پهپاد در کشاورزی

صنعت کشاورزی همانند همه صنایع دیگر همواره در حال پیشرفت است و از جمله حوزه‌ هایی است که تکنولوژی و فناوری‌ های نوین تأثیر زیادی در بهبود آن دارند. ادغام بیشتر کشاورزی با فناوری‌ های نوین باعث پیشرفت صنعت کشاورزی در راستای اهدافی همچون افزایش کیفیت محصولات، صرفه جویی در مصرف انرژی و منابع، سهولت در کنترل زمین‌ های زراعی بزرگ و همچنین افزایش بازده محصولات می‌ شود. یکی از جدیدترین فناوری‌ هایی که وارد این صنعت شده و همواره رو به گسترش است استفاده از پهپاد در کشاورزی می‌ باشد.

پهپاد کشاورزی

کشاورزی دقیق:

کشاورزی دقیق عبارت است از به کار گیری تکنولوژی و علوم روز در جهت افزایش محصولات و اداره ی بهتر مزارع.

به طور کلی افزایش بهره وری کشاورزی، کاهش هزینه ها و ریسک ها و… در حالی است که مقادیر ورودی مانند آب کود و سموم کمتر و به صورت بهینه مصرف می شوند.

کاربرد پهپاد در کشاورزی:

  1. تجزیه و تحلیل
  2. کاشت بذر
  3. نظارت
  4. سم پاشی
  5. آبیاری
  6. ارزیابی سلامت محصولات

تجزیه و تحلیل توسط پهپاد در کشاورزی:

استفاده از پهپاد در کشاورزی می تواند در جهت تحلیل و تجزیه زمین های کشاورزی و خاک های موجود در آن ها به کار گرفته شود.

امروزه پهپادهایی ساخته شده اند که نقشه های سه بعدی با دقت فوق العاده بالا تهیه می کنند. و آن ها را در اختیار کشاورزان برای تحلیل و تجزیه قرار می دهند.

بررسی اطلاعات به دست آمده از تصاویر گرفته شده با پهپاد در کشاورزی اهمیت بسیار زیادی در برنامه الگو های کاشت بذر دارند.

جالب است که حتی پس از اتمام فرایند کاشت بذر نیز این اطلاعات بدست آمده توسط پهپاد کشاورزی در زمینه آبیاری و مدیریت سطح نیتروژن موجود در خاک استفاده می شوند.

کاشت بذر:

از پهپاد می‌ توان برای پاشیدن بذرهای جامد نیز استفاده کرد. برای این کار کافی است مخزن معمولی که مختص مایعات است، با مخزن مجهز به دستگاه جامدپاش که دانه ها را به کمک نیروی گریز از مرکز به بیرون هدایت می‌ کند جایگزین شود.

پهپاد بذرپاش می‌ تواند با گرفتن مختصات زمین زراعی از اپراتور، بذر ها را در مسیری منظم به صورت یکنواخت و با سرعت زیاد در زمین کشاورزی پخش کند. بدین ترتیب هیچ قطعه‌ ای از زمین بدون بذر باقی نمی‌ ماند.

بذر طیف وسیعی از گیاهان را که نیاز به کاشت عمیق ندارند می‌ توان با استفاده از پهپاد های بذرپاش در زمین منتشر کرد و کاشت. علاوه بر این بعضی انواع کودهای جامد نیز به این شکل قابل انتشار هستند.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

نظارت مزارع توسط پهپاد:

مزارع وسیع و نظارت ناکافی بر محصول، بزرگترین مانع کشاورزی را ایجاد می کند.

چالش­ های نظارت با شرایط غیرقابل پیش­بینی آب و هوا و ریسک تشدید می ­شوند. پیش از این، تصاویر ماهواره ای پیشرفته­ ترین شکل نظارت را ارائه می­داد.

اما اشکالاتی نیز وجود داشت. تصاویر باید از قبل سفارش داده شوند، و فقط می توانند یک بار در روز گرفته شوند و… .

امروزه تصاویر سری زمانی می­ توانند پیشرفت دقیق یک محصول را نشان دهند. و ناکارآمدی تولید را آشکار سازند و این امکان را برای مدیریت بهتر محصول فراهم می ­آورد.

سمپاشی توسط پهپاد در کشاورزی:

با استفاده پهپاد در کشاورزی می‌ توانید با دقت بسیار بالا مواردی چون کوددهی، علف‌ کشی، آفت‌ کشی، دانه‌ پاشی و خشک‌ کننده‌ ها را به انجام برسانید. استفاده کارآمد از موارد فوق چالشی دائمی برای هر پرورش‌ دهنده است.

اگر در یک مکان بیش از حد غلیظ سم اسپری کنید، علاوه بر افزایش هزینه‌ های اضافی، به طور بالقوه کیفیت محصول خود را کاهش می‌ دهید. همچنین با غلظت بسیار کم سم، محصولات خود را در معرض رشد بیش از حد علف‌ های هرز، سوء تغذیه یا خورده شدن توسط حشرات و سایر شکارچیان قرار می‌ دهید. همچنین تعداد محصول را کاهش می‌ دهید.

اما پهپاد‌های کشاورزی می‌ توانند به طور موثری محموله‌ های مواد شیمیایی را به طور یکنواخت و کارآمد توزیع کنند. در نتیجه کیفیت محصول بهبود یافته و نرخ عملکرد بالاتر بدون کار طاقت فرسای دستی به جود می‌ آید. استفاده پهپاد در کشاورزی را می‌توان تقریبا در کشت هر نوع محصولی از جمله برنج، گندم، ذرت، درختان مرکبات، پنبه و موارد دیگر به کار بست.

آبیاری توسط پهپاد:

پهپادهای مجهز به سنسور های حرارتی یا مادون قرمز به راحتی می توانند بخش هایی از زمین که خشک شده اند و نیاز به آب دارند را تشخیص دهند.

به این ترتیب استفاده از پهپاد در کشاورزی باعث می شود به قسمت های مشخص شده رسیدگی شود. و آبیاری آن ها به موقع و با دقت بالایی انجام شود.

ارزیابی سلامت محصولات:

بعضی از پهپادها از طریق تابش نور مادون قرمز به محصولات کشاورزی، می توانند آن ها را اسکن کنند. پس از آن دستگاه های پردازش نور داخلی، مقادیر نور سبز به مادون قرمز منعکس شده از گیاهان را مشخص می کنند.

اطلاعات حاصل شده از این پردازش ها که با پهپاد در کشاورزی بدست آمده نیز به منظور تهیه تصاویر چند طیفی مورد استفاده قرار می گیرند. و وضعیت سلامت محصولات را گزارش می دهند.

علاوه بر آن مقایسه این گونه تصاویر در بازه های زمانی باعث می شود تا سلامت گیاهان پیش بینی و مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین کمکی به کشاورزان در مدیریت درمان و سلامت آن ها می شود.

گالری تصاویر پهپاد در کشاورزی

مقالات مشابه

گیاهان بومی البرز-smartpot.ir
سبزه عید با تخم شربتی-smartpot.ir
سبزه عید با هسته پرتقال-smartpot.ir
پامچال-smartpot.ir
گل های زمستانی-Smartpot.ir
گل های پاییزی-Smartpot.ir
پیوند-گل-رز-Smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × 1 =