تریپس حشراتی بسیار کوچک هستند که بال های ریشک دار بلندی دارند. البته این حشرات هم به صورت بالدار در محیط دیده می شوند و هم می توانند بدون بال باشند. این حشرات با حمله به درختان و بوته ها با مکیدن شیره ی گیاهان تغذیه می کنند که این تغذیه باعث ایجاد لکه های زردی بر روی سطح گیاهان می شود. حشرات تریپس ممکن است به طول 5 میلی متر هم برسند ولی تقریبا بین 0.5 الی 5 میلی متر بر روی گیاهان یافت می شود.
اطلاعات بیشتر در رابطه با تریپس
مطالعه ی مقاله ی (کرم قوزه پنبه) را به شما پیشنهاد میدهیم.
خسارات تریپس:
تریپس ها بسیار فعال بوده و به صورت گروهی تغذیه می کنند. گیاهان میزبان شامل پیاز، لوبیا، هویج، کدو حلوایی و بسیاری دیگر از سبزیجات باغی، و بسیاری از گل ها، به ویژه گلایول و گل رز است. هم تریپس های بالغ و هم نابالغ ها همگی جذب شکوفه های سفید، زرد و سایر شکوفه های رنگ روشن می شوند. در بیشتر موارد تریپس ها را به عنوان یکی از ناقلان ویروس های گیاهی می شناسند.
کنترل آفت:
تریپس ها به سختی کنترل می شوند. اگر مدیریت ضروری باشد باید از یک برنامه یکپارچه استفاده کنید که ترکیبی است از شیوه های زراعی خوب، دشمنان طبیعی، و بیشتر از همه حشره کشهای انتخابی یا با سمیت کم که در این شرایط موثر هستند.
مبارزه با تریپس:
- استفاده از تریپس های شکارچی، بالتوری های سبز، سن های شکارگر، کنه ها، و برخی زنبور های پارازیت کننده خاص می توانند در کنترل تریپس های تغذیه کننده از گیاهان کمک کنند.
- برای محافظت از این حشرات مفید و کمک به افزایش طبیعی جمعیت آن ها از ایجاد گرد و غبار جلوگیری کنید و گیاهان کوچک را به صورت دورهای شستشو دهید، از استفاده از حشره کشهای پایدار خودداری کنید، و گونههای گیاهی متنوع را کشت کنید.
- استفاده از توری در دریچه تهویه جهت جلوگیری از ورود تریپس از محیط بیرون راهی برای جلوگیری از آفت تریپس است.
- پس از مشاهده حشره روی گیاه، آن را بشوئید.
- استفاده از کارت های زرد و آبی برای جمعآ وری حشره بسیار مفید خواهد بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!