ترخون

نام علمی ترخون Artemisia dracunculus، نام انگلیسی آن Estragon و از خانواده ی Asteraceae (کاسنی) است. این گیاه بومی اوراسیا و مناطق شمالی آمریکای شمالی و مناطق گرمسیر است.

ترخونی گیاهی چندساله و پایا بوده که اغلب واریته sativa آن عطر و طعم مخصوصی داشته و برای مصرف خوراکی کشت می شود.

ارتفاع این گیاه 30 سانتی متر تا یک متر، برگ های قاعده ساقه آن منقسم به 3 لوب و کاپیتول های آن، کوچک به رنگ سبز و مجتمع به صورت خوشه است.

خواص ترخون

  1. تسکین درد
  2. القای خواب
  3. افزایش اشتها
  4. بهبود عملکرد روده
  5. کاهش بوی بدن
  6. سلامت قلبی عروقی

نگهداری از ترخون

مطالعه ی مقاله ی (شاه تره) را به شما پیشنهاد میدهیم.

نور مورد نیاز:

ترخون به نور زیاد و بدون فیلتر نیاز دارد. بنابراین اگر در گلدان میکارید حتما پشت پنجره جنوبی قرار بدهید و در باغچه که همیشه نور است.

آبیاری مناسب ترخون:

این سبزی به آبیاری زیادی نیاز ندارد و اگر در گلدان  کاشته شده است زمانی که خاک گلدان خشک شود و اگر در باغچه کاشته شده است عصر ها آبیاری شود.

خاک مناسب:

این گیاه برای رشد به خاک لومی با زهکشی مناسب نیاز دارد که PH آن حدود 6.5 الی 7.5 باشد.

تکثیر کردن:

این گیاه را از طریق بذر و تقسیم ریشه تکثیر می کنند. ترخون دو نوع روسی و فرانسوی دارد.

ترخون روسی را از طریق قرار دادن بذر در عمق 2.5 سانتی متری خاک تکثیر می کنند. سپس گلدان را در مکانی آفتابگیر قرار می دهند و بذرها بین 10 الی 14 روز جوانه خواهند زد. ترخون فرانسوی از طریق تقسیم ریشه تکثیر می شود. به این شکل که گلدان مدنظر را با خاک مناسب پر نموده و ریشه ترخون را در عمق ۵ سانتی متری قرار دهید سپس روی آن را با خاک پوشانده و آبیاری نمایید.

معمولا به خاطر گسترش ریشه ها فاصله بین ریشه ها را در هنگام کشت 30 الی 40 سانتی متر در نظر می گیرند. پس از حدود 45 روز این گیاه به مرحله برداشت می رسد.

برداشت ترخون:

محصول این گیاه را می‌ توان یک یا دوبار در سال برداشت کرد. اولین برداشت در مرحله گلدهی انجام میگیرد. اوایل تابستان زمان مناسبی برای اولین برداشت است. از اواخر شهریور تا قبل از بروز سرما می‌ توان دومین برداشت را انجام داد. گیاهان باید از فاصله 7 تا 8 سانتی متری از سطح زمین برداشت شوند در غیر اینصورت گیاهان خشک می‌شوند. در صورتی که از پیکر رویشی گیاه به عنوان سبزی یا ادویه استفاده شود، می‌ توان سه بار در سال محصول را برداشت کرد.

گالری تصاویر ترخون

مقالات مشابه

کاشت گشنیز-smartpot
اسفناج-smartpot
کاشت شوید-smartpot
کرفس-smartpot
کاکوتی-smartpot
کاشت سوسنبر-smartpot
شاه تره-smartpot
ترخون-smartpot
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − یازده =