پمپ آب کشاورزی

با توجه به نیاز مداوم آبیاری زمین های کشاورزی، بشر همواره درپی راه های مختلفی بوده است تا بتواند بدون هیچ دغدغه ای آب را به زمین های کشاورزی برساند. امروزه بسیاری از کشاورزان این نیاز را از طریق پمپ آب کشاورزی رفع می‌کنند. تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن عملیات آبیاری زمین زراعی خود را به سرانجام برسانند.

پمپ آب کشاورزی چیست؟

پمپ آب کشاورزی از مهمترین و بهترین لوازم لازم برای پمپاژ آب از مخزن آب به زمین های زراعی یا محل استفاده می باشد؛ پمپ ها در كشاورزی به ‌طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند تا آب را از منبع آب، كه می تواند رودخانه، سد، چشمه و یا چاه آب باشد، از طریق لوله ها به محل استفاده یا محل ذخیره سازی، مانند مخزن آب یا سیستم آبیاری منتقل كنند.

انواع مختلف پمپ آب کشاورزی

انواع پمپ آب:

  • برقی
  • گازوئیلی
  • بنزینی
  • دینامیکی
  • معمولی

پمپ آب برقی:

در زمین های کشاورزی که دسترسی به برق وجود ندارد می توان از پمپ های آب برقی با پنل خورشیدی استفاده کرد. با توجه به اینکه نیروی خورشیدی یک انرژی پاک و رایگان محسوب می شود، این پمپ ها می توانند جایگزین مناسبی برای پمپ های با سوخت فسیلی باشند. در ساخت این وسیله از باطری های قدرتمند و با دوام استفاده می شود تا در طولانی مدت با افت راندمان مواجه نشود. میانگین ساعات استفاده از این پمپ ها حدودا 8 ساعت در روز است.

پمپ آب گازوئیلی:

همانطور که از نام این وسیله مشخص است، سوخت مصرفی این پمپ، گازوئیل است. از موتورهای گازوئیلی برای آبیاری زمین‌ های کشاورزی که دسترسی به برق نداشته و دارای هکتار بالا نیز هستند، استفاده می شود. این وسیله نسبت به انواع دیگر پمپ ها دارای قدرت و توان بالاتری بوده و به همان نسبت نیز مصرف سوخت بالاتری دارد. استفاده از سوخت بی کیفیت، خالی نگه داشتن مخزن سوخت به مدت طولانی و همچنین ورود گرد و غبار به موتور، می تواند آسیب بسیار جدی را به این نوع از پمپ ها وارد کند. بنابراین تعویض به موقع و تعمیر و نگهداری می تواند تاثیر بسزایی در کارکرد طولانی مدت این وسیله داشته‌ باشد.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

بنزینی:

دسته دیگری از پمپ های با سوخت فسیلی، پمپ های بنزینی هستند.  سوخت مصرفی این پمپ ها بنزین بوده و در آبیاری زمین های کشاورزی با مساحت پایین استفاده می شوند. خود پمپ های بنزینی بر اساس قدرت موتور به دو دسته چهار زمانه و دو زمانه تقسیم می شوند. اصلی ترین تفاوت میان این دو نوع پمپ، ترکیب سوخت مصرفی است. موتورهای دو زمانه از ترکیب روغن و بنزین در موتور خود استفاده می کنند درحالی که موتور‌های بنزینی چهار زمانه دارای مخزن سوخت جدا هستند. به منظور کارایی بالاتر این پمپ ها بهتر است، به صورت متناوب از آن ها استفاده شود.

پمپ آب دینامیکی:

پمپ های دینامیکی عموما کارایی و انعطاف پذیری بهتری دارند و برای کارهای بزرگ پمپاژ، مانند آبیاری جریب وسیع مناسب هستند. یک پمپ دینامیکی از مجموعه ای از تیغه های چرخان به نام پروانه برای افزایش یا کاهش فشار در تمام سیستم استفاده می کند. با چرخش تیغه های ساخته ‌شده مخصوص در جهت عقربه های ساعت یا خلاف عقربه ساعت، می توان جریان سیالات را تغییر داد، در نتیجه فشار آن مایع تغییر می یابد. این نوع پمپ به دلیل قدرت بالایشان به عنوان موتور پمپ آب کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.

معمولی:

پمپ کشاورزی معمولی دارای تیغه هایی می باشد که جریان هوای دور و بر پمپ را تغییر داده و به جهت مشخصی هدایت می کند. بنابراین پمپ هایی که دارای جابجایی مثبت هستند در یک سیستم بسته با تغییر میزان فشار کار می کنند. همچنین با افزایش حجم، فشار پمپ کاهش می یابد و با کاهش حجم، فشار پمپ افزایش می یابد که متغیر شدن فشار موجب مکش مایع یا سیالات به داخل پمپ می شود و بالاخره در جهت مورد هدف خارج خواهد شد.

البته به غیر از روش تقسیم بندی بالا که شامل پمپ آب دینامیکی و پمپ آب کشاورزی معمولی می باشد، تقسیم بندی دیگری هم وجود درد که بر اساس نحو نصب پمپ است.

گالری تصاویر پمپ آب کشاورزی

مقالات مشابه

فاروئر-smartpot
ریک یونجه-smartpot
دیسک کشاورزی-smartpot
برگ جمع کن-smartpot
چوب خردکن-smartpot
کودپاش-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =