کود هیومیک اسید

کود هیومیک اسید، بقایای تجزیه‌ شده مواد ارگانیک (آلی) هستند. آنها مولکول‌ های با زنجیری بلند، سنگین وزن و قهوه‌ای رنگ میباشند. آنها فقط یک نوع اسید نیستند. هیومیک اسید یک اسم کلی است که به ترکیب پیچیده‌ ای از اسیدهای متفاوت قابل حل در محلول آلکالین گفته می‌ شود. این اسیدها به طور طبیعی در چرخه حیات در خاک، اقیانوس و رودها وجود دارند.

نحوه ی سات کود هیومیک اسید

همانگونه که گفته شد، کود هیومیک اسید از تجزیه‌ ی زیستی پسماند های کشاورزی نظیر شاخه و برگ و میوه های فاسد تولید می شود. البته تولید این کود کشاورزی نیازمند ایجاد شرایط ویژه ای است زیرا باکتری های تولید کننده آن، موجود زنده بوده و نیازمند مواد مختلفی هستند. برای این منظور باید ضایعات کشاورزی در زیر لایه ای از خاک با قطر تعیین شده قرار گیرند تا اکسیژن و دمای مناسب برای آنها وجود داشته باشد. مدت زمان لازم برای تولید کود هیومیکی حدود یک سال بوده و رنگ آن کاملا تیره یا سیاه رنگ است.
نوع فراوری نشده و معدنی خاک هیومیکی، هیومیک اسید گرانول است که از معادن لیوناردیت استخراج می شود. این ماده بدون هیچگونه فراوری در اختیار کشاورزان برای مصرف قرار می گیرد و از نظر وجود مواد قابل جذب و خلوص هیومیک با نوع پودری و فراوری شده آن قابل مقایسه نیست.

شاید این مقاله هم برای شما جذاب باشد.

فواید هیومیک اسید:

  • افزایش جذب مواد مغذی
  • افزایش ظرفیت نگه داشت آب در خاک
  • بهبود ساختار کلی خاک
  • تحریک فعالیت‌های میکروبی (میکروارگانیسم‌ها)
  • تنظیم pH خاک
  • حذف مواد سمی از خاک (ناشی از استفاده بی‌رویه از کود‌های شیمیایی)
  • کمک به حذف کلروسیس آهن (کلروز) با افزایش جذب آهن
  • بهبود سلامت کلی گیاه از طریق مقاوم‌سازی آن در مقابل آفات و بیماری‌ها
  • تحریک رشد ریشه که حجم محصول را افزایش می‌دهد.
  • افزایش جوانه‌زنی

میزان و روش مصرف:

بیشترین میزان مصرف هیومیک اسید در ایران مربوط به باغات پسته می شود به همین خاطر روش مصرف هیومیک اسید در پسته کاری را تشریح می نماییم. البته روش مصرف آن در دیگر زمینه های کشت و کشاورزی نیز تفاوت چندانی ندارد.

روش مصرف این کود کشاورزی بستگی به نوع آبیاری دارد که می تواند به صورت غرقابی یا تحت فشار باشد. در آبیاری تحت فشار و دوره آبیاری حداکثر 18 روزه، به صورت یک نوبت در میان به میزان 10 لیتر استفاده شود.

در آبیاری بیش از 18 روزه، میزان مصرف هیومیک اسید به 15 لیتر افزایش یابد. البته توجه داشته باشید که کود هیومیک را با کود سولفات پتاسیم به صورت هم زمان استفاده نکنید زیرا موجب ته نشینی و سفت شدن هر دو کود می شود.

در حین مصرف این کود، میزان مصرف کود های شیمیایی ازته همچون دی آمونیوم فسفات را تا 30 درصد کاهش دهید زیرا هیومیک اسید قادر به حفظ نیتروژن در خاک است.
در روش آبیاری غرقابی به دلیل کاهش غلظت باید از میزان بیشتری کود هیومیک اسید استفاده نمود. به این منظور در روش آبیاری غرقابی از 20 لیتر کود هیومیک در هر هکتار برای دو نوبت استفاده شود. در روش آبیاری به صورت اسپری، در صورتی که کود اسید هیومیک حاوی اسید فولویک باشد، از طریق برگ ها نیز قابل جذب برای گیاهان خواهد بود.

مقالات مشابه

خزه اسفاگنوم-smartpot
خاک سیلت-smartpot
خاک هوموس-smartpot.ir
خاک پرلیت-smartpot.ir
خاک برگ-smartpot.ir
کوددهی گیاهان
کوددهی به گیاهان-smartpot
علائم کمبود فسفر در گیاهان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =