کاشت سوسنبر

سوسنبر (نعناع فلفلی)  اولین بار در سال 1753 توسط لینه در انگلستان شناسایی و تعریف شد. لینه سوسنبر را به عنوان یک گونه معرفی کرد اما پس از مدتی متوجه شدند که این گیاه، گیاهی هیبرید و حاصل تلاقی نعنای آبی و نعنای معمولی است. کاشت سوسنبر دقیقا همانند کاشت نعنا می باشد.

کاشت سوسنبر

زمان کاشت:

بهترین زمان برای کاشت و تکثیر سوسنبر فصل بهار و پاییز است. اگر قصد کاشت سوسنبر در پاییز را دارید، این کار را اوایل پاییز انجام دهید. گیاه پس از گذراندن دوره سرما در زمستان، در اوایل بهار از رشد و نمو سریع تری برخوردار می شود. زمان مناسب برای کشت بهاره، در مناطق معتدل اوایل بهار و در مناطق سردسیر اواسط بهار می باشد.

کاشت سوسنبر از طریق بذر:

به طور کلی کاشت سوسنبر از طریق بذر و تقسیم بوته صورت می گیرد. کاشت از طریق بذر نیز با دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود.

  • در کشت غیر مستقیم بذرهای سوسنبر را در اواسط فصل زمستان در خانه و یا گلخانه در گلدان و یا سینی نشاء بکارید و سپس آن را آبیاری کنید پس از گذشت مدت زمانی بذر جوانه می زند و شروع به رشد می کند پس از آن که گیاه به حد معینی از رشد رسید در اواسط فصل بهار آن را به زمین اصلی منتقل کنید.
  • در کشت مستقیم نیز بذرهای این گیاه را در اوایل فصل بهار و پس از گذر از سرما در زمین اصلی به طور مستقیم بکارید و سپس گیاه را آبیاری کنید. پس از مدتی گیاه جوانه می زند و رشد خود را آغاز می کند.

در تقسیم ریشه نیز ریشه سوسنبر را از خاک بیرون بیاورید و به چند قسمت تقسیم کنید و سپس آن را بکارید. همچنین می توان از ساقه های قدیمی تر قلمه تهیه کرده و آنها را در زمین مرطوب کشت می کنند. در صورت تامین رطوبت کافی به سرعت ریزوم تشکیل داده و پخش می شود.

بهترین فاصله کاشت بذر بین 40 تا 60 سانتی متر و در عمق 2 تا 3 میلی متری می باشد.

محل مناسب کاشت سوسنبر:

محل کاشت نعناع حتما باید آفتابگیر باشد. زیرا سوسنبر برای رشد به چند ساعت آفتاب مستقیم در روز نیاز دارد. در مناطقی با اقلیم بسیار گرم و خشک می توان کاشت آن را در محل های نیم سایه و آفتاب انجام داد.

نعناع یک گیاه رونده است و ریشه های سطحی آن در خاک های سبک با زهکشی خوب به راحتی حرکت می کنند. در صورتی که این گیاه را در گلدان می کارید می توانید از مخلوط خاک باغچه و ورمی کمپوست استفاده کنید. به عبارتی می توان گفت این گیاه در بیشتر خاک ها رشد می کند به جزء خاک های رسی و چسبنده. در منزل هر وقت سطح خاک خشک شد آبیاری را انجام دهید.

در مقاله ی (سوسنبر) می توانید خواص آن را مصالعه کنید.

داشت سوسنبر

  • آبیاری: به آبیاری متوسط و مرطوبی نیاز دارد.
  • خاک: برای رشد به خاک حاصلخیز و غنی با زهکشی مناسب نیاز دارد.
  • نور: به نور مستقیم خورشید برای رشد نیاز دارد.

گالری تصاویر سوسنبر

مقالات مشابه

سبزی شاهی-smartpot
کاشت نعنا-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

11 + شانزده =