عسلک

زمانی که آفت ها به گیاه شما حمله می کنند. آفت ها از شیره آن تغذیه کرده ماده چسب ناکی از خود ترشح میکنند که به آن عسلک میگویند. این ماده به حالت قطره های سفید رنگ روی گیاه هستند که این ماده ها در واقع مدفوع حشرات می باشند.

عوامل موثر در ایجاد عسلک:

ترشح عسلک زمانی شروع می شود که گیاه مورد حمله انواع شته، شپشک آرد آلود، شپشک نرم تن و حشرات دیگری که از گیاه تغذیه می کنند، واقع می شود. ترشح چسبناک عسلک از حشرات تولید می شود و حشرات دیگر مانند زنبور عسل و مورچه ها را به گیاه جذب می کند.

اطلاعات بیشتر در رابطه با بیماری عسلک گیاهان

حشراتی که باعث این اتفاق می شنود شامل:

  1. شته ها
  2. شپشک آرد آلود
  3. مگس سفید

از بین بردن:

بهتر است بدانید که چنانچه مواد چسبناک و شفافی بر روی گیاه یا ماشین خود می بینید احتمالا با مشکل ترشح عسلک در گیاهتان مواجه شده اید. و از آنجایی که این مواد چسبناک با پوشش سیاه دوده ای بر روی برگ ها همراه هستند عسلک به کپک دوده ای مربوط خواهد بود.

جالب است بدانید که این بیماری منبع غذایی مناسبی برای قارچ های بیماری زا محسوب می شود. این ویژگی باعث شده گیاه به بیماری های قارچی مبتلا شده و به سرعت آسیب ببیند.

مورچه ها نیز از حشرات تولید کننده عسلک در مقابل شکارچیان محافظت می کنند تا منبع غذایی برای کلونی خود تامین نماید. با داشتن اطلاعاتی در مورد ایجاد ترشحات عسلک و چگونگی حذف آن ها از گیاه می توانید آسیب وارد شده گیاهتان را اطلاح نمایید. و در مقابل نیز چشم پوشی از ترشح عسلک و عامل آن یعنی کپک دوده ای می تواند منجر به صدمه به گیاه و گسترش آفت شود.

توجه داشته باشید که منشا عسلک ها از قند و مواد دیگر در گیاه بوده و اغلب توسط حشراتی که از گیاه در حال تغذیه هستند ترشح می شود. اگر چه خود ماده عسلک به گیاهتان آسیبی وارد نمی کند. اما حشراتی که ان را ترشح می کنند و حشراتی که جذب آن خواهند شد می توانند خطرات جدی را برای گیاه در بر داشته باشند.

آسیب ها:

  1.  از آب داخل بافت گیاه تغذیه میکند.
  2.  برگ های گیاه زرد میشود.
  3.  زیبایی گیاه از بین میرود.
  4.  بیماری قارچی ایجاد میکند.
  5.  محیط اطرافش هم حالت چسبنده پیدا میکند.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

ارزش عسلک:

در مورد ارزش این بیماری به عنوان منبع تولید عسل توسط زنبوران یادآوری می گردد که حشره مارچلینا هلنیکا در روی گیاه کاج آلپی زندگی می کند. بیشترین مقدار عسلک را در روی گیاه مذکور و در سرزمین های مدیترانه ای شامل یونان، ترکیه، کرت و سایر جزایر تولید می کند. در اواخر تابستان زنبورداران 500 هزار کندوی زنبور عسل را به جنوب شرقی مخصوصا به ناحيه میوگلا برای استفاده زنبوران از جاری شدن عسلک مذکور انتقال می دهند. و اسنادی نشان دهنده صادرات عسل در 259 سال قبل از میلاد مسیح به کشور مصر از سرزمین مذکور می باشد.

مقالات مشابه

طوقه خوار توت فرنگی_smartpot.ir
سیکلامن-smartpot
دیپلادنیا-smartpot
سینگونیوم-smartpot
بیماری آتشک-smartpot
اسپاتی فیلوم-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × چهار =