نام انگلیسی گل ساعتی passion flower و از خانواده ی Passifloraceae است. این گیاه بومی استوایی آمریکا و آفریقا و مناطق گرمسیری است.
این گیاه دارای ساقه های بالا رونده و جزو گیاهان دارویی و زینتی بسیار زیبا است.
نام های دیگر گل ساعتی در زبان فارسی انگور شور و انگور آلویی میباشد.
دلیل نامگذاری این ساعت ظاهر گل های آن است که شباهت زیادی با ساعت دارد. این گل ها به رنگ ارغوانی، قرمز، آبی و بنفش میباشند.
برگ ها این گیاه، متصل به هم، متناوب، بیضی شکل و همیشه سبزند، دمبرگ دارند، و پوشیده از کرک های ریز هستند که البته سطح زیر برگ ها کرک های بیشتری دارد.
ساقه های گیاه، ابتدا زاویه دارند ولی پس از مدتی گردتر میشوند و رنگ خاکستری با پوست شیار دار به خود میگیرند.
نگهداری از گل ساعتی
نور مورد نیاز:
گل ساعتی به نور شدید احتیاج دارد و آفتاب کامل را به راحتی تحمل میکند، در صورتی که نور کافی نباشد، گیاه به گل نمیرود.
دما و رطوبت مورد نیاز گل ساعتی:
از بهار تا پاییز گیاه را در درجه حرارت 24 درجه سانتی گراد نگهداری کنید، اما در فصل پائیز در زمستان بهترین دما حدود 15 درجه سانتی گراد است. این گیاه در زمتان خشک شده و در بهار سبز میشود.
در تابستان هفته ای دو تا سه بار با آب سبک بدون املاح آبیاری غبارپاشی کنید. اما در زمستان و یا در آفتاب از غبارپاشی اجتناب کنید.
آبیاری مورد نیاز:
گل ساعتی به آب زیادتری نیاز دارد، در تابستان به منظور مرطوب نگهداشتن دائمی خاک هر دو روز یکبار آبیاری کنید. در صورتی که درجه حرارت بالاتر از 24 درجه سانتی گراد باشد، به آبیاری روزانه احتیاج دارد.
در زمستان در صورتی آبیاری کنید که سطح خاک خشک شده باشد.
مطالعه ی مقاله ی (دراسنا بلالی) را به شما پیشنهاد میدهیم.
خاک و کوددهی:
مخلوطی از دو قسمت پیت، دو قسمت خاک و یک قسمت شن درشت بهترین خاک برای گل ساعتی است.
در بهار و تابستان با مواد غذایی مایع و یا جامد محلول در اب طبق دستور هر هفته یکبار گیاه را تغذیه مصنوعی کنید، نصف میزان توصیه شده از طرف فروشنده کافی است، در زمستان تغذیه را متوقف کنید.
تعویض گلدان گل ساعتی:
هر ساله در بهار گیاه را هرس نموده و شاخه های ان را به یک سوم کاهش دهید. و گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض و در صورتی که به گیاه بزرگتر نیاز دارید شاخه ها را هرس نکنید،ولی از گلدان با دو اندازه بزرگتر استفاده کنید،در هر صورت حذف شاخه های ضعیف ضروری است.
تکثیر گل ساعتی:
برای تکثیر از طریق قلمه، از اوایل تابستان قلمه های ساقه ای به طول 10 سانتی متر را با استفاده از یک چاقوی تیز بریده و سپس برگ های های پایینی قلمه را جدا کنید. انتهای قلمه را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید و در گلدانی متوسط حاوی کمپوست بذر و قلمه بکارید و با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید.
گلدان ها را در دمای 18 الی 20 درجه تا زمان ریشه دهی نگاه دارید. پس از ریشه دهی و تشکیل گیاه جدید، کیسه پلاستیکی را بردارید و به طور منظم با کود مایع تغذیه کنید و به پروش و رشد گیاه در نور مناسب و کافی تا اواخر پاییز و اوایل زمستان ادامه دهید. سپس آبیاری را کاهش دهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!