غول پیکر ترین درخت در سطح جهان درخت سکویای عظیم الجثه است که در پارک ملی سکویا قرار دارد و نام آن غول سکویا می باشد.
این درخت حدود 1487 متر مکعب حجم و 83/8 متر ارتفاع دارد اما با این حال مرتفع ترین درخت جهان به شمار نمی رود.
نام علمی غول سکویا sequiadendron giganteum است. این درخت حدود 2000 سال قدمت دارد.
در سال 2006 میلادی یکی از بزرگ ترین شاخه های این درخت قطع شد اما همواره این درخت غول پیکر ترین درخت جهان است.
تاریخچه غول پیکر ترین درخت جهان
از آنجایی که در دهه های 1800 و 1900، سفر به کالیفرنیا رواج یافته بود، افرادی که به جنگل های ردوود و سکویا قدم می گذاشتند درختانی بزرگ را با قدمت صد ها سال یا حتی هزاران سال می دیدند و حیرت زده می شدند.
اولین عکس گرفته شده از این درخت در سال 1858 گرفته شده است که در آن گالن کلارک و گریزلی جاینت در کنار این درخت استاده اند. این عکس در پارک ملی یوسیمیتی گرفته شده است.
در سال های 1848 تا 1855 تعداد بسیاری از مردم به کالیفورنیا مهاجرت کردند که دلیل اصلی مهاجرت آن ها کشف طلا بود. متاسفانه با افزایش مهاجرت صنعت چوب رونق پیدا کرد و بسیاری از درختان سکویا با هدف ساختمان سازی و توسعه قطع شدند. قطع این درختان موضوع جنگ و درگیری های بسیار زیادی میان سفید پوستان و سرخ پوستان این مناطق نیز بود.
بعد از چندین سال که قطع درختان محدودیت خاصی نداشت، سازمان محافظت از چوب سرخ ها شکل گرفت. دو سال بعد از شکل گیری این سازمان پارک ها و مناطق محافظت شده ای به وجود آمدند. پارک ملی ردوود زمانی تاسیس شد که بیش از 90 درصد از سکویا ها از بین رفته بودند.
ویژگی های غول پیکر ترین درخت
میوه ی درخت سکویا:
درختان سکویا بعد از گذشت دوازده سال از عمرشان میوه هایی مانند کاج تولید می کنند که درون هر یک از میوه ها بیش از 230 بذر نهفته شده است. بذرهای این درخت، 4 تا 7 سانتی متر بلندی و رنگ قهوه ای تیره دارند. بذر های درون میوه ها در گرمای تابستان یا آسیب حشرات و همچنین با خرد شدن فلس های میوه آزاد می شوند این در حالی است که میوه ها می توانند تا 20سال سبز و بسته بمانند. گلدهی این درخت از اواخر زمستان شروع شده و تا اواسط بهار ادامه می یابد.
این درخت می تواند حدود 11000 میوه ی مخروطی تولید کند. تراکم میوه ها در قسمت تاج درخت از دیگر قسمت ها بیشتر است. این درختان غول پیکر هر ساله می توانند 300 الی 400 دانه پراکنده کنند که برخی از دانه های بالدار آن ها می توانند تا 180 متر از درخت مادر دور شوند. رشد درختان سکویا بسیار زیاد است و سالانه می توانند 30 تا 60 متر رشد کنند.
مطالعه ی مقاله ی (گیاهان شگفت انگیز) را به شما توصیه می کنیم.
ارزش غول پیکر ترین درخت:
ارزش زیست محیطی غیر قابل جایگزین جنگل های سکویا با رشد پیچیده و تکامل یافته در برابر ارزش اقتصادی کنونی آن ها که بیش از 100 هزار دلار برای هر درخت بالغ سکویا است، مقایسه می شود.
تعداد سکویا های باقی مانده:
امروزه، آخرین سکویاهای باقیمانده به 75 بیشه پراکنده در امتداد کمربند باریک غرب سیرا نوادا، حدود 15 مایل عرض و 250 مایل طول محدود شده است.
یکی از طولانی ترین موجودات زنده روی کره ی زمین سکویا های غول پیکر هستند. قدیمی ترین درختی که تا کنون ثبت شده است درختی با طول عمر 3200 سال است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!