کود فسفات دی آمونیوم که به اختصار DAP هم نامیده می شود دارای چگالی 1.619 است. این محصول یکی از کودهای پر مصرف در دنیا است. و در انواع گوناگون مایع، گرانوله و خوراکی یافت می شود.
کود فسفات دی آمونیوم از واکنش آمونیاک (هم خانواده نمک ها) با اسید فسفریک تولید می شود. عنصر فسفر P دومین عنصر مهم از سه عنصر اصلی (NPK) در خاک است و یکی از مهم ترین مواد مغذی برای رشد و باروری گیاهان است.
اطلاعات بیشتر در رابطه با کود فسفات دی آمونیوم
مزایای فسفات دی آمونیوم:
- عمل سوخت و ساز در گیاهان به صورت غیر مستقیم بر افزایش محصولات
- جذب بیشتر عنصرهای میکروالمنتها بوسیله ریشه های گیاهان
- سرعت تولید عضو های جنسی
- افزایش سرعت در زمان بلوغ سریع محصول
- ایجاد ساختار تولید گرده، در شکل گیری دانه و گل
- افزایش گلدهی
کاربرد:
کود فسفات دی آمونیوم و مخلوط های DAP در طیف وسیعی از محصولات زراعی با زمین وسیع، غلات، نیشکر، مراتع، چراگاه، کشت محصولات علوفه ای و همچنین در محصولات باغی به عنوان مثال، سبزیجات و محصولات درختی استفاده می شود.
این کود نقش موثری در بهبود رشد رویشی، یکنواختی شکوفه ها، افزایش مقاومت به سرما و افزایش تولید در محصولات زراعی و باغی دارد و در هر مرحله ای از رشد گیاهان می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
ازت موجود در این کود باعث می شود اسیدیته خاک در حد قابل قبولی حفظ شود و این مسئله به افزایش و بهبود جذب سایر عناصر مفید برای گیاه کمک می کند. ترکیبات موجود در این کود همچنین باعث افزایش کمی و کیفی محصولات و حاصلخیزی خاک می گردد. فسفر یکی از مهمترین عناصر موجود در این کود برای گیاهان است که موجب تشکیل گل و دانه، مقاومت گل بر روی گیاه و افزایش مقاومت گیاه در مقابل ریزش گل می شود.
مطالعه ی مقاله (کود گوگرد) را به شما پیشنهاد میدهیم.
مقدار مصرف:
مقدار مصرف این ماده با توجه به نوع محصول متفاوت است. توجه نمایید که این ماده باید در فاصله ی 5 سانتی متری نسبت به دانه به خاک اعمال شود، در یر این صورت می تواند به دلیل افزایش پی اچ در اطراف آن سبب ایجاد آسیب های شدید به گیاه شود. توجه نمایید که مقدار گوگرد در این ماده بسیار اندک است (حدود 1.5 درصد) و در محصولاتی که نیاز به گوگرد بیشتری دارند مانند کانولا، نمی تواند مفید باشد مگر آنکه با کود های سولفاته ای مانند آمونیوم سولفات مخلوط شود.
کود فسفات دی آمونیوم در سایز 5.5 میلی متر و به صورت گرانوله موجود می باشد. این ماده در رنگ های سفید، خاکستری و مشکی در بازار عرضه می شود. پس اگر رنگ های متفاوتی از آن را در بازار دیدید تعجب نکنید. رنگ های متفاوت می تواند ناشی تفاوت در میزان عناصر آمونیوم و فسفر موجود در آن باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!