دستگاه چاله کن

امروزه عملیات حفر چاه و نهر به صورت ماشینی و توسط یکی از دستگاه ها و ماشین آلات در صنعت کشاورزی و باغبانی صورت می گیرد که به آن ها چاله کن اطلاق می شود. دستگاه چاله کن امروزه به یکی از بخش های جدایی ناپذیر در صنعت کشاورزی به حساب می آید. که شما می توانید آن را در عرصه زمین های زراعی و باغبانی مورد استفاده قرار دهید.

شاید یکی از مهمترین دلایلی که سبب استفاده از دستگاه چاله کن به جای ابزار دستی نظیر بیل و کلنگ شده است، بهره مندی از انرژی کمتر کارکنان و کشاورزان شده است که با اعمال انرژی کمتر و در کمترین و کوتاه ترین فرصت ممکن می توانند بدون هیچ گونه زحمت و زور و بازویی به راحتی عملیات حفر چاه و نهر را صورت بخشند. با استفاده از دستگاه چاله کن می توان با ایجاد نمودن گودال هایی در عمق های مختلف در زمین های زراعی سخت به خوبی از این وسیله مفید و کارآمد در حوزه صنعت کشاورزی استفاده بهینه ای برد.

انواع مختلف دستگاه چاله کن

چاله کن تراکتوری:

چاله کن تراکتوری به اتصال سه نقطه تراکتور نصب می شود و قدرت خود را از محور pto تراکتور دریافت می کند. این دستگاه برای کاشت درخت، نهال، گود برداری و ریشه کنی و بسیاری موارد دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. و به تناسب کاربرد، از مته های با اندازه های مختلف استفاده می شود.

نوع پشت تراکتوری این دستگاه قابلیت حفر گودال تا عمق 110 سانتی متر و با قطر 30 الی 60 سانتی متر را دارد.

این دستگاه از چهار قسمت اصلی شاسی، گیربکس، مته و گاردان (اتصال تراکتور به دستگاه حفاری) ساخته شده است. این چاله کن ها مجهز به کلاچ ایمنی می باشند. در مواقع برخورد مته به موانع خیلی سخت و سنگ های بزرگ مانع شکسته شدن مته می شوند.

چاله کن موتوری:

همان طور که از نام این دستگاه مشخص است، دستگاهی است که حفر یا کندن چاه در زمین های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد.

این دستگاه به شکل موتوری است و با استفاده از موتورهای دو زمانه می تواند با قدرت و سرعت بیشتری به حفر انواع گودال ها و چاله ها به منظور کوددهی و کاشت نهال و… بپردازد.

سرعت عمل و قدرت این دستگاه قابل مقایسه با مدل های دستی آن نمی باشد. و این ویژگی این امکان را به شما می دهد که با استفاده از این دستگاه بدون اعمال فشار و دردسر کارهای مربوط به کشاورزی و باغبانی خود را انجام دهید.

همچنین گیربکس هایی که در چاله کن موتوری قرار گرفته است در دو مدل خشک و روغنی ساخته شده اند. تا شما بتوانید براساس نیاز خود هر یک از مدل ها را تهیه کنید.

1- موتوری بنزینی:

برای استفاده از این دستگاه، از سوخت بنزین استفاده می شود، البته اگر بخواهیم دقیق تر بیان کنیم سوخت آن ترکیبی از روغن و بنزین می باشد که نسبت آن یک به بیست است.

قدرت این دستگاه معادل 2/5 اسب بخار است که با این میزان قدرت می توان گودالی با عمق 80 سانتی متر و عرض 20 سانتی متر ایجاد کرد.

همچنین موتور این دستگاه به صورت دو زمانه است و شما می توانید به راحتی و بدون دردسر آن را به صورت دوشی حمل کنید.

شما می توانید با استفاده از سیستم استارت هندلی دستگاه خود را روشن کنید و از آن برای حفر انواع گودال و چاله بهره ببرید.

در ضمن شما می توانید با استفاده از گیربکس مستقیم، باعث سرعت بخشیدن به سیستم انتقال نیرو به مته شوید.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

2- موتوری هیدرولیکی:

نوع موتوری هیدرولیکی این دستگاه بیشتر در پشت تراکتورها استفاده می شود. به همین سبب به آن ها چاله کن پشت تراکتوری نیز می گویند.

این دستگاه نیز همانند چاله کن موتوری بنزینی به منظور حفر انواع گودال و چاله برای اعمالی نظیر درختکاری، گودبرداری، کوددهی، ریشه کنی و … مورد استفاده قرار می گیرد.

در این دستگاه با نصب انواع مته ها در سایزهای مختلف می توان عمل حفر انواع چاله ها را انجام داد.

این دستگاه از دو بازوی کاملا هیدرولیکی استفاده می کند که قدرت بسیار بالائی دارند و توانایی حفر گودال در در زمین های سفت و سنگی را نیز دارند. با استفاده از این دستگاه شما می توانید گودال و چاله هایی با عمق بیشتری نسبت به بقیه چاله کن ها حفر کنید.

دستی:

یکی از انواع لوازم باغبانی، چاله کن دستی است که در آن از نیروی انسانی برای حفر استفاده می شود. با این تفسیر این دستگاه برای خاک های نرم و چاله هایی مناسب است که نیاز به عمق زیاد نداشته باشد.

وزن چاله کن دستی معمولا کمتر از نوع برقی و دیزلی است، اما از لحاظ جنس تیغه، از همان کیفیت برخوردار است.

برقی:

چاله کن های برقی نیز از دیگر دستگاه های موجود در همین راستا به شمار می آیند. این نوع از چاله کن ها نیروی خود را از جریان برق می گیرند و به منظور ایجاد گودال هایی برای کاشت درخت و پایه های حصار و… از آن ها استفاده به عمل آورده می شود. بنابراین آن ها را جز پرکاربردترین چاله کن ها برای حفاری های درون شهری به حساب می آورند. که با دربرداشتن قدرت و سرعت بالا در کوتاه ترین زمان ممکن کار خویش را به سرانجام می رساند.

گالری تصاویر دستگاه چاله کن

مقالات مشابه

فاروئر-smartpot
ریک یونجه-smartpot
دیسک کشاورزی-smartpot
برگ جمع کن-smartpot
چوب خردکن-smartpot
کودپاش-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 4 =