خاک ماسه ای

این خاک از 75% ماسه تشکیل شده‌ و قطر دانه‌های آن از 0.06 تا 2 میلی متر است. این خاک بر اساس اندازه ی دانه ها به سه دسته ی درشت، متوسط و ریز تقسیم شده است. باید بدانید اضافه کردن مقداری رس به این خاک باعث می شود خاک ماسه ای آب بیشتری را در خود نگهدارد. خاک ماسه ای خاک هایی هستند که دارای مقدار زیادی ماسه و شن در بافت خود باشند. خاک شنی نفوذ پذیری بالایی داشته البته از نظر مواد تغذیه ای فقیر می باشد.
ماسه به سنگ‌ ریزه‌ های کوچک تر از شن گفته می‌ شود، ماسه به طور معمول در ساحل دریا و رودخانه به راحتی یافت می‌ شود.

انواع مختلف خاک ماسه ای

طبیعی:

شامل ماسه رودخانه و بادی است. خاک ماسه ی طبیعی از منابع طبیعی به دست می آید و هیچ گونه تغییری روی آن ایجاد نشده است.

مصنوعی:

خاک های ماسه ای مصنوعی از استخراج معادن به دست می ایند و نسبت به نوع طبیعی آن مقاومت بیشتری در برابر دما دارند.

به طور کلی خاک ماسه ای دارای ویژگی های زیر می باشد:

  • از 75% ماسه تشکیل شده‌
  • قطر دانه‌ از 0.06 تا 2 میلی متر
  • دارای خاک‌ ماسه‌ای درشت، متوسط و ریز
  • لحاظ بافت دارای مقدار زیادی شن و ماسه
  • از نظر مواد تغذیه ای فقیر
  • به سنگ‌ ریزه‌ های کوچک تر از شن گفته می‌ شود
  • موجود در ساحل دریا و رودخانه
  • دارای دو نوع ماسه طبیعی و مصنوعی

مطالعه ی مقاله ی (خاک هوموس یا گیاخاک) را به شما پیشنهاد می دهیم.

معایب خاک ماسه ای:

  • در تابستان به سرعت خشک می شود.
  • آب را در خود نگه نمی دارد.
  • اغلب اسیدی است.
  • مواد مغذی کمی دارد.

موارد استفاده:

  • مناسب برای بوته ها و پیاز گیاهانی مانند لاله ها، گل مینای درختی و گل های رز خورشیدی است.
  • محصولاتی مانند هویج، جعفری و سیب زمینی این خاک را ترجیح می دهند.
  • کاهو، توت فرنگی، فلفل، ذرت، کدو، کدو سبز، گوجه فرنگی در این خاک کشت می شوند.

مقالات مشابه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 18 =