نام علمی اچینوپسیس ( کاکتوس توپی) Echinopsis Spachiana و از خانواده ی Cactaceae است. این گیاه بومی آمریکای جنوبی و مناطق گرمسیری است.
اچینوپسیس به شکل استوانه ای سبز و بدون برگ است و این کاکتوس به صورت ستونی و رو به بالا رشد می کند. گل های سفید و بسیار زیبای اچینوپسیس در فصل تابستان به وجود می آیند و شب ها باز می شوند.
کاکتوس توپی یا کاکتوس کروی با شکلی گرد و کروی دارای 12 تا 14 ضلع است. که گاهی قطر این کاکتوس به بیش از 60 سانتی متر می رسد.
این گیاه بدنه ای گوشتی و گرد و به رنگ سبز تیره دارد و خارهای آن به صورت گروهی از آرئول های آن بیرون زده که بسیار سخت و تیز و به رنگ های قهوه ایی و خاکستری است.
نگهداری از اچینوپسیس
نور مورد نیاز:
اچینوپسیس در فضای باز، نور مستقیم و نیمسایه را دوست دارد اما در داخل منزل به نور زیاد و غیرمستقیم نیاز دارد.
اگر نور کافی به این کاکتوس نرسد، شکل اصلی خود را از دست می دهد. در صورت وجود نور کافی، رنگش سبزتر می شود.
آبیاری مناسب اچینوپسیس:
کاکتوس توپی اچینوپسیس به شدت به کم آبی مقاوم است و به آبیاری بسیار کمی نیاز دارند. این کاکتوس مانند بسیاری از کاکتوس ها، یک دوره خشکی خاک بین دو آبیاری را ترجیح می دهند. با این حال، در زمان آبیاری، باید به صورت عمقی آبیاری انجام شود. اما باید دقت شود که کاکتوس در معرض رطوبت طولانی مدت و آب گرفتگی قرار نگیرد. چرا که باعث قارچی شدن گیاه و از بین رفتن آن می شود. بنابراین زهکشی خوب خاک برای این گیاه ضروری است.
خاک و کوددهی:
برای نگهداری اچینوپسیس بهترین خاک برای نگهداری این گیاه مخلوط خاک کاکتوس و ساکولنت است. خاک این کاکتوس باید دارای زهکشی مناسبی باشد و آب را به سرعت از خود عبور دهد.
برای کوددهی به این گیاه در فصول رشد، میتوانید از کودهای رقیق و محلول در آب کاکتوس و ساکولنت برای هر ماه یکبار استفاده نمایید. در زمستان و در فصل رکود و استراحت اچینوپسیس تغذیه گیاه را متوقف نمایید.
مطالعه ی مقاله ی (کابیگا) را به شما پیشنهاد میدهیم.
دمای مورد نیاز:
این کاکتوس به گرما حساسیت زیادی نشان نمی دهد، سرمای تا ۷ درجه زیر صفر را نیز تحمل میکند.
تعویض گلدان:
بهترین زمان برای عوض کردن گلدان، فصل بهار است که ریشه ها به هم فشرده هستند و بهتر است هر چندسال یکبار گلدانش را عوض کنید تا خاک مغذی و تازه به آن برسد. بعد از عوض کردن گلدان آن را به مدت یک هفته آبیاری نکنید.
تکثیر اچینوپسیس:
این کاکتوس را می توان هم از طریق کاشت بذر و هم پاجوش تکثیر کرد. برای تکثیر به روش جدا کردن پاجوش گیاهچه های کوچک یا به اصطلاح پاجوش هایی که در پایین کاکتوس اصلی و مادر می روید را برداشته و در گلدان دیگری که حاوی پیت ماس است قرار می دهند. تکثیر این کاکتوس از طریق کاشت بذر نیز امکان پذیر است اما این روش روند سخت و طولانی تری دارد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!