اچینو سرئوس پکتیناتوس

نام علمی اچینو سرئوس پکتیناتوس Echinocereus pectinatus  slp v ascension و از خانواده ی Cactaceae است. این گیاه بومی شمال مکزیک و مناطق گرمسیری میباشد.

به دلیل شکل ظاهری این گیاه نام دیگر آن کاکتوس رنگین کمان است.

پکتیناتوس کاکتوسی ستونی و تک شاخه است که بسیار به ندرت چند شاخه می شود. خارهای آن تخت و صاف بوده و به رنگ های صورتی، قرمز و سفید است که کل ساقه گیاه را می پوشانند و در صورت قرارگیری در معرض نور آفتاب خارها متراکم تر و بیشتر میشوند. هر ساله با رشد گیاه خارهای جدید رنگ های متفاوتی به خود میگیرند.

پس از گرده افشانی در صورتی که گرده افشانی موفقیت آمیز باشد کپسول های حاوی بذر پس از تقریبا سه ماه تشکیل می شود.

نگهداری از اچینو سرئوس پکتیناتوس

نور مورد نیاز:

برای نگهداری اچینوسرئوس نیاز به محیطی روشن و با نور مناسب است. اگر از این کاکتوس در منزل خود نگهداری می‌کنید، می‌ توانید بهترین مکان برای دریافت نور توسط گیاه را که معمولاًپ پنجره‌ های جنوبی و غربی است را در نظر بگیرید.

نگهداری گیاه در محیط با نور کم شانس گلدهی آن را کاهش می‌دهد. و ممکن است به تغییر شکل در رشد و در نهایت از بین رفتن گیاه منجر شود. اگرچه کاکتوس اچینوسرئوس در مقابل سرما تا حدی مقاوم است، اکثر انواع محبوب آن به محیطی با دمای گرم برای رشد و سلامت بهتر نیاز دارند.

اگر از این کاکتوس در خارج از منزل خود نگهداری می‌کنید، باید هنگام تابستان و تابش نور شدید خورشید و گرمای هوا از نور فیلتر شده برای گیاه خود استفاده نمائید. در غیر این صورت ممکن است منجر به آفتاب سوختگی گیاه شود.

آبیاری مناسب اچینو سرئوس پکتیناتوس:

زهکشی مناسب یکی از عوامل مهم و حیاتی در نگهداری اچینوسرئوس است. در طول تابستان برای آبیاری اچینوسرئوس می‌ توانید هر دو هفته یکبار یا کمی زودتر بسته به رطوبت موجود در خاک گیاه خود را آبیاری کنید. البته این را به خاطر داشته باشید که آبیاری کاکتوس و ساکولنت به عوامل مختلفی از جمله دمای هوا، نور و رطوبت محیط و … بستگی دارد. اگر از این کاکتوس در خانه نگهداری می‌کنید معمولا زمان بیشتری را بین دو آبیاری گیاه باید در نظر داشته باشید.

برای آبیاری اچینوسرئوس در زمستان، آبیاری را باید به یکبار در ماه کاهش داد. اگر در محیط‌ های مرطوب از این کاکتوس مراقبت می‌ کنید ممکن است در طول زمستان نیازی به آبیاری نباشد. فقط در حدی کاکتوس خود را آبیاری کنید تا از خشکی مفرط خاک جلوگیری شود.

مطالعه ی مقاله ی (ربوتیا) را به شما پیشنهاد میدهیم.

خاک و کوددهی:

اچینوسرئوس در بسیاری از انواع خاک با زهکشی مناسب می‌تواند زندگی کند. اما بهترین خاک برای نگهداری اچینوسرئوس همان مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت است. همانطور که در قسمت‌ های قبل اشاره شد، زهکشی مناسب برای کاکتوس ضروری است. بنابراین خاک استفاده شده برای اچینوسرئوس باید بتواند آب را به سرعت از خود عبور دهد و برای مدت طولانی خیس نماند. خیسی بیش از حد خاک موجب بروز بیماری‌ های قارچی و صدمات جبران ناپذیر به کاکتوس ما خواهد شد.

برای تغذیه و نگهداری اچینوسرئوس در تابستان، باید به میزان نصف مقدار توصیه شده روی بسته‌ بندی به فاصله هر ماه یکبار برای گیاه استفاده نمود. هرگز کاکتوس خود را بیش از حد تغذیه نکنید. زیرا کوددهی بیش از حد کاکتوس موجب بروز بیماری و از بین رفتن گیاه شما خواهد شد. سعی کنید برای تغذیه اچینوسرئوس از کودهای مایع و محلول در آب استفاده کنید.

تعویض گلدان:

بهترین گلدان برای نگهداری این کاکتوس گلدان‌ های سفالی هستند. این گلدان‌ ها با سرعت بیشتری به بخار شدن آب داخل خاک گیاه کمک کرده و از جمع شدن آب در اطراف ریشه‌ ها جلوگیری می‌ کنند. اچینوسرئوس یک کاکتوس کند رشد است که معمولا نیاز به تعویض گلدان آن هر دوسال یکبار اتفاق می‌افتد. هنگام تعویض گلدان با دقت گیاه خود را از گلدان خارج نمائید و خاک اطراف ریشه‌ ها را کاملا پاک کنید. ریشه‌ های اچینوسرئوس عمق زیادی نیاز ندارند و سیستم ریشه‌ ای این کاکتوس آسیب پذیر و ضعیف است. هنگام تعویض گلدان مراقب عدم آسیب رساندن به آن‌ ها باشید.

تکثیر اچینو سرئوس پکتیناتوس:

تکثیر کاکتوس اچینوسرئوس را می‌توان از دو روش استفاده در پاجوش‌ های بیرون آمده در اطراف گیاه مادر یا از طریق بذر انجام داد. برای تکثیر از طریق پاجوش، باید گیاهان کوچک را به دقت از گیاه مادر جدا کرد. برای این کار می‌ توان از یک جسم تیز ضدعفونی شده استفاده کرد. باید اجازه داد محل جداسازی گیاهان کوچک برای مدت چند روز خشک شود. بعد از آن می‌توان هریک را درون گلدانی با خاک مناسب کاشت و خاک آن را مرطوب نگهداری کرد تا اولین نشانه‌ های ریشه‌ زایی و رشد کاکتوس نمایان شود.

سپس می‌ توان همان شرایط نگهداری اچینوسرئوس را دنبال کرد. این کاکتوس همچنین می‌ تواند از طریق بذر پرورش یابد که برای این کار نیاز به کاشت بذر آن مانند بیشتر انواع کاکتوس و ساکولنت است و باید در محیطی گرم و مرطوب انجام شود. جوانه زدن آن‌ ها حدود دو هفته طول خواهد کشید.

گالری تصاویر اچینو سرئوس پکتیناتوس

مقالات مشابه

کاکتوس آکانتوکالیسیوم
کاکتوس آکانتوکالیسیوم تیونانتوم
آستروفیتوم کاپوت مدوسا
کاکتوس سوزن حوا
آریوکارپوس کنفسیوس
لیپتوس
کاکتوس پیرمرد
آستروفیتوم کاپریکورن
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 − 4 =