گل شمعدانی

گیاه شمعدانی با نام انگلیسی (Pelargonium) و از خانواده‌ی Geraniaceae است. زادگاه این گیاه آفریقای جنوبی است و در برخی مناطق شمالی آمریکا و استرالیا و همچنین مناطق استوایی نیز یافت می شود.

گیاه شمعدانی، گیاهی آپارتمانی و محبوب است که به سادگی رشد میکند و دارای رنگ های متفاوت و خوشبو است.
این گیاهان را می توانید خارج از منزل نیز نگهداری کنید اما بهتر است در فصول سرد آن ها به داخل خانه منتقل کنید.

نگهداری از شمعدانی

نور مورد نیاز:

بیشترین گلدهی این گیاه زمانی است که در روز بین 4 تا 6 ساعت نور دریافت کند. این گیاه را می توانید به عنوان گیاهی خانگی کارید و در فصول گرم آن را در محیط خارج از منزل و نورگیر قرار دهید.
گل شمعدانی را می توانید به عنوان گیاهی زینتی و خانگی بکارید. این گیاه را می توانید در فصل بهار و تابستان به خارج از منزل منتقل کنید.

آبیاری مناسب:

به طور کلی این گیاه، آبیاری زیاد را دوست ندارد و زیاد بودن آبیاری باعث آسیب رسیدن به آن می شود.
به علاوه آبیاری بیش از حد نیز باعث شل شدن برگ های گیاه و بیماری شدن گیاه شمعدانی می شود. پس بهترین روش برای آبیاری این گیاه در حیاط و باغچه خانه این که اجازه دهید خاک باغچه خشک شود سپس آبیاری را انجام دهید.
در صورتی که این گیاه را در گلدان و باغچه ی آپارتمانی نگهداری می کنید قبل از آبیاری خاک را چک کنید و در صورت خشک بودن آن را مجددآبیاری کنید.
آبیاری را در زمستان ها باید کاهش دهید.

دما و رطوبت مورد نیاز گل شمعدانی:

دمای ایده ال برای گل شمعدانی دمای 10 الی 25 درجه است، اما این دما می‌تواند متغیر باشد. برای مثال: شمعدانی در دمای 5 تا 10 درجه ی سانتی گراد گل میدهد اما در دمای بالای 20 درجه ی سانتی گراد رشد آن کند می شود..

گل شمعدانی به رطوبت کمی نیاز دارد و در رطوبت محیط رشد مناسبی دارد. به یاد داشته باشید که شمعدانی در محیطی که رطوبت بالایی دارد عملکرد مناسبی نخواهد داشت.

خاک مناسب شمعدانی:

گل شمعدانی را باید در گلدانی با زهکشی خوب قرار دهید تا ریشه‌های آن پوسیده نشوند.
توجه کنید که برای نگهداری از گل شمعدانی نباید خاکی سنگین و گل مانند استفاده کنید زیرا غرقابی شدن برای شمعدانی مضر است.

مطالعه ی مقاله ی (گیاه آدمک) می تواند برای شما مفید باشد.

کوددهی مناسب:

کوددهی این گیاه بسیار مهم و حیاتی است و در صورتی که به خوبی انجام نشود گیاه از بین می رود. بهترین زمان برای کوددهی به این گیاه در فصل رشد گل شمعدانی است. شمعدانی در فصول رشد یعنی بهار و تابستان که رشد بیشتری دارد لازم است آن را توسط مواد مغذی تقویت کنید بنابراین در ای فصول دو هفته یک بار شمعدانی خود را کوددهی کنید. بنابراین به هیچ وجه در فصل زمستان که زمان استراحت این گیاه زیبا می باشد آن را کود دهی نکنید.

تعویض کردن گلدان شمعدانی:

این گیاه نیز مانند گیاهان دیگر هر 1 تا 2 سال یکبار به تعویض گلدان نیاز دارد. در صورت مشاهده بیرون زدن ریشه ها و یا بیحال بودن برگ ها نیز بهتر است گلدان را تعویض کنید.

تمیز کردن برگ ها:

برگ های بزرگ و خوش فرم شمعدانی یکی از زیبایی های این گیاه است. بنابراین در صورت کدر و خاک آلود بودن آنها از زیبایی شمعدانی نیز کاسته می‌شود. لازم است گاهی اوقات برگ های این گیاه را تمیز کنید و غبار را از روی آن ها پاک کنید تا راحت تر تنفس کنند.

تکثیر کردن شمعدانی:

این گیاه نیز مانند اکثر گیاهان آپارتمانی و گلخانه ای به روش قلمه زدن قابل تکثیر است.

برای قلمه زدن گیاه ابتدا یک چاقو یا قیچی تمیز و ضدعفونی شده را انتخاب کنید و ساقه ای حدود 10 سانت از بالای گره برگ گیاه را قیچی کنید.

به جزء دو یا سه برگ همه چیز را از روی ساقه برداشته و آن را تمیز کنید. در این مرحله شما می توانید قلم های جدا شده را داخل یک روزنامه پیچیده و به مدت 24 ساعت در مکانی که سایه است و نور آفتاب به آن نمی تابد قرار دهید. حالا وقت آن رسیده که ساقه ها را که در انتهای آن چیزی شبیه پینه بسته شده است برای کاشت درون گلدان از بین روزنامه ها برداشته و بعد از اینکه خاک گلدان را کمی مرطوب کردید قلمه را در آن بکارید.

گلدان ها را به مکانی که سایه است و البته هوای آن نیز گرم می باشد منتقل کنید و به مدت 48 ساعت آن را به حال خود رها کنید. بعد از گذشت دو روز گلدان ها را به محیط گرم و در معرض نور غیر مستقیم انتقال دهید و توجه داشته باشید که همیشه خاک گلدان خود را مرطوب نگه دارید.

گالری تصاویر شمعدانی

مقالات مشابه

شمعدانی-smartpot.ir
آدمک
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 + 11 =