فاسد شدن ریشه

یکی از اصلی ترین مشکلات گیاهان که ممکن است حتی برای باغبانان حرفه ای نیز اتفاق بیافتد، فاسد شدن ریشه گیاه بر اثر آبیاری بیش از حد است. متاسفانه فاسد شدن به دلیل پنهان بودن ریشه های گیاه در خاک، از چشم مااست و برای مدت طولانی بدون تشخیص باقی می‌ ماند. درست در زمانی که اولین علائم قابل مشاهده در ظاهر گیاه نمایان می‌ شود، یعنی سلامت گیاه در خطر است و سریع باید درمان شود.

نشانه های فاسد شدن ریشه

اگر دیدید گیاهان شما بی‌دلیل زرد و پژمرده و یا رنگ‌پریده می‌شوند، شاید به فساد ریشه دچار شده‌ اند. پژمرده‌ گی و رنگ پریدگی ممکن است سریع اتفاق بیفتد یا طی یک دوره‌ ی چند ماهه اتفاق بیافتد.

یکی از گیاهان را از خاک در آورید و با دست ریشه‎ ی آن را چک کنید. اگر ریشه‌ ها بجای این‌ که سفید شیری یا خرمایی باشند، تیره و نرم به‌ نظر می‌ رسند احتمالا با مشکل پوسیدگی ریشه روبرو هستید. گاهی ریشه‌ ی آسیب‌ دیده با دست زدن از گیاه جدا می‌ شود. بعضی از ریشه‌ های سالم می‌ توانند سیاه یا تیره باشند ولی موقع دست زدن سفت هستند. البته بیشتر ریشه‌ های سالم باید به رنگ روشن باشند که یعنی به درستی عمل می‌ کنند و با وجود آبیاری زیاد و زه‌‌ کشی نامناسب از بین نرفته‌ اند.

ریشه‌ های سالم، ریشه‌ های افشان کوچک‌ تری دارند که به‌ راحتی قابل تشخیص‌ اند. در گیاهان بیمار، ریشه‌ های افشان از بین می‌ روند. معمولا وقتی ریشه دچار پوسیدگی می‌ شود، ساقه‌ ی گیاه هم شروع به قهوه‌ ای یا تیره شدن می‌ کند.

مطالعه ی مقاله ی (قارچ گیاهان) را به شما پیشنهاد میدهیم.

رفع فساد ریشه:

متاسفانه فاسد شدن ریشه اغلب به معنی پایان عمر گیاه است، اما گاهی اوقات می‌ توان با تشخیص و درمان سریع آن را نجات داد. تا به حال هیچ داروی موثری برای درمان پوسیدگی ریشه پیدا نشده است اما قارچ های موجود در بازار می‌ توانند کمی در درمان این بیماری موثر باشند. از آنجایی که پوسیدگی ریشه بر اثر آبیاری بیش از حد اتفاق می‌ افتد بنابراین خاک گیاه بیمار مرطوب است و رطوبت آن به حدی است که خشک شدنش زمان زیادی می‌ برد. بنابراین علاوه بر قارچ کش ها، یکی از عواملی که می‌ تواند سرعت فساد ریشه را کم کرده و یا متوقف کند، استفاده از خاک خشک به جای خاک مرطوب فعلی است.

درمان فاسد شدن ریشه:

  1. برای درمان و کاهش سرعت انتقال فساد به ریشه های سالم، ریشه های خراب، سیاه و نرم را سریعا جدا کنید.
  2. تمامی ریشه ها را زیر شیر آب بگیرید و بشویید و به آنها قارچ کش اسپری کنید.
  3. گلدان را با آب و مایع ظرفشویی بشویید و داخل آن را قارچ کش بزنید و یا می‌توانید از یک گلدان جدید استفاده کنید.
  4. یک مخلوط خاک خشک، سبک و دارای زهکشی بالا را انتخاب کنید و گیاه را در آن بکارید.

مقالات مشابه

طوقه خوار توت فرنگی_smartpot.ir
سیکلامن-smartpot
دیپلادنیا-smartpot
سینگونیوم-smartpot
بیماری آتشک-smartpot
اسپاتی فیلوم-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × یک =