نام انگلیسی و علمی گیاه آدمک Biebersteinia و از خانواده ی Geraniaceae میباشد. این گیاه بومی مرکز و غرب آسیا و مناطق گرم است.
نام های دیگر این گیاه: آدمک، چله داغ، سنبل بیابانی، بیش خاف.
چله داغ خواص دارویی زیادی نیز دارد. از جمله:
التیام روماتیسم، التیام ورم مفاصل و آرتروز، پیشگیری از سرطان، درمان دردهای عضلانی، درمان دل درد و دل پیچه، درمان نفخ معده، سرشار از آنتی اکسیدان.
نکته: مصرف مقدار مناسبی از گیاه چله داغ، عوارض خاصی را به دنبال نخواهد داشت. با این حال مصرف خوراکی این گیاه ممکن است با داروهای فشار خون تداخل ایجاد کند.
به یاد داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوما بی خطر نیستند و دوز، روش مصرف و تداخل آن ها با دیگر مواد غذایی و داروها بسیار حائز اهمیت است.
چنانچه به بیماری مبتلا هستید یا در شرایط خاصی به سر می برید، حتما پیش از مصرف روزانه گیاهان دارویی با پزشک خود مشورت کنید.
این گیاه دارویی تا حدود 40 سانتی متر رشد می کند و دارای برگ های مرکب و شانه ای است.
گیاه آدمک دارای گل هایی زرد رنگ است و تمامی نواحی ساقه ها، برگ ها و گل های گیاه چله داغ با کرک های سفید پوشانده شده است.
خواص گیاه آدمک
طریقه مصرف از چله داغ:
پس از جمع آوری چله داغی در مرداد ماه، (سه ماه اول سال گیاه در حال رشد است و بهتر است برداشت نشود) ابتدا ریشه های آن را به منظور پاک شدن ریشه از چربی ها و ناخالصی با آب می شویند. پس از تکه تکه کردن در سایه تحت تاثیر هوای آزاد خشک می کنند.
برخی خواص آدمک:
کلیوی:
ریشه گیاه آدمک ادرار آور است و تعریق را افزایش میدهد. در حقیقت دفع آب را از بدن میافزاید و از احتباس آن در بدن جلوگیری میکند.
معده:
دمنوش و دم کرده ی گیاهچله داغی به دلیل داشتن خواص آنتی اکسیدانی در درمان بیماری های معده و شکم موثر است. این گیاه می تواند عفونت های موجود در این اندام هارا از بین برده و به هضم سریعتر غذا توسط سیستم گوارشی کمک کند.
دیابت:
استفاده از یک فنجان دمنوش و جوشانده برگ چله داغی در طول روز باعث کاهش گلوکز و قند خون می شود. در واقع ترکیبات این گیاه باعث افزایش ترشح انسولین می شود. همچنین این دمنوش به دلیل خواص سیر کننده، میل مصرف به شکر و شیرینی را کاهش می دهد.
سیستم گوارش:
گیاه آدمک دارای خواص آنتی اکسیدان است که می تواند در دستگاه گوارش با برطرف کردن یبوست، از بین بردن باکتری ها و انگل های احتمالی موجود در بدن در تسریع امر هضم غذا موثر واقع شود.
نگهداری از آدمک
مطالعه ی مقاله ی (وریزیا) را به شما پیشنهاد میدهیم.
نور مورد نیاز:
این گیاه به نور زیادی نیاز دارد و باید در مقابل تابش مستقیم خورشید باشد.
آبیاری مناسب آدمک:
این گیاه باید در محیطهای نیمه خشک نگهداری شود و به آبیاری زیادی نیاز ندارد.
خاک مناسب آدمک:
خاک این گیاه باید تشکیل شده از قلوه سنگ و بافت های سنگین باشد.
دمای مورد نیاز:
این گیاه در مناطق کوهستانی به خوبی رشد میکند و به خشکی بسیار مقاوم میباشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟در گفتگو ها شرکت کنید!