سوسنبر

سوسنبر یا نعناع فلفلی از خانواده ی Lamiaceae و نام علمی آن Mentha Piperita است. این گیاه بومی اورپا و مناطق معتدل است.

نعنا فلفلی یکی از سبزیهای معطر و پرخاصیتی است که در موارد مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. از سوسنبر با نام های سوسن عنبر، سیسنبر، آویشن وحشی یا خزنده و آویشن برکلند نیز نام برده شده است.

ویژگی های سوسنبر:

ظاهر آن تا حد زیادی به نعنا نعمولی شبیه است.

ساقه آن مربعی و اغلب به رنگ قرمز است.

برگ های آن بیضی شکل و روبروی هم هستند.

گل های این گیاه کپسولی و بنفش اند و بوی تند و تیزیدارد.

مزه سوسنبر تند و رو به تلخی است.

خواص:

  1. بهبود عملکرد کبد
  2. درمان سرماخوردگی و آنفولانزا
  3. درمان مشکلات تنفسی
  4. تسکین درد پا
  5. رفع سرمازدگی پاها
  6. درمان بوی بد پاها
  7. از بین بردن بوی بد دهان
  8. ضد سرطان
  9. درمان تب فصلی
  10. تقویت حافظه
  11. بهبود حالت تهوع
  12. کاهش سردرد
  13. بهبود هاضمه و…

نگهداری از سوسنبر

نور مورد نیاز:

بر خلاف گیاهان دیگر، نعناع فلفلی می‌ تواند سایه را تحمل کند اما برای داشتن رشد بهتر و بیشتر باید 3 الی 5 ساعت در نور غیر مستقیم خورشید قرار گیرد. برای داشتن یک گلدان نعناع پربار بهتر است آن را در نزدیکی یک پنجره شرقی یا جنوبی قرار دهید.

آبیاری مناسب سوسنبر:

خاک را مرطوب نگه دارید اما گیاه را بیش از حد آبیاری نکنید. برای آبیاری بهتر است خاک را لمس کنید و در صورتی که خشک بود آن را آبیاری کنید به اندازه ای که آب از سوراخ زهکشی خارج شود. از خیس کردن شاخ و برگ خودداری کنید.

خاک و کوددهی:

گیاه نعناع حساسیت زیادی به خاک محیط رشدش ندارد و در انواع مختلف خاک رشد می‌ کند. اما برای داشتن رشد بیشتر بهتر است از خاک زهکشی شده با ph حدود 6 الی 7.5 استفاده کنید. همچنین می‌ توانید با مخلوط کردن قسمت های مساوی از پیت ماس، خاک باغچه، پرلیت و ورمیکولیت یک خاک با کیفیت و مناسب کاشت نعناع تهیه کنید.

از تغذیه زیاد گیاه خودداری کنید زیرا طعم آن را از بین می‌ برد. در طول دوره رشد، هر 4 الی 6 هفته یکبار می‌ توانید از کود مخصوص سبزیجات با نصف مقدار گفته شده در دستور العمل استفاده کنید.

دمای مورد نیاز:

نعناع در آب و هوای معتدل و گرم و مرطوب به خوبی رشد می‌ کند. به طور کلی در محدوده دمایی 12 الی 30 درجه سانتی گراد بهترین عملکرد را دارد.

هرس کردن:

ساقه های شکسته، بیمار یا متقاطع را گاه به گاه قطع کنید. شاخه های گلدهنده را همیشه سریعا جدا کنید زیرا از رشد کامل شاخ و برگ اصلی جلوگیری می‌کند.

مطالعه ی مقاله ی (پیازچه) را به شما پیشنهاد میدهیم.

کاشت:

کاشت نعناع فلفلی از طریق بذر و همچنین تقسیم ریشه انجام می شود.

در کشت بذری به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم می توانید نعنا فلفلی را کشت کنید.

در کشت غیرمستقیم بذرهای نعناع فلفلی را در اواسط فصل زمستان در خانه و یا گلخانه در گلدان و یا سینی نشا بکارید و سپس آن را آبیاری کنید. پس از گذشت مدت زمانی بذر جوانه می زند و شروع به رشد می کند پس از آنکه گیاه به حد معینی از رشد رسید در اواسط فصل بهار آن را به زمین اصلی منتقل کنید.

در کشت مستقیم نیز بذرهای این گیاه را در اوایل فصل بهار و پس از گذر از سرما در زمین اصلی به طور مستقیم بکارید و سپس گیاه را آبیاری کنید. پس از مدتی گیاه جوانه می زند و رشد خود را آغاز می کند.

در تقسیم ریشه نیز ریشه نعناع فلفلی را از خاک بیرون بیاورید و به چند قسمت تقسیم کنید و سپس آن را بکارید. همچنین می توان از ساقه های قدیمی تر قلمه تهیه کرده و آنها را در زمین مرطوب کشت کنید. در صورت تامین رطوبت کافی به سرعت ریزوم تشکیل داده و پخش می شود.

گالری تصاویر سوسنبر

مقالات مشابه

کاشت گشنیز-smartpot
اسفناج-smartpot
کاشت شوید-smartpot
کرفس-smartpot
کاکوتی-smartpot
کاشت سوسنبر-smartpot
شاه تره-smartpot
ترخون-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + 4 =