خاک سیلت

خاک سیلت تشکیل شده از رسوب جامد و گرد و غبار است. سیلت دارای ذرات سنگی و معدنی است که کوچک تر از ماسه و شن و بزرگ تر از رس هستند. سیلت هنگامی که سنگ از بین رفته و یا با استفاده از آب و یخ پوشیده شده است ایجاد می شود. به عنوان حامل جریان، قطعات کوچک سنگی را حمل می‌ کند، آن ها در دو طرف و پایین تخته سنگ‌ ها جریان می‌ یابند. ذرات بر روی یکدیگر متمرکز می‌ شوند، تا کوچک‌ و کوچک‌ تر شوند و اندازه‌ ی سیلت شوند.

کاربرد خاک سیلت

این خاک شباهت زیادی با خاک دیاتومه دارد و دارای مقدار زیادی سیلیس هستند (بیشتر از 90 درصد این دو محصول را سیلیس تشکیل می دهد). به همین دلیل در صنایع تصفیه، صنایع ریخته گری و عایق های حرارتی مورد استفاده قرار می گیرند.

کاربرد در کشاورزی:

زمین هایی که دارای این خاک هستند و نزدیک به رودخانه ها قرار دارند می توانند بسیار حاصلخیز باشند، علت این امر آن است که این خاک بسیار سبک بوده و با باد حمل می شود که این امر موجب رسیدن این خاک به زمین ها کشاورزی اطراف شده و حاصلخیزی آن را افزایش می دهد.

مطالعه ی مقاله ی (خاک کاکتوس) را به شما پیشنهاد می دهیم.

ویژگی های خاک سیلت

تفاوت خاک سیلتی رسی و ماسه ای:

تفاوت اصلی بین سیلت، ماسه و رس در اندازه ذرات آن ها است. ذرات ماسه بزرگ تر از ذرات سیلت و ذرات سیلت هم بزرگ تر از ذرات رس است.

ماسه، سیلت و رس عمده ترین ذرات معدنی خاک هستند که بر بافت آن تأثیر می گذارند.

رنگ:

رنگ خاک سیلت بژ تا سیاه رنگ است.

زهکشی:

خاک سیلت برای اکثر گیاهان باغی ایده آل است زیرا رطوبت زیادی را در خود نگه می دارد اما به خوبی زهکشی می کند تا هوای کافی به ریشه ها برسد. افزودن مواد آلی به این خاک توانایی آن را در نگهداری آب و مواد مغذی بهبود می بخشد.

گالری تصاویر خاک سیلت

مقالات مشابه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 3 =