نام انگلیسی گیاه پاپیتال english lvy، نام علمی آن hederahelix و خانواده ی Araliaceae میباشد. این گیاه بومی اروپا و غرب آسیا و مناطق سردسیر است.
پاپیتال گیاهی است که به سرعت رشد میکند و بخش ثابت باغچههای انگلیسی است. به همین دلیل به پیچک انگلیسی هم معروف است و از آن بیشتر برای پوشاندن دیوارها و به نوعی عایق بندی آنها استفاده میشود.
این گیاه رونده زیبا در طول تابستان و پاییز شکوفه های زیبایی به رنگ سبز و زرد خواهد داشت که حدود 70 نوع حشره میتوانند از شیره آنها استفاده کنند.
در زمستان، این شکوفهها تبدیل به میوههای ریزی به رنگ زرد و یا نارنجی میشوند که غذای دل چسبی برای پرندگان به شمار میرود.
پاپيتال گياهي هميشه سبزي است كه داراي ساقه هاي دائمي چوبي و بالا رونده چسبنده ميباشد.
این گیاه به طور كلي نسبت به شرايط محيطي داراي قدرت سازگاري بالايي ميباشد و در حرارت بالا و پايين و روشنايي كم و زياد ميتواند رشد كند.
اين گياه پوششي تا هنگامي كه در كنار يك مانع عمودي قرار نگيرد بالا نميرود. اگر مانع عمودي يك درخت باشد بهتر است از بالاروي پاپيتال جلوگيري نمود و يا اينكه به صورت كنترل شده آن را هدايت كرد زيرا تجمع آن روي تنه درخت سبب خشك شدن درخت ميگردد.
برگ های این گیاه پس از بلوغ تیرهتر و ضخیمتر شده و بسته به نوع گونه گیاه از سبز تیره تا ترکیب سبز و زرد متغیر خواهد بود.
البته توجه داشته باشید که گلدهی پاپیتال از سن 5 تا 10 سالگی به بعد شروع می شود.
نگهداری از پاپیتال
نور مورد نیاز:
برای دریافت نور بهتر است که این گیاه در محیطی قرار بگیرد که چند ساعت نور مستقیم آفتاب را بگیرد پس محیط بیرون برای آن مناسبتر از محیطهای داخلی حتی با نورگیری خوب است.
نوع ابلق این گیاه نیز نسبت به نوع سبز نور بیشتری نیاز دارد در غیر این صورت دچار ریزش شده و برگهای آن سبز میشود.
توجه:
توجه داشته باشید که در ظهرهای بسیار گرم تابستان باید مراقب نور مستقیم خورشید باشید در غیر این صورت برگهای آن میسوزند و رنگیزه کلروفیل خود را از دست می دهند.
آبیاری مناسب پاپیتال:
اگر گیاه پاپیتال را در گلدان کاشتید حتما قبل از آبیاری خاک گلدان را چک کنید و اگر به اندازه 2 الی 3 سانتی متر خشک شده بود گیاه رو آبیاری کنید، در کل این گیاه نیاز به آبیاری متوسط دارد و از آبیاری زیاد متنفر است، در حیاط هم میتوانید هر دو روز یکبار گیاه را صبح یا عصر آبیاری کنید. آبیاری گیاه در گلدان باید به نحوی باشد که بعد از آبیاری آب اضافی از زیر گلدان خارج بشود در غیر این صورت و خارج نشدن آب از زیر گلدان نشان میدهد که گلدان زهکشی خوبی نداره و به مرور باعث زرد شدن برگ ها و پوسیدگی ریشه خواهد شد.
رطوبت مناسب:
این گیاه به رطوبت علاقه دارد و معمولا درجه رطوبت بین 50 تا 70% بهترین گزینه است.
برای اینکه بتوانید رطوبت آن را تأمین کنید باید از همان روش سینی آب و سنگریزه استفاده نمایید که به حالت جزیرهای هم معروف است.
تا با تبخیر آب داخل سینی، رطوبت مورد نیاز گیاه تأمین شود.
ضمنا غبارپاشی هفتهای یکبار در زمستان و هفتهای 2 بار در تابستان برای حفظ رطوبت نیاز است.
دمای مناسب پاپیتال:
مناسب ترین دما برای نگهداری این گیاه بین 8 تا 25 درجه سانتی گراد است. حال اگر این گیاه را در گلدان کاشته اید می توانید هم در فصل زمستان و هم تابستان آن را به داخل منزل بیاورید. ولی اگر آن را در باغچه کاشته اید و نمی توانید گیاه را جا به جا کنید بهتر است بر روی آن یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و چند سوراخ تهویه برای آن ایجاد کنید. برای دوام پاپیتال در فصل تابستان بهتر است شب ها آن را غبارپاشی کنید.
خاک مناسب:
این گیاه به خاکی با زهکشی بسیار خوب نیازمند است لذا «خاک کاکتوس»، «خاک کمپوست لیمونی و پیت» و همچنین «مخلوط یک سوم پیت، یک سوم خاک سطحی و یک سوم پرلیت» از بهترین گزینه ها برای نگهداری پاپیتال در آن میباشد.
کوددهی:
اگر پاپیتال شما با وجود رعایت تمام شرایط اولیه رشد خوبی ندارد لازم است آن را در فصل بهار و تابستان و پاییز ماهی یک بار با کودهای محلول در آب و غنی از نیتروژن مانند کود سه بیست تغذیه نمایید.
در زمستان به دلیل اینکه پاپیتال در خواب زمستانی است به هیچ عنوان کود ندهید زیرا بیش از فایده باعث ضرر خواهد شد.
مطالعه ی مقاله ی (آکالیفا) را به شما پیشنهاد میدهیم.
تعویض گلدان:
گلدان گیاه پاپیتال در مرحله رشد را باید سالی دوبار برای دو سال اول تعویض نمود.
اگر سن گیاه نیز از 3 سال گذشته، باید در فصل بهار گلدان آن را تغییر دهید.
در صورتی که در باغچه کاشتهاید و سنگینی آن زیاد است باید تجدید خاک انجام دهید.
و برای این کار باید تا عمق بین 5 تا 7 سانتیمتری خاک گیاه را تعویض کنید.
توجه داشته باشید که تعویض زودتر از این هنگام هیچ ضرورتی ندارد و فقط هزینه اضافی است.
هرس کردن:
اگر این گیاه را هرس نکنید، در هر سال تقریبا 20 سانتی متر رشد می کند. پس بهتر است آن را به خوبی توسط قیچی مخصوص مرتبا هرس کنید.
تکثیر پاپیتال:
شما می توانید این گیاه را از طریق دو روش زیر تکثیر نمایید:
• قلمه زنی ساقه: بهترین زمان برای تکثیر پاپیتال به این روش، فصل بهار و تابستان است. چرا که در این فصول، سرعت ریشه زایی افزایش می یابد. بعد از اینکه قلمه های مناسب را جدا کردید آن ها را در خاک مرطوب قرار دهید و سپس به دور از نور مستقیم خورشید شرایط مناسب برای رشد آن ها را فراهم نمایید.
• روش دو قلمه گیری: بهترین زمان برای تکثیر پاپیتال به این روش، اواخر مرداد تا اواخر مهر است. در این بازه زمانی، قلمه ها را آماده کنید و آن ها در خاکی حاوی ماسه و پیت ماس و به دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید. حدود4 تا 6 هفته برای ریشه زایی این قلمه ها زمان لازم است. بعد از آن در فصول پاییز و بهار می توانید آن ها را به زمین اصلی منتقل کنید.
بیماری پاپیتال
پاپیتال بسیار مقاوم است اما گاهی ممکن است دچار بیماری ها و مشکلاتی بشود که لازم است شما با آن ها اشنایی داشته باشید تا در صورت بروز آن ها راه های درمان را بلد باشد.
لکه های قهوه ای:
به طور معمول این حالت با پدیدار شدن لکه های قهوه ای یا سیاه بر روی برگ ها نمایان می شود. عامل آن باکتری با نام زانتانوماس کامپستریس است.
اگر این بیماری به موقع رفع نشود ساقه ها و کل گیاه را از بین خواهد برد. به همین خاطر توصیه اکید ما به شما این است که در این شرایط برگ و قسمت های از بین رفته را کاملا جدا کنید. و بر روی قسمت های باقیمانده محلول مخصوص (نسبت 1/10 سرکه و آب) اسپری کنید.
رنگ پریده شدن برگ ها:
در صورت قرار گرفتن گیاه پاپیتال در نور مستقیم و شدید آفتاب و یا نگهداری از آن در مکانی تاریک، رنگ سبز و یا ابلق برگ ها کمرنگ و پس از مدتی سفید می شوند. برای بازگرداندن برگ ها به رنگ اولیه باید مکانی مناسب برای نگهداری این گیاه انتخاب کنید. نکته قابل توجه این است که پاپیتال ابلق نسبت به پاپیتال سبز به نوردهی بیشتری نیاز دارد.
در مواردی ممکن است کمبود مواد مغذی خاک نیز سبب از بین رفتن رنگ برگ ها شود. در این صورت باید گیاه را هر 2 هفته یکبار با کود مخصوص تقویت کنید.
زرد شدن برگ های پاپیتال:
زمانی که گیاه پاپیتال دچار شوک می شود برگ ها شروع به زرد شدن می کنند. تغییر دما، تغییر نور آبیاری زیاد می تواند از عوامل زرد شدن برگ های این گیاه باشد.
پیچ خوردن برگ های پاپیتال:
پیچ خوردن برگ ها معمولا ناشی از گرما و نور بیش از حد محیط است که باعث تبخیر رطوبت گیاه و در نتیجه فر خوردن برگ های این گیاه می شود.
بیماری سوختن و خشک شدن نوک برگ های پاپیتال:
قرار دادن گلدان هدرا در محیطی خشک می تواند باعث به وجود آمدن این مشکل شود زیرا هدرا گیاه رطوبت دوست است و به هوایی خنک نیاز دارد. در صورت مشاهده سوختگی نوک برگ ها و یا کناره آن ها باید رطوبت گیاه را افزایش دهید و از خشکی دادن به آن خودداری کنید.
خشک شدن نوک برگ ها در اثر خشکی کشیدن بیش از حد گیاه نیز اتفاق می افتد. برای رفع این مشکل باید گیاه را به مدت 15 دقیقه در تشت آب قرار دهید تا سیراب شود و برگ های آن را غبار پاشی کنید تا رطوبت مورد نیاز آن تامین شود.
نرم و سیاه شدن برگ ها:
آبیاری منظم یکی از مهمترین نیاز های این گیاه است. دبروز برخی از مشکلات می تواند به دلیل آبیاری زیاد یا کم این گیاه باشد. آبیاری زیاد گیاه باعق غرقابی شدن و خفه شدن ریشه ی گیاه می شود. این مشکل باعث سیاه شدن برگ ها، نرم شدن ریشه و از بین رفتن گیاه می شود.
برای رفع این مشکل زهکش گلدان را بررسی کنید و تا خشک شدن کامل خاک گیاه را آبیاری نکنید.
پوسیدگی ریشه ی پاپیتال:
این حالت برای گیاه شما توسط قارچ Rhizoctonia بوجود می آید. به طور معمول هنگامی که گیاه را بیش از حد مرطوب و گرم نگهداری شود و یا ریشه را در حالت غرقابی قرار دهید، شرایط را برای رشد این قارچ در گیاه خود بوجود می آید. در این صورت است که ریشه گیاه شما دچار پوسیدگی شده و باید در جهت رفع این مشکل در گام اول بخش های از بین رفته را حذف کنید. سپس اقدام به پاکسازی باقیمانده گیاه را با تری فلومیزول (Triflumizole) نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!