده از گلدان را از زیر گلدانی خارج کنید زیرا در غیر این صورت امکان پوسیدگی ریشه ی گیاهتان بالا میرود.
دما و رطوبت مورد نیاز گل ساناز:
گل ساناز به دمای نسبتا کم علاقه دارد و در دمای های بالا نمیتواند به خوبی رشد کند.
بهترین دما برای آن 16 تا 22 درجه سانتی گراد است. توجه کنید که دمای بالای 22 درجه ی سانتی گراد برای این گیاه بسیار مضر می باشد.
غبار پاشی را هر دو روز برای این گیاه انجام دهید تا برگ های آن تمیز شود.
خاک مناسب گل ساناز:
خاک شنی رسی، لومی و یا خاکی که کمی رسی بوده و دارای 10 درصد مواد آلی باشد، برای گل ساناز مناسب است. به طور کلی خاکی برای این گیاه مناسب است که دارای زهکشی بالا و بسیار حاصل خیز باشد. برای زهکشی مناسب این گیاه در مناطق مرطوب و پر باران، لازم است بستر کاشت را از سطح چمن بلند تر در نظر بگیرید.
مطالعه ی مقاله ی (وریزیا) را به شما توصیه می کنیم.
کوددهی مناسب:
در زمان گلدهی باید هر 2 تا 3 هفته یکبار به گل ساناز کود بدهید. دقت داشته باشید که کود مناسب برای این گیاه، کودی است که دارای پتاسیم بالایی باشد.
نکته: کودی را که به این گیاه می دهید باید به اندازه ی یک چهارم غلظت کود عادی باشد.
در طول فصل های دیگر سال هم می توانید از همین کود برای گیاه زیبایتان استفاده کنید.
تکثیر کردن گل ساناز:
برای تکثیر این گیاه می توانید از روش قلمه زنی استفاده کنید که خود دارای دو روش متفاوت می باشد.
- قلمه گیری را بعد از گلدهی انجام دهید زمانی که گل ها از بین رفته اما گل سبز است. در قلمه انتخابی تمام برگ های گیاه را حذف کنید (فقط چند برگ کوچک را در انتهای قلمه حفظ نمایید). برای ریشه زایی بهتر در بستر کاشت، انتهای قلمه را زخمی نمایید.
- روش دوم قلمه گیری را باید بعد از ریزش برگ ها در فصل پاییز انجام دهید. کلیه ی اقدامات روش قبل را برای این روش انجام دهید.
قلمه ها را باید در محیطی به دور از نور مستقیم خورشید اما در محیطی پرنور قرار دهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!