کرفس

نام علمی کرفس Celery Apium graveolens و از خانواده ی Apiaceae است. این گیاه بومی مناطق مدیترانه ای و همچنین مناطق معتدل میباشد.

کرفس گیاهی است علفی، به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر که ساقه ای منشعب دارد. برگ های آن  ضخیم و گل های آن کوچک و به رنگ سفید یا سفید مایل به سبز است. قسمت مورد استفاده این سبزی قسمت های مختلف آن به ویژه ریشه و برگ آن است. اگرچه این گیاه را می توان در هر فصلی پیدا کرد اما بهترین طعم را در فصل تابستان دارد.

خواص کرفس

  1. مناسب برای لاغری و التهاب پوستی
  2. کنترل کلسترول خون
  3. کنترل فشار خون
  4. خواص ضد سرطانی
  5. بهبود هاضمه
  6. کاهش چربی خون بالا و…

نگهداری از کرفس

نور مورد نیاز:

گلدانی که کرفس را در آن می کارید، در پشت پنجره قرار دهید تا نور کافی به آن برسد. زیرا کرفس به نور فراوان احتیاج دارد تا رشد خوبی داشته باشد.

آبیاری مناسب کرفس :

برای تولید دمبرگ های گوشتی و ترد رطوبت بالای خاک لازم است آب باید با آبیاری های مکرر و منظم تامین گردد کرفس برای رشد تا مرحله رسیدن، حدود 175 سانتی متر آب لازم دارد.

خاک و کوددهی:

برای کاشت این گیاه می توان از خاک های لوم، لوم رسی، پیت یا ماک که زهکشی خوبی داشته باشند، استفاده نمود.

استفاده از کود های NPK تاثیر به سزایی در رشد بیشتر گیاه دارند. در طول دوره ی رشد گیاه، می توانید از این کودها استفاده کنید اما بهترین کود برای کرفس ورمی کمپوست می باش. همچنین برای باغچه استفاده از کود حیوانی پوسیده مناسب است.

مطالعه ی مقاله ی (گل جعفری) را به شما پیشنهاد میدهیم.

دمای مورد نیاز:

بهترین دما برای رشد این سبزی، بین 16 الی 21 درجه ی سانتی گراد می باشد. با بالا رفتن دما حتما میزان آبیاری را افزایش دهید.

کاشت کرفس در گلدان:

  1. برای این منظور از قسمت تحتانی گیاه را که معمولا بدون استفاده باقی مانده و دور انداخته می شود، استفاده می کنیم.
  2. دقت کنید قسمت تحتانی کرفس فاقد هرگونه گل و لای باشد، لذا آن را کاملا تمیز کرده و در یک ظرف کوچک حاوی کمی آب ولرم قرار دهید، بطوریکه ساقه کرفس رو به بالا باشد.
  3. ظرف را در محلی آفتابگیر قرار دهید. دقت کنید در این مرحله ظرف شما خالی از آب نماند.
  4. مدت قرارگیری کرفس در آب حداقل یک هفته خواهد بود. در طول این مدت برگ های ظریف زرد رنگ اولیه ی میانی، شروع به رشد کرده، ضخیم تر شده و رنگ آنها به سبز تیره تغییر خواهد کرد.
  5. در صورتیکه ساقه های کناری در این مدت خشک و جمع می شود. رشد برگ های میانی آرام و کند انجام می گیرد ولی کاملا محسوس خواهد بود.
  6. پس از کاشت، گیاه را آبیاری نمایید.
  7. پس از گذشت یک هفته از کاشت، بخوبی رشد برگ های سبز آن را مشاهده خواهید کرد.

کاشت کرفس در باغچه:

کرفس را هم می توان به صورت کشت بذر در مزرعه به فواصل 60 الی 100 سانتی متر و هم به صورت نشاکاری با گیاهچه های 10 الی 15 سانتی متری کشت نمود. بذر های این گیاه بسیار ریزند و نباید در عمق بیش از 0/5 سانتی متر کشت شوند.

برداشت:

این گیاه را می توان در هر مرحله ای برداشت نمود. اما زمانی که دمبرگ ها رشد طولانی کرده باشند و مجموعه ای را به وجود آورند و رنگ برگ ها سبز روشن شده باشد، موقع برداشت کرفس فرا رسیده است.

گالری تصاویر کرفس

مقالات مشابه

کاشت گشنیز-smartpot
اسفناج-smartpot
کاشت شوید-smartpot
کرفس-smartpot
کاکوتی-smartpot
کاشت سوسنبر-smartpot
شاه تره-smartpot
ترخون-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

7 − هفت =