نام علمی تره Allium Iranicum و از خانواده ی پیازها است. این گیاه بومی ایران، آمریکای شمالی و اروپا و مناطق معتدل است.
تره ها، ترد و تند دارای طعم ملایمی هستند که بسیار شبیه پیاز هستند. سایر جایگزین های تره رایج شامل پیاز سبز و صدف است که هر دو دارای پروفایل های طعمی مشابه هستند.
این سبزی یکی از سبزی های پرطرفدار در خانواده های ایرانی می باشد از این سبزی خوشمزه و پر کاربرد در تهیه قورمه سبزی، کوکو سبزی، سوپ و انواع آش استفاده می شود.
خواص تره
- محافظت از قلب
- افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن
- افزایش قدرت سیستم عصبی بدن
- بهبود بینایی
- کاهش ابتلا به آب مروارید
- کاهش فشار خون
- بهبود هضم
نگهداری از تره
نور مورد نیاز:
این سبزی برای رشد کردن به حداقل 4 ساعت نور کامل خورشید نیاز دارد و در مکان های نیم سایه به خوبی رشد نمیکند.
آبیاری مناسب تره:
به طور منظم گیاه را آب بدهید. خاک همیشه باید کمی مرطوب باشد. به یاد داشته باشید که گلدانی با زهکشی مناسب انتخاب کنید تا در زمان آبیاری، آب کاملا از گلدان خارج شود.
خاک و کوددهی:
از خاکی سبک، متخلخل و پرمنفذ برای رشد گیاه استفاده کنید.
برای تقویت خاک میتوان به آن کود ریز مغذی یا حیوانی نیز اضافه کرد.
دمای مناسب:
گرمای زیاد موجب از دست رفتن سبزی می شود. بنابراین تره را در فصل مناسب کاشت که بهار و پاییز است بکارید. به صورت کلی این گیاه هوای خنک را بیشتر می پسندد.
مطالعه ی مقاله ی (گشنیز) را به شما پیشنهاد میدهیم.
کاشت بذر تره در باغچه:
قبل از کاشت ابتدا زمین را شخم زده و سپس خاک باغچه را به عمق 5 الی 7 سانتی متر با کود برگ و کود دامی کهنه ترکیب کرده و زمین را صاف کنید.
بذرها را روی بستر آماده شده بپاشید (دقت کنید بذرها به صورت فشرده در کنار هم قرار نگیرند). روی بذرها را با خاکی به عمق نیم سانتی متر بپوشانید. سپس به آرامی و ترجیحا از طریق آبپاش زمین را آبیاری نمایید. حدود 5 الی 10 روز طول می کشد تا بذرها سبز شوند.
کاشت در گلدان:
ابتدا گلدانی به اندازه دلخواه تان تهیه کنید سپس خاکی مناسب (ترکیبی از 60 درصد خاک باغچه+ 20 درصد ماسه + 20 درصد کود دامی) را درون گلدان بریزید و بذر ها را روی خاک بپاشید و روی آن حدود نیم سانتی متر کود دامی ( اگر کود دامی در دسترس نبود از ورمی کومپوست استفاده کنید.) یا خاک بریزید و خوب آب بدهید، بهتر است روی آن نایلون فریزر بکشید و کنار پنجره جنوبی یا بالکن بگذارید.
برداشت تره:
زمانی که ارتفاع گیاه به بیش از 15 سانتی متر برسد، آماده برداشت خواهد بود. توجه داشته باشید که به هنگام برداشت، بگذارید حداقل 5 سانتی متر از گیاه دست نخورده باقی بماند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!