شته گیاه یکی از آفت هایی است که می تواند به رشد گیاهان آپارتمانی آسیب جدی ای وارد کند، باید توجه داشته باشید که این آفت می تواند به سرعت گسترش پیدا کند و طی مدت زمان کوتاهی گیاه شما را از بین ببرد. به همین دلیل از بین بردن این آفت بعد از دیدن شدن آن در گلدان گیاهان آپارتمانی بسیار مهم و قابل توجه است.
شته گیاهان آپارتمانی حشرات ریز و معمولا سبز رنگ و یا زرد، قهوه ای، مشکی هستند که مایع عسل مانندی را ترشح می کنند.
این حشره موجودی موزی و بسیار ریز است که علاقه شدیدی برای تغذیه از گیاهان و بذرهای تازه جوانه زده سبزیجات دارد. همچنین شته ها با فرا رسیدن زمستان و فصل سرد سال از بین نمی روند. تخم های شته با چسبیدن به بافت چوب زنده می مانند. در بهار، تخم ها در بدن ماده ها قرار می گیرند.
مبارزه با شته گیاه
از بین بردن شته گیاه:
یکی از دشمنان طبیعی این آفت، کفشدوزک ها هستند. کفشدوزک ها چه در حالت لاروی و چه در حالت بالغ، از شته ها تغذیه کرده و به عنوان یکی از راه های موثر برای مبازره با شته ها شناخته می شود. از کفش دوزک ها میتونید برای مبارزه ارگانیک در باغ ها استفاده کنید.
شستن گیاه:
اگر تعداد شته ها آنچنان زیاد نیست، از جریان آب برای نابودی شته ها کمک بگیرید. آب سرد را روی برگ ها بپاشید. شته ها با فشار آب خنک از بین می روند. با استفاده از شلنگ آب، برگ ها و ساقه های گل و گیاه را بشویید. حتما قسمت های زیرین برگ ها را هدف قرار دهید. چون این آفت ها معمولا زیر برگ های گیاهان وجود دارند. شستن گیاه با آب را چند روز تکرار کنید. از بین بردن شته گل و گیاه با این روش، معمولا تا دو هفته زمان می برد.
استفاده از حشره کش برای از بین بردن شته گیاه:
برای از بین بردن شته گیاهان آپارتمانی استفاده از حشره کش نیز می تواند موثر باشد. در این روش یک قاشق چای خوری از حشره کش را با یک گالن آب مخلوط کنید و خوب به هم بزنید. سپس مایع حاصل را به قسمت هایی از گیاه که این آفت وجود دارد، اسپری کنید. البته توجه داشته باشید که در این روش از حشره کش های بدون عطر استفاده کنید تا به گیاه آسیب وارد نشود.
هرس کردن:
یک راه دیگر برای از بین بردن این آفت، این است که بافت هایی از گیاه که را که به محل تجمع این آفات تبدیل شده است به طور کامل ببریم و از بوته گیاه دور کنیم. زیرا در بسیاری از موارد بخش های مورد حمله گیاه به شدت آسیب دیده اند و بهتر است کلا آن ها را از گیاه جدا کنیم. تا هم گیاه را هرس کرده باشیم و هم کلنی های شته را دور بیندازیم.
مطالعه ی مقاله ی (عسلک) را به شما پیشنهاد میدهیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!