کشاورزی ارگانیک

هیچ تعریف پذيرفته شده جهانی برای کشاورزی ارگانیک وجود ندارد، اما بيشتر سازمان های كشاورزی بزرگ آن را سيستم توليد خاصی در نظر می‌گیرند كه هدف آن پرهيز از استفاده از سموم دفع آفات، کودها، تنظيم كننده های رشد و مواد افزودنی خوراک دام مضر و مصنوعی است. به عنوان مثال، راهنمای وزارت کشاورزی ایالات متحده بیان می کند که کشاورزان از روش های کشاورزی استفاده می کنند که از محیط زیست محافظت می کنند و از کشاورزی مصنوعی و مواد کشاورزی مصنوعی اجتناب می کنند.

ویژگی های کشاورزی ارگانیک

تعریف کشاورزی ارگانیک براساس فدراسیون بین المللی:

این نوع کشاورزی سیستم تولیدی است که از سلامت انسان ها، اکوسیستم ها و خاک ها حمایت می نماید و بر پروسه های اکولوژیکی، تنوع زیستی و سیکل های طبیعی تکیه دارد و کاربرد نهاده های با اثر رقابتی را ترجیح می دهد. کشاورزی ارگانیک از تجارت، نوآوری، علوم سودمند برای محیط زیست، ترویج نمایشگاه های مرتبط و کیفیت خوب زندگی اشخاص درگیر با آن ترکیب شده است.

ایران در کشاورزی ارگانیک:

در حال حاضر نظام کشاورزی ایران بر پایه ی استفاده از نهاد های شیمیایی است. حدود 98 درصد از کشاورزی های ما در داخل کشور در مبتنی بر استفاده از نهاد های شیمیایی است و تنها 2 درصد از مزارع کشور، نظام طبیعی تولید حاکم است. این در حالی است که شرایط اقلیمی در نواحی خشک و نیمه خشک کشور ما برای توسعه کشاورزی ارگانیک مساعد می باشد.

ثبت زراعت به عنوان کشاورزی ارگانیک:

این کشاورزی در هر کشور به طور خاص توسط قانون توصیف و تعریف شده است. هرگونه استفاده تجاری از اصطلاح «ارگانیک» منوط به کنترل دولت است. اقدامات خاصی وجود دارد که هر کشاورز ارگانیک باید از آن ها پیروی کند تا بتواند به عنوان یک کشاورز ارگانیک ثبت شود و شروع به تولید محصولات ارگانیک نماید.

اگر به انجام کارهای ارگانیک علاقه مند هستید، می توانید به یک سازمان صدور گواهینامه در منطقه خود مراجعه کنید. در صورت مطابقت با استانداردها، پس از یک دوره خاص (به عنوان مثال 3 الی 4 سال اگر درخت می روید)، توسط دولت تایید می شوید. کسانی که این قوانین را رعایت می کنند، محصولات خود را با عنوان «گواهی ارگانیک» دار به بازار عرضه می کنند و می توانند مهر و موم رسمی و دولتی  را بر روی بسته بندی خود نشان دهند، چیزی که به طور کلی منجر به افزایش قیمت می شود.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

مزایا:

  • تغییرات آب و هوایی را کاهش می دهد. تولید کودهای شیمیایی کشاورزی به سوخت های فسیلی وابسته است. و اجتناب از این نوع کشاورزی، باعث کاهش مصرف سوخت‌ های فسیلی می‌ شود. همچنین، اقدامات ارگانیک با نگه داشتن کربن در خاک به کاهش انتشار گازهای گلخانه ای کمک می کند.
  • استفاده از محصولات تراریخته GMO را محدود می کند: هنوز باید در مورد تاثیر استفاده از مواد اصلاح شده ژنتیکی چیزهای زیادی یاد گرفته شود. کشاورزی ارگانیک از این موارد تا زمانی اجتناب می کند که اطلاعات بیشتری جمع آوری نشده اند.
  • تنوع زیستی را بیشتر می‌کند: کشاورزی ارگانیک به حفظ تنوع گیاهی و جانوری بیولوژیکی، گرده افشان ها و شکارچیان آفات کمک می کند.
  • شادابی خاک را تقویت می کند و از فرسایش جلوگیری می کند. کار اصلی کشاورزی ارگانیک، کارهایی برای تقویت و احیاء خاک است، از جمله محصولات پوششی، تناوب کشت و حداقل کاشت. این روش ها سلامت طبیعی خاک را تقویت می کنند. و همچنین به خاک در انسجام بیشتر کمک می کنند و فرسایش را به حداقل می رسانند.

گالری تصاویر کشاورزی ارگانیک

مقالات مشابه

گیاهان بومی البرز-smartpot.ir
سبزه عید با تخم شربتی-smartpot.ir
سبزه عید با هسته پرتقال-smartpot.ir
پامچال-smartpot.ir
گل های زمستانی-Smartpot.ir
گل های پاییزی-Smartpot.ir
پیوند-گل-رز-Smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

10 − 3 =