کود گوگرد

کود گوگرد به عنوان یک ماده بسیار مهم و حیاتی برای تغذیه بسیاری از گیاهان و همچنین زمینه های مختلف کشاورزی مورد استفاده قرار گرفته و نقش آن برای تامین موارد ضروری برای گیاهان مختلف بسیار بیشتر از فسفر می‌ باشد. این کودد برای گیاهان مختلف باعث بهبود کیفیت محصولات مختلف کشاورزی و همچنین تامین میزان پروتئین و روغن مورد نیاز برای گیاهان مختلف می گردد.

میزان کود گوگرد مورد نیاز برای برداشت هر تن دانه های روغنی مانند کلزا چیزی در حدود 12 کیلوگرم و برای غلات مختلف 4 کیلوگرم و همچنین برای بقولات ۸ کیلوگرم در نظر گرفته می شود.

کود گوگرد چیست؟

گوگرد یکی از انواع کود هایی است که معمولا در کشاورزی برای اصلاح خاک مورد استفاده و بهره‌برداری قرار می‌ گیرد. خاک‌ ها و مزارعی که به میزان بسیار زیادی تحت تاثیر شستشو قرار می گیرد تا حدود زیادی با کمبود گوگرد مواجه می‌ شوند. در نتیجه در برخی از مواقع لازم است تا گوگرد مورد نظر را به صورت کود گوگرد به خاک و مزرعه مورد نظر تزریق نماییم. میزان گوگرد در کود گوگرد به صورت درصد عنصر گوگرد ذکر می گردد همچنین انتخاب اینکه چه نوع کود گوگردی را به خاک مورد نظر تزریق نماییم به ph خاک مورد نظر بستگی داشته و با رابطه مستقیم دارد.

تاثیر کود گوگرد در گیاهان

مطالعه ی مقاله ی (کود سولفات روی) را به شما پیشنهاد میدهیم.

تاثیر کود گوگرد در گیاهان:

گوگرد برای اجزای ساختاری و آنزیمی در گیاهان ضروری است و یکی از عناصر اصلی برخی اسیدهای آمینه ضروری است که برای سنتز پروتئین مورد نیاز است. سنتز کلروفیل نیز به گوگرد احتیاج دارد. گوگرد به راحتی در گیاهان قابل انتقال نیست بنابراین همه گیاهان نیاز به تأمین مداوم گوگرد از ظهور تا بلوغ محصول دارند.

در گیاهان دارای کمبود سولفور برگ های پیر ممکن است سالم تر به نظر برسند، در حالی که برگ ها و بافت های جدید تر ممکن است رشد کمتر و برگ هایی به رنگ سبز روشن یا حتی زرد داشته باشند. کمبود گوگرد در هر مرحله از رشد می تواند منجر به کاهش رشد و بازدهی محصول شود. گوگرد کافی باعث رشد سریع محصول و بلوغ زودرس می شود.

علائم کمبود گوگرد در محصولات مختلف متفاوت است به عنوان مثال  در كلزا، علائم كمبود ممكن است در مرحله يک برگ شروع شود و جديدترين برگ ها به رنگ سبز زرد با رگبرگ های تيره درآیند. همچنین برگها ممكن است به صورت فنجانی شکل ظاهر شوند و بعدا حاشیه آنها قرمز شود.

روش استفاده:

برای مصرف انواع مختلف این کود می توان آن را با آب مخلوط کرده و به خاک اضافه نمایید. سولفات آمونیوم و سولفات پتاسیم دو گوگرد بسیار کاربردی است که به راحتی می توان آن را در آب حل کرد. کود گوگرد مایع این قابلیت را دارد تا در تمامی مراحل کاشت تا برداشت گیاه به خاک اضافه شده تاثیر مطلوبی بر روی آن بگذارد.

از دیگر روش های مصرف کود گوگرد، استفاده از این کود به صورت پودری است. این روش کوپاشی باید به شکل خشک به خاک اضافه شود. در هنگام جوانه زدن گیاه بهتر است از این نوع کودها استفاده نگردد زیرا امکان سوخته شدن جوانه ها وجود دارد.

مقالات مشابه

خزه اسفاگنوم-smartpot
خاک سیلت-smartpot
خاک هوموس-smartpot.ir
خاک پرلیت-smartpot.ir
خاک برگ-smartpot.ir
کوددهی گیاهان
کوددهی به گیاهان-smartpot
علائم کمبود فسفر در گیاهان
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =