انجیر تیغی

نام علمی کاکتوس اپونتیا (انجیر تیغی) Opuntia و از خانواده ی Cactaceae است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی و مناطق گرمسیری میباشد.

کاکتوس اپونتیا یا کاکتوس انجیر تیغی یک کاکتوس زیبا با پرورشی بسیار ساده است. ظاهری براق، بزرگ و رنگی دارد.

توج داشته باشید که به کاکتوس اپونتیا، زبان مادر شوهر و کاکتوس راکتی نیز گفته می شود. این نام گذاری ها بر اساس ظاهر راکت مانند این کاکتوس بوده اند.

این دسته از کاکتوس ها به دلیل ظاهر متفاوتی که دارند از معروف ترین خانواده های کاکتوس ها به شمار می روند.
ارتفاع آن ها گاهی به 1 تا 2.5 متر نیز می رسد.
گل های این نوع کاکتوس در تابستان ظاهر می شوند و رنگ زرد روشن دارند. جالب است بدانید که این کاکتوس میوه هایی به رنگ زرد یا قرمز دارد که خوراکی است.

نگهداری از انجیر تیغی

نور مورد نیاز:

کاکتوس انجیر تیغی مانند تمام کاکتوسان بیابانی، علاقه زیادی به آفتاب دارد و هنگام قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، کامل و مستقیم بهترین رشد را دارد و باید در منزل نیز، در نورگیرترین قسمت نگهداری شود.

آبیاری مناسب انجیر تیغی:

کاکتوس انجیر تیغی نیاز آبی کمی دارد. این گیاهان بومی مناطق گرم و خشک هستند. ماهی 2 بار آبیاری برای این گیاه کافی است و در زمستان میزان آبیاری را نصف کنید چرا که گیاه در خواب است.

خاک و کوددهی:

زهکشی خاک، مهمترین موردی است که باید در هنگام خرید خاک گیاه به آن توجه کنید، به غیر از این مورد، هر گونه خاک گلدانی برای این کاکتوس مناسب است. از خاک های مخصوص کاکتوسی که زهکشی خوبی دارند هم می توان استفاده کرد. انجیر تیغی را می توان در باغچه هایی با دیزاین سنگ هم کاشت.

برای گلابی خار دار یا همان کاکتوس راکتی کودی مناسب است که نسبت نیتروژن، فسفر و پتاسیم برابر باشد. اما اگر تمایل دارید کاکتوس رشد بیشتری داشته باشد می توانید از نیتروژن بیشتر استفاده کنید.

دمای مورد نیاز:

هر چه دمای محیط بیشتر باشد، شرایط رشد کاکتوس ایده آل تر است. اما در کل، انجیر تیغی، می تواند نوسانات مختلف دما را در زمستان تا دمای بین 5 تا 10 درجه تحمل می کند.

تعویض گلدان:

کاکتوس اپونتیا باید هر 1 تا 2 سال یکبار تعویض گلدان شود. پس از تعویض گلدان برای آب دادن به گیاه حداقل یک هفته صبر کنید. به غیر از این مراحل، مراقبت از کاکتوس اپونتیا نکته دیگری ندارد و با این سطح از نگهداری اپونتیا سالها صحیح و سالم و شاداب خواهد بود.

مطالعه ی مقاله ی (کاکتوس صخره ای) را به شما پیشنهاد میدهیم.

تکثیر انجیر تیغی:

کاکتوس انجیرتیغی را به دو روش کاشت بذر یا قلمه می توان تکثیر کرد ولی بهترین شیوه تکثیردر منزل، روش قلمه زدن می باشد. فصل بهار زمان مناسبی برای تکثیر کاکتوس است.

  • روش قلمه زدن: یکی از راکت های بالغ، سالم و قوی گیاه را توسط چاقوی تیز و ضدعفونی شده، جدا کنید و اجازه دهید برای دو تا سه روز قلمه در فضای آزاد و روی دستمال تمیزی خشک شود تا تا زخم آن خشک شود و خطر حمله قارچ ها به آن کاهش یابد. سپس قلمه را درگلدان کوچکی پر از خاک مخصوص کاکتوس بکارید و تا یک هفته آبیاری نکنید تا راکت های اپونتیا ریشه دار شوند. با این روش احتمال پوسیدگی قلمه ها به حداقل می رسد، بعد از دیدن نشانه های رشد، گلدان را طبق روال آبیاری کنید.
  • روش کاشت بذر: در این روش تکثیر، با خارج کردن بذر های گیاه ،گوشت های چسبیده به بذر را از آن جدا کنید. سپس بذر ها را در مکانی قرار دهید تا خشک شوند. یک گلدان کم عمق را از خاک مخصوص جوانه زنی پر کنید. با اطمینان از خشک شدن کامل بذر ها، آن ها را در گلدان بکارید. باید توجه داشت که خاکی که بذر ها را در آن می کارید باید زهکشی خوبی داشته باشد.

گالری تصاویر انجیر تیغی

مقالات مشابه

کاکتوس آکانتوکالیسیوم
کاکتوس آکانتوکالیسیوم تیونانتوم
آستروفیتوم کاپوت مدوسا
کاکتوس سوزن حوا
آریوکارپوس کنفسیوس
لیپتوس
کاکتوس پیرمرد
آستروفیتوم کاپریکورن
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 16 =