نام علمی دیپلادنیا Dipladenia sander، و از خانواده ی Apocynaeae است. این گیاه بومی آمریکای مرکزی، جنوبی و مناطق گرمسیری میباشد.
دیپلادنیا شامل 30 گونه متفاوت از گیاهان بالارونده و درختچه ای میباشد.
دیپلادنیا گیاهی است بالا رونده که نهال های جوان آن در سال اول احتیاج به قیم ندارد. گلهای این گیاه صورتی رنگ و شیپوری و مرکز آن زرد رنگ است، این گل ها به نور و رطوبت احتیاج دارند، جهت کنترل رشد و پرپشت شدن گیاه شاخه ها را پس از اتمام دوران گلدهی هرس کرده و ارتفاع آن ها را به نصف کاهش می دهند.
دیپلادنیا برای افرادی که میخواهند گیاهی گلدار در بالکن داشته باشند عالی است. چرا که کاشت و نگهداری از آن آسان است و تمام فصل گل دارد.
نگهداری از دیپلادنیا
نور مورد نیاز:
این گیاه بهترین رشد را در آفتاب کامل و مستقیم دارد، اما تا حدودی می تواند سایه را هم تحمل کند. یکی از خوبی های کاشت دیپلادنیا در گلدان قابلیت حمل و جا به جایی گیاه است. اگر در منطقه ای بسیار گرم زندگی میکنید، گیاه را در وسط روز به مکان سایه داری منتقل کنید.
آبیاری مناسب دیپلادنیا:
در تابستان همیشه خاک را مرطوب نگه داشته و هفته ای سه بار آن را آبیاری کنید، هرگز اجازه ندهید آب اضافی در گلدان بماند، گیاه نسبت به باتلاقی شدن خاک حساس است. در زمستان فقط با خشک شدن سطح خاک آبیاری را شروع کنید. (اصولاً هر ده روز یک بار کافی است)
دما و رطوت مورد نیاز:
دمای بین 18 تا 26 درجه برای رشد این گیاه مناسب است.
در بهار و تابستان هر روز غبارپاشی کنید، جهت تامین رطوبت دائمی و پایدار به زیرگلدانی حاوی سنگریزه آب اضافه و توجه کنید که ته گلدان با آب در ارتباط نباشد، طریقه دیگر تامین رطوبت قراردادن در گلدانی بزرگتر از خود و پرکردن حد فاصل بین دو گلدان با خزه و پاپیت مرطوب است.
خاک و کوددهی دیپلادنیا:
برای کاشیت دیپلادنیا از خاکی غنی و با کیفیت استفاده کنید.
در طول فصل رشد گیاه را با کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کوددهی کنید. در زمستان به گیاه کود ندهید.
مطالعه ی مقاله ی (بیماری های دیپلادنیا) می تواند برای شما مفید باشد.
تعویض گلدان:
تا دو سال اول، هر ساله در بهار گلدان را با یک اندازه بزرگتر تعویض کنید، در سال های بعد به تعویض خاک های سطحی گلدان با خاک نو اکتفا کنید.
تکثیر دیپلادنیا:
دپیلادنیا به وسیله قلمه ساقه تکثیر می شود. قلمه گیری را در بهار یا اواسط تابستان انجام دهید و برای افزایش شانس، قلمه ها را در هورمون ریشه زایی بگذارید. ریشه دار شدن قلمهها 5 الی 8 هفته زمان میبرد پس صبور باشید. قلمه ها را بعد از کاشت در محیطی مرطوب قرار دهید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!