زمین های کشاورزی برای رشد و باروری گیاهان نیاز به مواد آلی و معدنی وهمچنین عناصر مغذی نظیر کود آهن، نیتروژن، پتاسیم، فسفر دارند. ذرات عنصر آهن در داخل کلروپلاست ها قرار دارند که نقش بسیار مهمی در ساخت کلروفیل ها و سبزینگی ایفا می کنند، سبزینگی گیاه رابطه مستقیمی با فتوسنتز دارد. طبیعتا با افزایش فتوسنتز، رشد و باروری درختان و گیاهان افزایش پیدا خواهد کرد.
مطالعه ی مقاله ی (کود نیترات کلسیم) را به شما پیشنهاد میدهیم.
مقدار مصرف کود آهن:
مقدار کود آهن برای گیاهان آپارتمانی از این قرار است که باید 2/1 قاشق چایخوری کود آهن مایع را به ازای یک لیتر آب مخلوط کنید. برای گلدان های کوچکتر کمتر و برای گلدان های بزرگتر به دفعات ماهانه تکرار کنید تا گیاهان رنگ خود را دوباره به دست آورند. همچنین برای جبران کمبود آهن برای گیاهان زینتی میتوان از کود آهن کلاته به صورت محلول پاشی با غلظت 1 تا 3 در هزار 2 تا 3 بار در سال استفاده کرد.
جذب آهن در گیاه:
جذب آهن در گیاه تنها در نوع آهن دو ظرفیتی یا فروس و یا آهن سه ظرفیتی یا فریک انجام می گیرد. گیاهان از مکانیسم های متفاوتی برای جذب گیاه استفاده می کنند. یکی از این مکانیسم ها، کلاته است. در این فرآیند گیاه ترکیباتی به نام سیدروفور را آزاد میکند. این ترکیب باعث اتصال آهن شده و حلالیت آن را افزایش میدهد. این مکانیسم باکتری ها را نیز درگیر میکند.
مکانیسم دیگری که برای بالا بردن جذب آهن توسط گیاه به کار گرفته می شود، آزاد شدن پروتون H+ و جذب آن توسط ریشه گیاه است. این کار باعث کم شدن پیاچ خاک شده و در نتیجه حلالیت آهن را در خاک افزایش می دهد. کود نیتروژن به خوبی می تواند شرایط انجام این فرآیند را فراهم کند. آمینیوم نیتروژن، پروتون آزادشده توسط ریشه گیاه را افزایش داده، پی اچ خاک را کم کرده و در نتیجه جذب آهن را در گیاه تسهیل میبخشد.
از طرفی ریشه ها در خاک حاوی آهن فعال تر و زایاتر هستند. بنابراین گیاه با جذب این عنصر، سیستم ریشهای سالم و زنده تری دارد. در نتیجه هر اثر مثبتی که به نوعی به ریشه ربط دارد، با وجود آهن تشدید می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!